Dieren die voorkomen in dromen of in droombeelden.

Een dier laat in een droom veel van jezelf zien.

Zoals karakter of hoe je innerlijk voelt.

– Je hebt vliegende dieren.

– Twee potige dieren.

– En vier potige benen.

– Meerdere poten

– Water dieren.

–Vliegende dieren zijn onder anderen.

Vogels, vlinders,vleermuizen, en andere.

–Twee potige zijn.

Kangoeroe.

–Vier potige zijn.

Honden, katten, en alle dier die zich voortbewegen op vier gelijke poten.

–Meerdere poten zijn.

Spinnen en insecten die meer dan vier poten hebben om zich voort te bewegen.

–Water dieren zijn.

Vissen, schaaldieren, alles dat zich in het water begeeft.

Nu wanneer een dier zich in een droom laat zien zoals het is zal het een teken naar jezelf zijn hoe jij in het leven staat.

Een wilde hond bijvoorbeeld zal een dominerende baas nodig hebben. Komt dat voor kan het zijn dat je iemand bent die gedomineerd wordt door omstandigheden. Of die wilt gedomineerd worden. Ook kan het zijn dat de persoon zich in een situatie begeeft waar hij de kracht moet vinden om eruit te zien te komen.

Nu is het ook zo dat dieren soms in een droom niet zijn zoals ze moeten zijn. Neem bijvoorbeeld een paard dat vliegen kan. Dat maakt dat je kracht moet gaan benutten om verder te komen. Zo zie je eigenlijk goed in een droom in welk proces je jezelf bevind. Het kan een verwerking zijn het kan een teken voor jezelf zijn om de krachten of de energie te vinden. Neem nu een kangoeroe. Dat is een snel dier maar heeft zijn staart nodig om zich een richting aan te nemen. Dat maakt dat het soms in het leven zoeken is om niet te snel te gaan maar je richting goed te bekijken. Dan kom je waar nodig is. en kan je weer kracht benutten uit dat wat je gezien hebt. Het huisdier of beter hond of kat. Beide dieren houden van liefkozing maar eens ze het genoeg vinden zullen ze het laten merken of voelen. De hond kent maar een baasje en dat maakt dat in een droom de hond centraal kan staan voor hoe jij je in het leven begeeft. Maar kan ook laten zien hoe iemand zich kan laten domineren in het leven. Want een hond hangt aan een leiband en soms kan dit ook in een droom voorkomen om je niet te laten leiden in het leven.

Zo zie je eigenlijk dat de interpretatie ook veel te maken heeft van hoe iets in je droom voorkomt.

Dan heb je de dieren waar vele eigenlijk een angst voor hebben in dromen de spin of insecten. En vele gaan deze dromen dan ook zien als nachtmerrie. Maar eigenlijk is het ook weer hier een insect zich in de droom laat zien. Want neem nu een spin die een web aan het spinnen is, dat kan dan een voorteken zijn dat je voor jezelf je even in een afwachtende houding moet stellen tot het nodige tot je komt. Voelt men zich aangevallen door bepaalde insecten dan is het een teken dat je dingen in het leven moet gaan bekijken die jou pijn of emoties willen toe brengen. En kijk hier is eigenlijk het tegenovergesteld van het huisdier, dat leuk en lief kan zijn, zit hier toch een gevoelsmatige angst in voor de dromer. Maar als je dan kijkt dat de angst ook een teken geeft naar jezelf toe, dat je voor bepaalde omstandigheden in het leven toch een bepaalde angst gaat dragen om in het leven te staan.

Want een spin is angstiger van de dromer dan anders om. Maar door het zien in een droom van een insect gaan de gevoelens die aangeleerd zijn al snel tot actie overgaan. Dood het diertje.

Dan krijg je nog een groep de waterdieren.

En dan begin ik met een mooie zin van Els de Schepper.

WE ZIJN EEN KLEIN VISJE IN EEN GROTE BOKAAL.

Kijk in een droom zal altijd dit wijzen naar terug ergens heen te gaan om tot rust te komen. Soms moet men dan wel eens tegen de stroom in gaan en de obstakels overwinnen om aan te voelen hoe sterk je van jezelf bent. dat is je totaliteit gaan vinden.

En zo zie je dat een dier in een droom soms toch het inzicht naar jezelf kan en mag geven.

Nu als dromer kan je ook de hulp krijgen of vragen van dier. Zo komen we dan in het spoor van het sjamanisme. En heeft een droom die je dan krijgt soms een achterliggende achtergrond om je ergens door heen te halen.

Nu ga ik hier ook kleine stukjes zetten in verband met dieren die voor kunnen komen in dromen.

DIER MET JONG: kan te maken hebben met moederlijke instincten.

JE EIGEN IN VEILIGHEID STELLEN VOOR EEN DIER: dat je ergens je moet gaan voor verdedigen in het waakbestaan.

WIJZE DIEREN OF DIEREN MET MENSLIJKE EIGENSCHAPPEN: wijst op een onschuldige wijsheid die men kan tonen in bijzijn van anderen.

EEN DIER DODEN OF TEMMEN: kan te maken hebben met iets in jezelf te moeten gaan beheersen.

DIER OPETEN: kan zijn dat je meer mannelijkheid moet vergaren in het leven.

JONGE DIEREN: heeft te maken met het kind in jezelf, of met kinderen die nauw aan je verbonden zijn.

GEWOND DIER: kan zijn dat je met het leven het moeilijk hebt of het leven niet echt onder ogen durft te zien.

AAP: laat een deel van het karakter van de dromer zien. Speels, kinderlijk, fantasierijk.

ADELAAR: zal iemand inspiratie en doorzicht geven. Kan een bevrijdend gevoel laten overkomen. Maar bekijk dingen van op afstand en heel breed dan zie je veel en kan je het plaatsen naar het gevoel.

BEER: staat voor kracht, maar ook voor een dominant iemand, en ook voor bezittingdrang van het moederinstinct.

BEVER: laat je zien dat je tijd nodig hebt om bepaalde dingen tot stand te brengen. Maar eens je de nodige rust neemt ga je ook jezelf altijd veilig weten te stellen.

Je kan bouwen aan een toekomst als je erin geloofd.

BIGGETJE: kan staan voor vruchtbaarheid of een vruchtbare tijd voor iets.

BOK: nu kan het zijn dat de dromer gaat koppen over bepaalde dingen. Kan symbolisch zijn de duivel of satan voorstellen.

Bij: kijk uit dat je niet wordt gestoken want dan zit je met de gevolgen die ontstaan kunnen. Ga na wat je daadwerkelijk nodig hebt want aan alles dat je neemt moet je ook een stop weten te plaatsen. En ben je energiek genoeg probeer deze dan ook eens te delen.

Een bij zal ook de nodige nectar naar de bijkorf brengen.

DOLFIJN: laat voelen hoe vrij je mag en kan zijn. Maar stuurt je ook naar een bepaalde richting.

Laat dan ook naar je gevoel gaan om erover te praten. Zo leer je ook dichter bij jezelf te komen en zal er een gevoel van plezier zijn.

DUIF: de vrede maar ook het teken ergens heen te willen gaan en op het moment dat het nodig is een stop maken. Soms kan je een ingeving krijgen en moet je deze aanvaarden.

EEKHOORN: die laat zien dat je veel verzamelt in een bepaalde tijd van je leven.

EENHOORN: de zuiverheid die in de dromer zijn droom voor kan komen. Zal ook iets van jezelf laten zien, zoals dat je graag alleen bent en de kracht zoekt om het nodige in zuiverheid te onderhandelen.

EGEL: dat je soms de stekels gaat uittrekken als er gevaar op de loer ligt. Maar laat ook soms iets zien van het onvermogen.

EKSTER: wit zwart Yin-Yang

Maar kijk uit als hij verschijnt in een droom want dan kan het wel eens een negatief teken voor je zijn.

GANS:  maak deze niet boos of je kan pijn leiden. Dit wil zeggen in je droom dat je soms door dingen geraakt wordt en dat je boosheid moet tonen. In je droom laat het een wakend iets zien dat maakt dat je op momenten alert in het leven zal moeten zijn.

GARNAAL: Men probeert het nodige te doen in het leven, maar je hebt ook behoeft op afzondering. Om alles even een plaats te geven.

GIRAF: bekijk het leven zoals het hoort niet vanuit de hoogte maar vanuit je eigen gevoel. Weet dat je gevaar kan lopen als je niet rond je heen kijkt.

HAAI: je kan op momenten gulzig en gewetenloos overkomen. Dat maakt dat je niet altijd rekening houd met de gevoelens van anderen. Je bent veel met jezelf bezig en daar voel je ook een vorm van veiligheid.
Ook kan je door een moeilijke periode gaan, of gegaan zijn.

Toch al er nog anderen in voorkomen zal zei het nodige doen om bescherming te geven.

HAAS: dit kan een stukje zijn dat je snel voor iets weg gaat. Maar te snelle sprongen kan een gevaar zijn om iets tot inzicht te krijgen. Wordt ook al eens aan zien als de moeder van God.

HAGEDIS: laat je niet beet nemen op momenten. Want de dromer kan instinctief handelen maar dit vanuit zijn denken.

HERT/RENDIER: dit laat zien dat iemand zijn plek kent in de wereld. En zal dan ook trots en nobel zijn voor zichzelf.

HOND: de dromer kan een metgezel zoeken of als men in het negatieve gaat bekijken kan de mogelijkheid erin zitten dat de dromen iemand niet van zich af kan schudden. Ook kunnen het herinneringen zijn die nu van belang kunnen hebben op het gedrag in het nu.

HOMMEL: duid vaak dat je te maken hebt met veel stress in je dagelijks leven. Wil je dat veranderen moet je soms keuzes maken.

HUISDIEREN: maakt dat je eigenlijk bewust van die delen van onszelf waarmee je in het reine bent. Ook dit kan een stukje hartstocht zijn.

HYENA: onbetrouwbaar kan je nu overkomen. En maakt dat je onstabiel in het leven kan staan. Zijn nooit te vertrouwen.

JAKHALS: dit in een droom kan het mogelijk zijn dat bepaalde dingen schoon worden gemaakt. Symbolische kan men het ook zien als de ziener van de begraafplaats.

KAMELEON: de dromer moet zich ergens voor of in aanpassen, en te veranderen naargelang de situatie.

KANGOEROE: de kracht om de richting te nemen. Zal ook als moeder zijn kind dragen.

KAT: sluw staat centraal maar ook kan het de vrouwelijke kant laten zien. Een mooi spreekwoord is dan de kat niet zonder handenschoenen vast te nemen. Zie ook bovenaan.

KIKKER: een transformatie kan voorkomen. En dat er veranderingen kunnen komen.

KOE: de vrouwelijkheid komt hier centraal te staan. Laat ook tonen dat voeding en melk en energie bron kan zijn en geven.

KONIJN: vruchtbaarheid kan nu van belang worden. Ook laat dit zien dat het familiaal is en het nodige daaraan geven wilt.

Wit konijn staat dan voor een spirituele gids die de dromer een weg kan wijzen.

KROKODIL: het gevaar ligt op de loer maar eens hij kan zal hij zijn prooi beet nemen. Als het voor komt in je droom durf dan hard te zijn waar nodig is. Want je laat niet alles van je zien maar juist dat wat nodig is om alert te blijven.

Toch heeft het ook een andere kant, de kant van wraak nemen of bewust met zoiets bezig zijn. Dit kan dan voor de dromer heel veel emoties zijn die deze vasthoud.

KWAL: Kijk uit voor mensen die je bewust uitzuigen, dit kan op allerlei manieren. Ze zullen dan ook eerste proberen om je heel goed vast te houden. Te laten voelen dat je iemand bent voor ze en dan beginnen ze met hun aanval. 

LAM: dit laat de onschuldige kant van iemand zien.

LEEUW: kracht moed en de mannelijkheid van. En kan naar gelang hoe de leeuw in een droom voorkomt een succesvolle ontwikkeling laten zien.

LIEVEHEERSBEESTJE: Als dit contact maakt met je mag je er vanop uitgaan dat het je geluk brengt. Je hebt plezier in het leven. Maar kijk uit in je sociaal leven daar kunnen wel eens mensen inzitten die het niet altijd goed met je voor hebben.
LUIPAARD: sluw, snel maar laat het kenmerk ook zien van wreedheid en agressie. En kan laten zien dat de dromen zijn macht verkeerd aan het gebruiken is.

LUIZEN: heeft een teken dat iets heel irriterend werkt op je. Dat bepaalde je niet me rust laten, maar dat kan ook een situatie zijn dat je niet los kan laten.

LYNX: het is een katachtige, slinks maar zijn scherpe blik laat het nodige aan de dromer zien. Zal zich niet snel mengen met soortgenoten.

MEREL: laat je niet betoveren door deze die op je pad komen. Gezang kan mooi zijn maar kan ook tot diep in je gevoel werken waardoor je kan geleid worden.

MERRIE: het vrouwelijke, fierheid en sensuele kant van de dromer.

MOL: zo blind als het diertje in de nacht is zo blind kan je in het leven staan. En mocht je even het niet inzien het leven laat je dan niet op slinkse wijze pakken.

MUIS: soms zal de dromen niet de inzichten krijgen die nodig is. En zal bepaalde dingen verzamelen om het nodige te verwezenlijken. Het kan een plaag zijn en soms in een droom moeten die dan verdelgd worden. Ook kan het een teken van schuchterheid.

OCTOPUS OF INKTVIS: door de 8 armen kan je in alle mogelijke manieren iets tot je nemen of ergens tot aangetrokken voelen. Beweeg je niet in alle richtingen als er maar een richting is die je weg zal of kan zijn. In gevaar zal de dromer het nodige kunnen uitspuiten.

OLIFANT: deze in je droom laten zien hoeveel geduld je kent. Maar maak de dromer niet boos in zijn/haar geduld anders gaat de aarde beven. Kracht heeft hij/zij dan ten volle. En zal de wijsheid naar bovenkomen om het nodige te bemachtigen.

OS: nu kan iemand een troost zijn voor anderen. Maar brengt ook het geluk van energie naar boven.

OTTER: nu kan er de mogelijkheid erin zitten dat de dromer bepaalde dingen moet gaan ontwikkelen en dit met het symbool water en vindingrijkheid. Want de otter is een dam bouwer en weet hoe mij moet omgaan met de elementen water en hout.

PAARD: de kracht en de energie kan je nu benutten of nodig hebben. Het laat je ook de intelligentie zien van wat je in bepaalde tijden nodig kan hebben.

***Wit paard: is het spirituele bewustzijn van de dromer.

***Bruin paard: de nuchtere kant van de dromer.

***Zwart paard: de hartstochtelijke kant of kanten.

***Asgrauw paard: wordt met de dood bezien.

***Gevleugeld paard: het vermogen van de ziel.

PAD: dit laat de kant van lelijkheid zien van de dromer. En als dit gezien kan worden kan er een transformatie en groei ondergaan.

PAPEGAAI OF ARA: een dier dat thuis leeft kent maar een baas waar hij naar horen zal. Komt deze voor in je droom laat je dan niet verleiden door de pracht die deze vogel aan zijn kleurenvacht laat zien.

PAUW: door deze kan de mogelijkheid erin zitten dat je meer vertrouwen kan krijgen of vinden in bepaalde situaties. Wanneer je dan voor jezelf weet je grenzen aan te geven dan ga je merken dat er naar je gezien mag worden.

PELIKAAN: is een viseter die zijn vis schept vanuit het wat. Laat je leven niet door anderen beheersen en durf verder te kijken dan nodig is om niet gepakt te worden.

RAAF: alles want blinkt zal gepikt worden. Dat maakt laat niet alles van je zien daar anderen op kunnen inspelen. Het kan een voorbeeld geven in je droom om troost te zoeken. Alleen zal je voor jezelf moeten uitmaken of je de troost aanvaarden wilt en dat je ook in de troost je gevoel niet al te diep legt. Want je moet je eigen zo leren kennen en niet door een ander.

Het was de vogel bij uitstek ook voor de heksen, omdat deze toch meestal een eenzaam leven leiden.

RAM: nu kunnen bepaalde kwaliteiten van kracht naar boven komen. Symboliseert het mannelijke heel hard.

RAT: onbetrouwbare speelt een belangrijke rol maar ook kan het laten zien dat er een ziekte of dergelijk kan heersen. De mogelijkheid om een gebrek van iets aan te voelen. Wat knaagt er soms hard aan je of een ander.

ROOFVOGEL: Hier heb je te doen met twee punten.
** Je kan zelf op een bepaalde tocht zijn op je pad. Dat je iets wilt gaan uitzoeken.
**Het kan zijn dat je opgejaagd wordt door situaties in je sociaal leven en door bepaalde mensen.

SALAMANDER: Wees voorzichtig is het leven het kan je een inzicht geven van bepaalde pech die je hebt gehad of kan kennen
SCHAAP: is iemand die graag met vele rond zich heen leeft. Toch kan deze het moeilijk hebben dat iets uit evenwicht geraakt. Te passief en te braaf zodat de dromen zich kan laten doen in het leven.

SCHILDPAD: als je dit diertje in je droom ziet voorkomen is het een teken om alle rust in je te benutten. Het is dan ook de rust zelf dat deze laat zien. Het is juist door die rust te nemen dat je kan groeien voor en naar jezelf toe.

SCHORPIOEN: als deze in je droom voorkomen, moet je eens gaan kijken wie jou eigenlijk in zijn macht wil hebben. En als je niet doet wat gezegd wordt dat er pijnen kunnen door ontstaan. Je zou je wel eens flink kunnen pijn doen aan bepaalde.

SERPENT: dit bezit de twee kanten mannelijk en vrouwelijk. Ook de twee kanten van dood en vernietiging maar ook van leven en verjonging. Meestal zal de dromer in het reine komen met zijn seksuele of sensuele geaardheid. En zal daar door in het hogere van deze twee komen en dieper gaan via het spirituele.

SLANG: in het reine komen met zijn/haar instinctieve zelf. Onderdrukte energieën laat dit ook aan de dromer zien. Ook kan het te maken hebben met een transformatie die je ondergaan moet.

***Man en slag: teken dat hij zichzelf niet begrijp.

***Vrouw en slang: bang of angst voor seks en het vermogen anderen te verleiden. Onbetrouwbaar.

***Slang om het lichaam: verslaaft aan hartstocht en het gevoel hebben gevangen te houden.

***Slang in gras: gebrek aan loyaliteit en onbetrouwbaarheid.

***Opgevreten worden door slang: het onvermogen om terug te keren naar jezelf en je gevoel of gevoelens. Bang en angsten die je voor iets draagt dat in je vreet.

SLAK(KEN): De rust laat zien dat je in je waakbestaan niet snel hoeft te gaan maar met de nodige zorg. Toch vergeet nooit je laat een bepaalde spoor achter, en soms moet je dit ook los kunnen laten. Dan ga je merken als er bepaalde situaties gebeuren je toch nog kan terugtrekken. Wanneer je de rust wilt vinden ga dan op je eigen vertrouwde plaats zitten en gun het jezelf.

SPIN: laat je niet als prooi vangen. Maar zie het vrouwelijke ervan in dat je creatief kan zijn als het nodig is. De spin zal je helpen als het nodig is maar doe dat helpen vanuit je intuïtie.

Maar probeer zelf niets te ondernemen dat je intuïtie er niet goed bij is.

STIER: dit kan de negatieve kant van het gedrag tonen. Boosheid of bepaalde angsten. De positieve kant ervan is dat men het kan bekijken als seksuele hartstocht of creatief vermogen. Ook kan het staan voor de instincten de baas te worden. Stier laat ook de krachten zien die hij heeft als het erop aan moeten komen.

TEEK: dit is altijd een negatief teken. Iets zuigt je leeg en blijft voor lange tijd knagen aan je. Bekijk dit zeker op sociaal vlak of in een relatie. Want hier moet je tegen wapenen wil je niet in het negatief spiraal blijven hangen.

TIJGER: waardigheid maar ook voor snel handelen. Ook zal deze je laten zien dat je in het waakbestaan de kracht moet vinden om iets tot je te krijgen.

UIL: zal je altijd een weg wijzen een richting aangeven die jezelf nog niet helder kan zien of aanvoelen. Op een moment dat de uil in je droom komt zal hij je ook laten aanvoelen dat wijsheid nuttig kan zijn om op je pad mee te nemen.

VARKEN: onwetendheid, stomheid, egoïsme en vraatzucht staat hier symbool voor. De dromen kan de onaantrekkelijke kanten van zichzelf gaan zien.

VIS: bepaalde zullen tegen de stroom in gaan zalm is zo een vis en laat je dan ook zien vecht niet als je het niet tot je kan krijgen. Wel laat ook een vis altijd zien dat ze naar de geboorte plaats terug keren om rust te vinden.

Deze laat ook zien dat je vrij kan voelen alleen moet je het durven nemen en dan brengt het je duidelijkheid in alle rust.

VLEERMUIS: bekijk in een droom de twee punten ervan.

Blijf niet altijd in het duister maar durf je te laten zien wanneer het nodig is. Durf jezelf te omarmen als het nodig is.

Twee, een spreekwoord zegt kijk uit als het niet in je haar vliegt. Wel kijk uit voor bepaalde ruzie die kan ontstaan waar harde woorden kunnen vallen.

VLIEG: laat je niet leeg zuigen door deze die op je pad komen. Weet voor jezelf dat je dan het nodige kan doen om je niet te laten pakken.

In een andere context weet wat je doet in het leven teveel nemen en blijven nemen kan je ziek maken. Dat maakt dat je dan ook anderen kan gaan voeden.

VLINDER: een vlinder komt vanuit een cocon eens dan kan hij als vlinder vliegen. Wel nu is het misschien de tijd om de mooie dagen te gaan nemen voel je eens vrij. Durf je te laten zien zoals je bent. Eens je dat kan groei je tot iets heel mooi naar jezelf toe.

VOGEL: een vogel in je droom is dat je weet wanneer je kan beginnen aan een doel. Toch moet je het bekijken als in alle vrijheid is te ondernemen.

VOS: sluwheid en geslepenheid van de dromer.

WALVIS: wedergeboorde en wederopstanding. Kan een vermogen laten zien die ten goede komt van de dromer.

WEZEL: onbetrouwbare op misdaad gerichte kant.

WILD ZWIJN: de mannelijkheid vanuit een vrouwelijke kant. De dromer kan een bepaalde kwestie uit de weg gaan. En met meer lef moet aanpakken. Wilde tijden moeten soms tot rust komen.

WOLF: deze kan laten zien dat je bedreigt wordt of een bedreiging voor iets voelen kan. Soms geen verantwoordelijkheid kunnen nemen of dragen voor iets. Ook kan het laten zien welk pad of weg je kan nemen om iets te ondernemen. Laat je ook zien hoe zelfstandig je in het leven al staat, en dat je openstaat voor bepaalde dingen die je niet altijd kan zien.

WORM: Niet de leukste diertjes en het zijn parasieten. Dat maakt als je ervan droomt dat je soms te maken hebt met een laag zelfbeeld, negatieve gevoelens die je niet uiten kan. Ook hou je teveel vast of zijn er die echt macht over je willen hebben.

WOLVIN: nu kan de dromer zich ontfermen over verstoten dingen. Naar het vrouwelijke toe kan dit een vorm zijn van slet.

ZEBRA: het in evenwicht brengen van positieve en negatieve, dit op een zeer dynamische manier.

ZALM: als men deze in de droom ziet is het een teken dat je krachtig tegen heel wat situaties opgewassen bent. En dat je toch weet hoe je tegen de stroom in kan vechten.

ZEEAREND: het is een roofvogel die met zijn klauwen de vis uit het water haalt. Laat je niet in de klauwen nemen door anderen maar wees voorzichtig als je dingen ondernemen wilt.

ZEEHOND: dat je een voelt met daar waar je in leeft.

ZWAAN: laat zien hoe trouw je in het leven bent. de fierheid die je draagt voor jezelf en je gezin. Maar maak je niet kwaad wat dan blijf je gaan tot je de persoon hebt.

Het is ook het dier van de liefde die symbool staat voor rust zuiver en loyaal zodat je ook in de liefde trouw kan zijn.

Zo zie je dat dieren en de symbolen er achter je laten zien dat je het leven op een natuurlijke manier beleeft. Want dieren in een droom geven heel veel van jezelf bloot. En dat maakt dat het soms leuk wordt om over dieren te dromen en soms spijt kan hebben als de droom voorbij is.

Mocht je nog andere dieren in dromen gezien hebben ook fantasie dieren mag je me altijd mailen of contact opnemen en zal ik deze voor je duidelijk maken.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM

Advertentie