Overlever van kanker plant nieuwe expeditie naar top van Kilimanjaro

© kos. Swaner was de eerste kankeroverlever op de top van de Kilimanjaro.

Sean Swarner heeft nu al een tiental keer de Kilimanjaro beklommen. Swarner is dan ook niet de eerste de beste. De Amerikaan won twee keer de strijd tegen kanker en dat maakte hem onverwoestbaar. Vandaag neemt hij lotgenoten in zijn spoor mee naar de toppen van de hoogste bergen. In juli plant hij een nieuwe exepeditie naar de top van de hoogste berg.

Swarner was amper dertien toen hij de eerste keer de strijd aanging met de ziekte. Toen hij zestien was, werd hij opnieuw getroffen en weer leverde hij een heroïsche strijd tegen de aandoening. Niks kan de man nog stoppen. De kankers kostten hem een long maar dat deerde hem niet. Hij besloot om alle grote bergen te beklimmen en slaagde in zijn opzet. “Ik kan me nog herinneren hoe ik verslagen op de vloer van de douche zat. Ik verloor mijn haar, vermagerde zichtbaar en dacht aan mijn vrienden die zich aan het amuseren waren. Ik weende mijn ogen uit. Het is een ervaring die ik niemand toewens”, aldus Swarmer.

Hij kreeg ooit te horen dat hij nog twee weken te leven had. En toch, wilde hij de strijd nooit opgeven. “Hoop hield me altijd gaande. Ik las ergens dat het menselijk lichaam ongeveer dertig dagen kan overleven zonder voedsel en ongeveer drie dagen zonder water. Maar niemand kan langer dan dertig seconden leven zonder hoop.” Na zijn twee succesvolle gevechten tegen kanker besloot hij om te gaan klimmen. Met een long zou hij de top van de Mount Everest halen. Makkelijker gezegd dan gedaan maar dat was buiten Swarner gerekend. Hij haalde de top en kreeg de smaak te pakken.

Intussen heeft hij de hoogste berg op elk continent veroverd en neemt hij anderen mee in zijn spoor. Met zijn expedities zamelt hij geld in voor zijn vereniging van klimmers tegen kanker. “We willen mensen die ook getroffen werden door kanker tonen tot wat de geest en het lichaam van de mens in staat is”, aldus Swarner in een reactie aan Today. “Mensen meenemen naar de top van de Kilimanjaro zorgt voor een transformatie in hun denken. De tocht maakt hen sterker en geeft hun zelfvertrouwen een boost. Ze komen tot het besef dat als ze deze berg kunnen bedwingen, ze alles aan kunnen.”

Peter Campbell vocht op zijn beurt tegen kanker. Hij zat in de put toen hij plots een berichtje kreeg van Swarner. “Hij gaf me hoop en zei me dat ik ooit samen met hem de Kilimanjaro zou bedwingen. Hij zei dat ik mijn strijd tegen kanker moest vergelijken met een berg, een berg die ik kon bedwingen.” Swarner hield woord en ging samen met Campbell de uitdaging aan. Samen beklommen ze de hoogste berg. “Op de top verraste ik mijn vrouw met een telefoontje. Ik kon haar vertellen dat ik op het dak van de wereld stond. Nooit vergeet ik nog dat moment. Het maakte die twee jaar die ik vocht tegen kanker goed, ik vergat al die dagen in het ziekenhuisbed, alle onderzoeken en behandelingen. Het is het allemaal waard geweest”, besluit Campbell.

BRON: http://www.goedgevoel.be/gg/nl/120/Kanker/article/detail/2618930/2016/02/16/Overlever-van-kanker-plant-nieuwe-expeditie-naar-top-van-Kilimanjaro.dhtml

Je kan het overwinnen maar je gaat door een hel en de angst blijft er altijd inzitten om te hervallen.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM