Meeste vrouwen geen spijt van hun abortus

Schermafbeelding 2015-07-15 om 19.01.33Wereldwijd eindigt een op de vijf zwangerschappen in een abortus. In Nederland is dat 13,3 procent. Best veel dus!  Door tegenstanders van abortus wordt vaak gezegd dat veel vrouwen daar achteraf spijt van krijgen, maar uit nieuw onderzoek blijkt echter dat dat niet zo is. Sterker nog, de meeste vrouwen staan ook jaren later nog volledig achter hun beslissing.

Drie jaar lang zijn 670 Amerikaanse vrouwen met allerlei sociale achtergronden op verschillende momenten ondervraagd. Ze hadden allemaal aan het begin van de onderzoeksperiode een abortus ondergaan. 95 procent gaf aan geen spijt te hebben van haar beslissing, 40 procent van de vrouwen noemde de financiële situatie als reden om voor een abortus te kiezen. Voor 36 procent was het ‘gewoon niet het goede moment.’ 26 procent vond de beslissing eenvoudig, 53 procent had moeite met de keuze. Zowel direct na de abortus als drie jaar later zei de overgrote meerderheid van de vrouwen geen spijt of schuldgevoel te hebben overgehouden aan haar besluit.

BRON: http://vrouw.blog.nl/algemeen/2015/07/15/meeste-vrouwen-geen-spijt-van-hun-abortus

Er wordt te snel naar het beëindigen van een zwangerschap gegrepen. En als het gegrond is door gezondheidsredenen dan is het perfect bespreekbaar. Maar als men het gaat doen omdat men het kind niet wild, dan vind ik dit als een moord. Maar goed het zijn ook de omstandigheden, maar dan zou men beter met de vrouw moeten praten en het kind misschien wel volledig dragen maar dan afstaan aan mensen die geen kinderen wens in vervulling kunnen zien gaan.
Toch zijn er die met schuldgevoelens blijven lopen en die spijt blijven houden. Wanneer men met de vrouw goed praat en zeker met tieners die soms niet echt weten wat er kan gebeuren als men gemeenschap heeft. Voor alle die gemeenschap hebben er bestaan genoeg middelen om niet zwanger te worden, dus is er maar een zin, verzin voor je begint.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM