Oeps: hakken kunnen slecht zijn voor je gezondheid

Voor de gezondheid van je voeten, meer bepaald. Want naast ingegroeide teennagels, blaren en gewoon pijnlijke voeten in het algemeen kunnen die mooie pumps nóg een kwaaltje met zich meebrengen: de gevreesde pump bump (google als je durft).

De exacte wetenschappelijke naam luidt Haglund’s Deformity, maar omdat het vooral veel voorkomt door het dragen van hoge hakken, gaat de aandoening in de volksmond door het leven als de pump bump (de pumpknobbel). Het is een bobbel die ontstaat aan de hiel door het dragen van hakken met een dichte hiel. Het bot aan de achterkant van de hiel wordt namelijk vergroot, waardoor je schoen ertegen schuurt tijdens het lopen, en dat kan voor onstekingen zorgen.

Gelukkig is dat geen reden om je hakken meteen bij het groot huisvuil te zetten. Af en toe je voeten een welverdiende pumploze pauze geven, of andere, iets losseren schoenen dragen kan al helpen de pijn te verlichten. Ook kunnen speciale hielpads helpen om het probleem te voorkomen.

BRON: http://www.goedgevoel.be/gg/nl/9/Gezondheid/article/detail/2522967/2015/11/13/Oeps-hakken-kunnen-slecht-zijn-voor-je-gezondheid.dhtml

Meermaals spendeer ik er logjes aan om te laten lezen dat je voeten toch door het leven brengen en je er zuinig op moet zijn. Hoge hakken dragen dagelijks en voor een lange tijd op een dag is het raadzaam om ze ook te verzorgen als je de hoge hakken uitdoet. 
Nu wil ik het even hebben over je voeten zelf die echt in die schoenen lijden kunnen en misvorming kan optreden. Dit door haglundse exostose of pump knobbel. Dit bevind zich achteraan de voet voornamelijk aan de hiel.

Men spreekt eigenlijk van een misvorming aan de achterkant van de hiel. Voornamelijk de achillespees die zwaar belast wordt en zo geïrriteerd raakt als het been tegen de schoen schuift. En dat gebeurd vaak met hoge hakken omdat de voet niet echt vastzit achteraan. Dat kan op termijn leiden tot ontstekingen die in het begin zeker niet zichtbaar zijn maar wel voelbaar. Er gaat zich eigenlijk een zakje vormen tussen bot en pees, bursa. Nu dit kan ook erfelijk zijn en dan kan je er eigenlijk niet veel aan doen. Dan toch proberen om vaak van schoenen te wisselen. Men moet weten dat je voet altijd gespannen staan in een hoek die lichamelijk niet echt normaal is. Door die houding van je voet trek je bepaalde spieren en pezen harder aan. 
Nu voor jezelf is het echt noodzakelijk om toch je voeten lekker fijn te houden je hebt ze heel je leven nodig. En dan is het echt ook aan jezelf om ’s avonds je voeten lekker te verwennen en ’s avonds je voetjes naar boven. En wat nog heerlijk is een lekkere massage. Al zijn heel wat vrouwen die het niet kunnen verdragen. 

 

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM

 

Advertentie