Speel het spel: herken de vagina!
Wij vrouwen bestuderen onze vagina nooit zo intens als mannen dat met hun penis doen.
Voor hen hangt het heel makkelijk natuurlijk aan de buitenkant en vrouwen moeten voor een goede blik op schaamlippen en vagina er op z’n minst een handspiegel bij pakken.
Zoals geen piemel hetzelfde is, is ook geen punani gelijk aan een andere. Dat leverde al eens een beroemd kunstwerk op, namelijk The Great Wall Of Vagina van Jamie McCartney.
Maar de vrouwen zelf? Zouden zij wel hun eigen kroonjuweel herkennen?
Een aantal neemt de proef op de som. Achter een kamerscherm nemen ze eerst met een spiegel nog even alles door ‘daar beneden’. Dan krijgen ze de opdracht hun geslachtsdeel zo duidelijk mogelijk te omschrijven voor een professionele schetsenmaker.
benieuwd of ze hun eigen vaginaschets eruit pikken.
Met andere woorden: of ze hun pistachenootje, bijzonder gezonde rozijn of de gedroogde perzik herkennen.
BRON: http://seks.blog.nl/algemeen/2015/07/24/speel-het-spel-herken-de-vagina
Mannen heb het natuurlijk makkelijk om hun ding te zien hangen en te bekijken. Vrouwen daarin tegen is het moeilijker, en toch hebben vrouwen soms zelfs zoiets van ik wil niet weten hoe het eruit ziet. Velen vrouwen hebben hun eigen vagina dan ook nog nooit gezien of oppervlakkig als men zich scheert. Maar voor wat maken vrouwen daar eigenlijk een probleem van? Want zoals een piemel is geen enkele vagina hetzelfde.
AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden
http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/
AUM MANI PADME HUM
Hoe diep is de vagina?
Gezondheid.be en Gezondheidsplein.nl bieden u samen video’s aan over medische onderwerpen.
Weet jij hoe diep de vagina is? Deze vraag is op straat gesteld en hier kwamen heel uiteenlopende en verrassende antwoorden op… Bioloog Annelize Goedbloed geeft ons het goede antwoord.
BRON: http://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseaction=art&art_id=19049
Ja hoe diep is dit nu eigenlijk?
Aum Shanthi
Onderzoekers: ‘Onzeker over je vagina? Kijk naar die van anderen’
Volgens onderzoekers van het AMC zijn veel vrouwen onzeker over hoe hun vagina eruit ziet. Kijken naar (plaatjes van) anderen zou helpen die onzekerheid tegen te gaan.
En daarmee hopen de onderzoekers dat het aantal vrouwen dat kiest voor een schaamlipcorrectie, zal afnemen.
Jonge vrouwen
Onderzoekers van het AMC lieten een groep van 43 jonge vrouwen een vragenlijst invullen over hoe ze denken over hun uitwendige geslachtsdelen. Vervolgens kreeg de helft van de vrouwen foto’s te zien van verschillende vulva’s, de andere helft kreeg foto’s te zien die er niets mee te maken hadden.
Een positiever beeld
Het onderzoek liet volgens onderzoeker Ellen Laan duidelijk zien dat de vrouwen die vulva-foto’s kregen, een beter beeld van hun eigen geslachtsdeel ontwikkelden. “De vrouwen zagen dat vulva’s er heel verschillend uit kunnen zien en kregen daar een positiever zelfbeeld van. Dat was zelfs twee weken later nog meetbaar.”
Onzeker
Het onderzoek werd gedaan bij een groep jonge vrouwen, waarbij de gemiddelde leeftijd 23 jaar was. Niet voor niets, want volgens Laan is juist die groep het meest onzeker over hun geslachtsdelen. De wens van veel vrouwen om zich aan te passen aan de ‘norm’, bijvoorbeeld te zien in pornofilms, verklaart mogelijk de stijging van het aantal operaties aan de vulva, meestal om de binnenste schaamlippen te verkleinen. Wereldwijd werden er in 2015 95.000 schaamlipcorrecties uitgevoerd, een flinke stijging ten opzichte van voorgaande jaren.
BRON: http://www.lindanieuws.nl/nieuws/onderzoekers-onzeker-over-je-vagina-kijk-naar-die-van-anderen/
Toch gek dat bepaalde vrouwen zo onzeker zijn over hun intiem deel en zelfs over heel hun lichaam.
Aum shanthi
Bestaat er zoiets als de juiste grootte van een vagina?
Mannen zijn naar het schijnt continu bezig met de grootte van hun penis.
Ze vergelijken hem, klagen erover of scheppen ermee op… Nochtans ligt de voornaamste troef van de penis in zijn compatibiliteit met zijn ‘tweelingorgaan’, de vagina van de vrouw!
Maar hoe zit het nu: zijn de twee echt voor elkaar gemaakt?
De vagina, een gevoelig orgaan
De vagina is gemiddeld 8 centimeter diep, dat is een stuk minder dan veel vrouwen – of mannen? – ze in hun fantasie zien! De diepte kan weliswaar met de helft vermeerderen als we seksueel opgewonden zijn, maar verder dan 12 centimeter gaat het zelden.
Zowel de penis als de vagina worden dus groter tijdens het liefdesspel.
Het gebeurt dus relatief zelden dat de penis te klein is om tot helemaal achteraan in de vagina te kunnen. En zelfs als dat zou voorkomen, heeft dat weinig belang. De gevoeligste zones van de vagina bevinden zich niet achteraan.
Hoe breed is de vagina?
De wijdte van de vagina varieert enorm: van nul centimeter in rusttoestand – het gaat immers om een virtuele holte met aan elkaar klevende wanden – tot 10 centimeter bij de bevalling. De vagina is dus enorm rekbaar, en die rekbaarheid komt tot uiting tijdens het vrijen wanneer de vrouw gepenetreerd wordt.
Toch behoudt ze een zekere tonische spanning en kan ze de penis omklemmen en zo aangename sensaties opwekken. De vagina is dan ook een motorisch orgaan, en dus meer dan alleen maar een soort recipiënt of koker. Ze kan krimpen of uitzetten afhankelijk van of de omringende spieren al dan niet samentrekken.
Vandaar dat een penis en een vagina, ongeacht hun grootte, zich aan elkaar kunnen aanpassen. Ons lichaam is daarop voorzien!
BRON: http://www.e-gezondheid.be/bestaat-er-zoiets-als-een-juiste-grootte-van-vagina/actueel/1657
Iedere vagina is verschillend en ja soms kan het zijn dat ze zich niet aanpast aan de penis en dat er op seksueel vlak een probleem kan zijn.
Aum Shanthi
“Er bestaat niet zoiets als een normale vagina”
Nee, zoiets als een ‘normale’ vagina bestaat niet. Zo luidt het eindbesluit van een team van Zwitserse onderzoekers dat 650 exemplaren onder de loep heeft genomen en er de meetlat heeft naast gelegd. Een belangrijk resultaat, zeker in tijden waarin schaamlipcorrecties steeds populairder worden.
“Experts zijn verontrust over de enorme toename van het aantal schaamlipcorrecties”, kopte de krant onlangs nog. Het is in geen tijd een van de populairste plastisch chirurgische ingrepen geworden. Nochtans komen vagina’s in alle vormen en groottes en bestaat zoiets als een ‘normale’ vagina niet. Zwitserse onderzoekers kwamen tot die conclusie nadat ze de vulva’s van 650 blanke vrouwen tussen 15 en 84 twee jaar lang hadden opgemeten.
De schaamlippen, clitoris, vaginale opening en het perineum werden daarbij allemaal mee in acht genomen. De vagina’s bleken uiteindelijk zelfs zodanig variabel in grootte te zijn dat de researchers van het Lucerne Cantonal Hospital zich niet over een ‘gemiddelde’ wilden uitspreken. Hoewel ze dus op zoek gingen naar een standaard vagina, konden ze die finaal niet vinden.
Grote verschillen
Zo waren de gemiddelde binnenste schaamlippen 43 milimeter lang, maar vonden ze er tussen de 5 en 100 milimeter. Bij de buitenste schaamlippen was het gemiddelde 80 milimeter, maar waren de kleinste 12 milimeter en de grootste 180. Een clitoris schommelde dan weer tussen de 0,5 en 34 milimeter
BRON: https://www.gva.be/cnt/dmf20180702_03593878/er-bestaat-niet-zoiets-als-een-normale-vagina
Wetenschappers beschrijven hoe een ‘normale’ vagina eruitziet
Dames, laten we eerlijk zijn. Iedereen heeft zichzelf toch al eens grondig bestudeerd dààr vanonder. Maar de kans is groot dat dat de enige vulva is die je ooit met eigen ogen hebt gezien. Toch nieuwsgierig? Wacht dan even voor je aan een gênante zoektocht op Google begint, want wetenschappers zijn nagegaan hoe het vrouwelijke geslachtsorgaan er normaal gezien uitziet.
Het antwoord zou je wel eens kunnen verrassen: er bestaat niet zoiets als een normale of gemiddelde vagina. In het vakblad British Journal of Gynaecology schrijven de onderzoekers dat vulva’s net als sneeuwvlokjes zijn. Klinkt poëtisch, maar eigenlijk bedoelen ze dat elke vulva uniek is. Je zal er dus nooit twee identiek dezelfde tegenkomen.
Om tot die conclusie te komen, hadden ze aan 650 vrouwen tussen 15 en 84 jaar gevraagd of ze hun meest intieme zone in kaart mochten brengen. Daarmee is het de grootste studie rond vagina’s die ooit werd uitgevoerd. Een kleine kanttekening is dat er enkel en alleen blanke dames werden onderzocht. Maar wij hebben zo’n vermoeden dat de variëteit nóg groter was geweest als er ook vrouwen met een andere huidskleur aan het onderzoek hadden meegewerkt.
Deze studie mag ietwat onnozel lijken, maar is belangrijker dan je denkt. Veel vrouwen voelen zich immers onzeker over hun vagina, of beter gezegd: vulva. Dat bleek een aantal maanden geleden nog uit de vagina-enquête die nina.be samen met Goedele Liekens liet uitvoeren. Meer dan de helft van de ondervraagde vrouwen (55%) vindt haar vagina maar een lelijk lichaamsdeel. 1 op de 5 vrouwen schaamt zich voor haar vagina tijdens het vrijen en maar liefst 20% zou haar vagina laten verfraaien als plastische chirurgie gratis was.
Nochtans vinden 9 op de 10 mannen het net wel een mooi onderdeel van het vrouwelijk lichaam. Bij deze is dus nog eens bevestigd dat vrouwen zich nergens zorgen om moeten maken. Knoop het in jullie oren!
BRON: https://www.hln.be/nina/fit-gezond/wetenschappers-beschrijven-hoe-een-normale-vagina-eruitziet~aaa30970/
Sommige vrouwen hebben hun eigen vagina nog niet gezien zelfs niet echt aangeraakt. Ja om het schoon te vegen omdat het nodig is.
Velen durven er nog niet over te praten en hebben altijd wel een opmerking erover. Maar het is jouw lichaamsdeel jouw eigenheid.
Aum Shanthi
17 vaginavragen die iedere vrouw zich stelt (en hun antwoorden)
Je vagina is misschien niet iets waar je openlijk over praat– zelfs niet met vriendinnen. Dat onderwerp is voor velen nét iets te intiem, maar soms vraag je je toch het een en het ander af over je punani. Daarom zijn hier alle gênante vaginavragen die iedere vrouw zich stelt.
Ziet hij er wel goed uit?
Word je onzeker van de buzz rond designer vagina’s en/of porn pussy’s? Hoe de jouwe er ook uitziet, goed of fout bestaat niet. De binnenste en buitenste schaamlippen zien er écht bij elke vrouw anders uit. Dus tenzij je ambities in de porno-industrie hebt óf echt last hebt van te lange schaamlippen, hoef je geen correctie te overwegen.
Wat zijn die menstruatie-klontertjes?
Na een plasje tijdens je menstruatie is het tafereel in de wc-pot net een horrorfilm. Het menstruatiebloed ziet er anders uit in vergelijking met het bloed dat door je aderen stroomt. De reden: het zijn eigenlijk stukjes van je baarmoederslijmvlies.
Tijdens je cyclus wordt dat slijmvlies dikker zodat een bevruchte eicel zich er comfortabel kan nestelen. Is er geen eicel bevrucht, dan wordt het slijmvlies aan het einde van je cyclus afgestoten. Zolang de stolsels niet enorm zijn of je menstruatie zwaar en langdurig, hoef je je geen zorgen te maken.
Is mijn afscheiding normaal?
Afscheiding is normaal, gezond zelfs. De hoeveelheid ervan verschilt per vrouw en ook per fase van je cyclus. Heb je jeuk, een branderig gevoel of heeft je afscheiding een naar geurtje, ga dan wel naar de huisarts. Dat duidt op een infectie.
Heb ik een inlegkruisje nodig – en welk?
Inlegkruisjes met katoen (dat zijn vaak de goedkoopste) zijn prima, die hebben hetzelfde effect als een katoenen slip. Zit er een absorberende laag met korreltjes in? Verwacht dan irritatie.
Is mijn vagina … verzakt?
Bij een zogenoemde vaginale prolaps of verzakking zakken organen (zoals je baarmoeder of blaas) in of tot buiten de vagina. Dat geeft een zwaar gevoel in je vagina of onderrug. Ook incontinentie of niet goed kunnen plassen zijn symptomen.
Oorzaak? Verzwakte of beschadigde spieren, zenuwen en/of steunweefsel van de bekkenbodem, vaak na een of meerdere bevallingen. Gelukkig is er meestal wat aan te doen.
Kan ik ‘m trainen?
Je vagina is een spier, die kan samentrekken en uitrekken zoals iedere spier. En voor je vagina geldt hetzelfde als voor andere spieren: if you don’t use them, you lose them. Regelmatig een potje seks is een prima work-out om je vagina in conditie te houden.
Hoe stretch je ‘m?
Vaginale oefeningen verrichten wonderen. Zoals de zogeheten ‘kegel-oefening’, waarbij je in sets van 3 de vagina 10 keer aanspant en weer loslaat (herinneren we ons nog die ‘Sex and the City’-scène met Samantha?).
Geen idee hoe je dat doet? Probeer een keer tijdens het plassen de straal te onderbreken: dat is precies wat je moet doen. Plas daarna wel verder, want goed uitplassen is belangrijk om een blaasontsteking te voorkomen.
Moet ik ‘m reinigen of niet?
Tissues, sprays, tabletten en gels: er is van alles om de boel down under op te frissen. Iedere vrouw heeft haar eigen luchtje (dat wordt veroorzaakt door een bacterie die van nature in je vagina voorkomt). Aan de buitenkant wassen met douchegel of verfrissende tissues is no problemo.
Maar gebruik liever geen reinigingsproducten voor inwendig gebruik. Die verminderen de hoeveelheid afscheiding, omdat ze het vaginale milieu (met de schimmels en gisten die er van nature in voorkomen en nodig zijn) verstoren.
Wat is (en heb ik) de tamponziekte?
Af en toe duikt er een gruwelijk verhaal op over tampons. Bijvoorbeeld een been dat geamputeerd moet worden door TSS, oftewel Toxic Shock Syndrome. Dit wordt (niet onterecht) de tamponziekte genoemd.
Gelukkig is de ziekte zeldzaam. Maar tampons verhogen het risico erop wél. Gebruik ze daarom alleen tijdens je menstruatie, wissel af met maandverband of menstruatiecup en laat een tampon nooit langer dan een paar uur zitten.
Is het normaal dat seks pijn doet?
Pijn: dat is nooit de bedoeling tijdens seks. Je vagina is er immers voor ontworpen. Misschien ben je nog niet vochtig genoeg, ga je te snel van start of ben je gespannen? Overhaast niets. Pijn hoor je niet te voelen. Gaat het niet over, zoek dan hulp bij de huisarts of seksuoloog.
Kunnen vrouwen écht squirten?
Oftewel: de vrouwelijke ejaculatie. Ja, sommige vrouwen ejaculeren écht als ze intens klaarkomen. Er zijn twee verklaringen voor. Is het vrij weinig en melkachtig van samenstelling? Dan is het de afscheiding van bepaalde klieren die reageren op het orgasme. Zijn het flinke hoeveelheden? Dan gaat het om urine als gevolg van je blaas die samentrekt tijdens het orgasme (net als de baarmoeder).
Hoe kom ik het snelst tot een orgasme?
Lang niet elke vrouw ervaart orgasmes en maar weinig vrouwen krijgen een orgasme enkel en alleen door penetratie. Stimulatie van de clitoris met vingers/tong is doorgaans het toverwoord. Maar dit zal geen verrassing voor je zijn, toch?
Bestaat de G-spot?
Tadaa: dit mysterieuze, extra gevoelige plekje in de vagina hebben alle vrouwen. ALLEMAAL! Het is geen apart orgaan, wel een onderdeel van de clitoris (die zit voor een groot deel in ons lichaam). Waarom de een hem wel voelt en de ander niet, komt doordat iedereen anders in elkaar zit.
Wil je ‘m ontdekken? Neem een of twee vingers (liefst van je partner, die kan er beter bij), steek die twee à drie centimeter naar binnen en laat die richting de voorwand zo’n wenkende ‘kom hier-beweging’ maken. Beetje oefenen voor de juiste stimulans!
Wat zijn die gênante geluiden tijdens de seks?
Dit is een mindere kant: de vaginale ‘scheten’ die je bij sommige standjes hoort. Heel normaal, gezond en niks om je zorgen over te maken. Irritant en gênant zijn ze dan weer wel.
Zijn uitstrijkjes nodig?
Uitstrijkjes zijn enorm belangrijk in de zoektocht naar baarmoederhalskanker. Die kanker komt vooral voor bij vrouwen op latere leeftijd, maar dat betekent niet dat je je nooit moet laten checken. Controle kan nooit kwaad, dus zet je over die gêne en ga naar de gynaecoloog.
Krijgt mijn vagina … rimpels?
Niet alleen je gezicht ziet er ouder uit naarmate de jaren verstrijken. Met name rond de 45-50 jaar krijgt je vagina rimpels. Best logisch dat ook hier je huid slapper en dunner wordt. Wanneer er minder oestrogeen wordt aangemaakt, stagneert de productie van collageen. En dat laatste heb je nodig voor een strakke huid.
Geven mensen ‘m een koosnaampje?
Mannen geven hun penis vaak een bijnaam, maar die – ahem – traditie leeft niet bij vrouwen. Toch zijn er heel veel alternatieve woorden voor je vajayjay: De Britse schrijfster Caitlin Moran noemt er in haar bestseller ‘How to be a woman’ minstens 100, zoals ‘Het Voortuintje’.
BRON: https://nsmbl.be/vaginavragen/
Als vrouw zou men dit lichaamsdeel zelf een koosnaampje moeten geven. Het is tenslotte niet alleen om te plassen.
Aum Shanthi
Tijdens seks verdubbelt ze in grootte en 9 andere wonderlijke wist-je-datjes over de vagina
Mogen we deze Nationale Vrouwendag ook uitroepen tot Nationale Vaginadag? Het biologische wonder – al behoort het niet altijd aan een vrouw toe en heeft niet elke vrouw een vagina – verdient een moment in de spotlights. Wist je al dat ze naast de G-spot nog een heel alfabet aan erogene zones bevat? En dat de vagina tijdens seks zo’n 200 procent groter kan worden? Lees en verwonder uzelf, gij allen.
Ah, de vagina. Ze brengt leven ter wereld. Ze bezorgt ons genot. En ze zit zo geniaal ineen dat ze die twee wonderlijke taken met glans volbrengt. Heb je een vagina, koester die dan maar.
Dat doe je vooral met de juiste kennis op zak, schrijven ze bij het Amerikaanse magazine Glamour. Want hoe meer je weet over je fanny, hoe meer plezier je eruit haalt. En hoe sneller je het ook opmerkt als er iets fout is. Met deze elf ‘aha’-tjes achter de hand, zit je goed.
1. Squeaky clean
Hoe handig: je vagina heeft geen hulp nodig om spik en span te blijven. Dankzij de vaginale afscheiding die ze zelf produceert, blijft ze vrij van ongewenste bacteriën of andere onzuiverheden. Het is zelfs zo dat speciale zeep voor vagina’s meer kwaad kan doen dan goed. Door down there zeep te gebruiken, kan je de natuurlijke pH-waarde of zuurgraad van je vagina verstoren en zo verhoog je je kans op infecties. Hoogstens wassen met wat water dus.
2. Afscheiding? Ook niet vies
Als je gezond bent, is je vaginale afscheiding – het witte of doorzichtige goedje – ook helemaal zuiver. Het is dus allesbehalve iets ‘vies’ – daarom prezen gynaecologen ook rapster Cardi B toen ze eerder dit jaar met haar monsterhit ‘Wet-Ass Pussy’ vaginale afscheiding ietwat normaliseerde. “Witverlies is de normaalste zaak van de wereld”, klonk het. Die vaginale afscheiding zit vol goede bacteriën die je vagina schoonmaken en haar beschermen tegen infecties. Maar: als je merkt dat je afscheiding toch een onaangenaam geurtje of kleurtje krijgt, is het wel een goed idee om naar de dokter te gaan.
3. De beste pijnstiller
Hoofdpijn? Duik het bed in in plaats van de medicijnkast. Wanneer je een orgasme hebt, produceert je lichaam immers een tsunami aan endorfine: het gelukshormoon, en ook een soort natuurlijke morfine. Dat zorgt ervoor dat je je na zo’n hoogtepunt niet alleen euforisch voelt, maar ook minder last kan hebben van fysieke pijn of ongemakken. Een Amerikaans onderzoek met 52 vrouwen met migraine (van de Southern Illinois School of Medicine, in 2008) stelde vast dat zestien van hen significant minder hoofdpijn hadden na een orgasme, en acht van hen zelfs geen pijn meer hadden.
4. Minipenis
De clitoris en de penis zijn in se niet zo verschillend. Voor een deel van hun bestaan zijn ze zelfs identiek aan elkaar, namelijk tijdens de eerste acht weken van ons leven. Als embryo’s starten we allemaal met hetzelfde weefsel tussen onze beentjes. Pas na die acht weken ontwikkelt dat weefsel zich verder tot een clitoris of een penis, afhankelijk van de hormonale en genetische input. De clitoris is trouwens groter dan je denkt: het deel dat onderhuids zit, kan twintig keer groter zijn dan het knopje aan de buitenkant. Je kan de penis dus als een grotere clitoris beschouwen, of de clitoris als een minipenis.
5. De ene G-spot is de andere niet
Nieuwsflash: niet elke vrouw heeft een G-spot. En heb je wel een G-spot, dan is dat niet noodzakelijk een erogene zone. Elke G-spot is immers uniek en dat betekent dat ook elke G-spot anders reageert op stimulatie. Daarom vinden sommige vrouwen het heerlijk wanneer hun G-spot gesoigneerd wordt, terwijl andere dat net helemaal geen fijn gevoel vinden, of zelfs pijnlijk. Maar in het merendeel van de gevallen lijkt de ervaring wel positief te zijn.
6. Een ABC aan erogene zones
We praten en schrijven met z’n allen constant over de G-spot. Maar in de realiteit is dat maar een van de vele erogene zones daar beneden. Je kan zelfs een alfabet aan plezierige spots samenstellen. Er is ook de A-spot, vlakbij de baarmoederhals. De P-spot, recht tegenover de A-spot. En er zijn de X-spots. Samen met seksuologe Chloé De Bie hebben we eerder al alle erogene zones op een rijtje gezet.
7. Vagina’s ejaculeren ook
Had je tijdens de seks ooit al eens het gevoel dat je moest plassen? Het zou kunnen dat je vagina, net zoals een penis dat doet, wilde ejaculeren. Dokters doen nog altijd onderzoek naar vaginale ejaculatie, maar er wordt verondersteld dat de G-spot een vloeistof aanmaakt als die gestimuleerd wordt, met glucose, prostaatvocht en wat bestanddelen uit urine. En dat die vloeistof uiteindelijk uit je vagina kan schieten. Dat is niet noodzakelijk het gevolg van een orgasme of seksuele stimulatie, dus dokters geloven dat je het niet bewust kan veroorzaken. Het is bovendien een best zeldzaam fenomeen, waar men nog niet genoeg over weet.
8. Grootte doet er niet toe
De gemiddelde vagina is in rust zeven tot tien centimeter diep, ongeveer de lengte van een wijsvinger. Maar ze is extreem rekbaar en kan zich zo aanpassen aan heel wat omstandigheden. Een grotere penis: geen probleem. Als die langzaam ingebracht wordt, zal de vagina vanzelf langer worden. Tijdens seks en opwinding kan een vagina spontaan zelfs 200 procent groter worden. En ook in de breedte zit er heel wat speling op: bij een bevalling, bijvoorbeeld, kan een vagina tot 15 centimeter breed worden.
9. Krimpen na de baby
Om een minimensje ter wereld te brengen, wordt een vagina natuurlijk nog véél groter. Ze wordt dan zelfs meer dan drie keer zo groot. Maar maak je geen zorgen: de meeste vagina’s nemen daarna wel degelijk opnieuw hun oorspronkelijke grote en vorm aan. Dat kan wel een paar maanden duren. Nog een paar oefeningen voor je bekkenbodemspieren erbovenop – al dan niet met ‘love balls’ – en seks met je partner is weer even fijn als voor de bevalling.
10. Waxen? Nee, bedankt
Je vagina is niet zomaar gezegend met een bos schaamhaar. De stevige haartjes vermijden dat de wrijving tijdens seks onaangenaam aanvoelt, houden de feromonen die je lichaam daar beneden afscheidt, langer vast en beschermen het gebied tegen een resem huidaandoeningen, van infecties tot acne. Denk dus twee keer na voor je een waxbeurt boekt.
BRON: https://www.hln.be/fit-en-gezond/tijdens-seks-verdubbelt-ze-in-grootte-en-9-andere-wonderlijke-wist-je-datjes-over-de-vagina~aa4b197b/
Je vagina is mooier dan je denkt
Samengevat: Filmmaker Layla Martin kreeg het idee om het verschil vast te leggen dat soms bestaat tussen hoe een vrouw haar lichaam ziet en hoe haar minnaar dit ziet Hoe ga je om met zelfbewustheid als het zich voordoet in je leven? Kennen we allemaal de gevoelens van zelfbewustheid en zelfkritiek?
Elf jaar geleden ging ik door een grote documentaire-fase. Ik keek in één jaar honderden documentaires, omdat ik in had gezien dat de wereld om ons heen niet is wat hij lijkt, en ik snakte naar kennis.
Na urenlang docu’s over ufo’s en E.T. te hebben gekeken, over de geheime geschiedenis van onze wereld en overheden, en zelfs over gezondheid, belandde ik op een dag bij een documentaire getiteld ‘The Perfect Vagina’. Om heel eerlijk te zijn, was mijn eerste reactie ‘wat is dit nu weer?!’. Toen las ik de beschrijving: “Lisa Rogers onderzoekt vaginale cosmetische chirurgie en waarom steeds meer vrouwen deze chirurgische ingreep overwegen”.
Ho, wacht, cosmetische chirurgie voor wát?Je vagina? Ik was twintig en had nog nooit gehoord dat mensen cosmetische chirurgie op hun vagina lieten verrichten. Dus besloot ik de film te kijken.
Geschreven door Joe Martino van Collective Evolution.
Naarmate de film vorderde, leerde ik dat veel vrouwen nogal zelfbewust kunnen zijn over hoe hun vagina er uitziet – net als mannen over hun lid. Natuurlijk had ik al door dat iedereen wat onzeker is over hun intieme lichaamsdelen, maar hoe diep die onzekerheid soms kan gaan, en waar men dan precies op let, kwam als een verrassing.
Om het verhaal kort te houden: de documentaire gaat over de reis van een vrouw die besluit om haar kleine schaamlippen ‘in te korten’. Het zal je niet verrassen dat het traject na de ingreep ongelofelijk pijnlijk was, en de patiënt was uiteindelijk niet erg enthousiast over haar keuze.
Waar komen deze meningen over onze intieme delen vandaan? Welke verhalen houden we onszelf voor over waarom we ze moeten veranderen? Hoe vaak maakt iemand onze intieme lichaamsdelen daadwerkelijk belachelijk? Dit soort vragen begon ik mezelf te stellen. Je ziet het natuurlijk in de popcultuur, dat mannen of vrouwen praten over bepaalde positieve details die ze graag in de lichamen van hun partner terugzien, maar ‘in het echt’ maakte ik dat bijna nooit mee.
Nadat ik meerdere relaties had gehad, begon ik goed door te krijgen dat we ons intieme lichaamsdeel op een heel specifieke manier zien, terwijl onze partner het vaak op een heel andere en unieke manier ziet. Waar we zelf zo onzeker over zijn, zien zij niet of vinden ze juist geweldig. En uiteindelijk vormt niet dat lichaamsdeel, maar onze verbinding de kern van de beste ervaringen met die lichaamsdelen. (Zoals je merkt houd ik het superkindvriendelijk, haha)
Mede om die reden was ik zo benieuwd naar het einde van een video die ik vanmorgen tegenkwam, maar die al een tijdje online staat. De video werd gemaakt door Layla Martin, die het idee kreeg om het verschil vast te leggen dat soms bestaat tussen hoe een vrouw haar lichaam ziet en hoe haar minnaar/partner dit ziet.
Ze nodigde vrouwen uit naar haar fotostudio om hun vagina’s te fotograferen. Daarna bekeken de vrouwen hun eigen vagina van dichtbij en keken ze stiekem mee wanneer hun partner de foto te zien kreeg.
Hoe ieder persoon reageerde kun je zien in de onderstaande video, maar zorg dat je ook de belangrijke overdenkingen leest die ik onder de video heb geschreven.
*Opmerking: de afbeelding boven dit stuk werd oorspronkelijk gebruikt en gekozen door de filmmakers zelf.
We ervaren allemaal tegenslagen
Het is een understatement om te zeggen dat onze wereld momenteel gepolariseerd is. Het gaat er ERG extreem aan toe. Of het nu gaat om specifieke activistengroepen of politieke groeperingen, iedereen wil het grootste slachtoffer zijn en doet alsof niemand anders kan weten hoe het voelt – en dat ze daarom geen mening mogen hebben.
Daaruit blijkt dat we niet bereid zijn om onszelf onder ogen te zien en hoeveel moeite we hebben met het beoefenen van ware empathie.
Mannen, vrouwen en kinderen van elke etniciteit en sociale klasse ervaren gevoelens van onzekerheid, angst, zelfbewustheid, bezorgdheid, schuld, en ga zo maar door; voor ieder gevoel zijn er mensen die het op een zekere manier ervaren. Hoewel het aantrekkelijk kan lijken om uit te zoeken wie het meeste lijdt, wie het grootste slachtoffer is, leidt het ons tot niets productiefs. Het is een extreem standpunt om in te nemen, dat ook de andere groepen alleen maar extremer maakt.
Ik noem dit in de context van deze video, omdat ik weet, vanuit mijn eigen ervaring als onderdeel van een maatschappij op deze planeet, los van wat extreme activisten beweren, dat zowel mannen als vrouwen onzekerheid ervaren over hun intieme lichaamsdelen (naast nog veel andere dingen), en dat dit gevoel uit vele oorzaken stamt. Maar uiteindelijk kunnen alleen WIJ, individueel, ons hier los van maken. Ik zeg dit, omdat dit begrip van toepassing is op alle dingen die we als mens meemaken. Alleen met ware empathie kunnen we elkaar helpen om onze uitdagingen te overwinnen.
In alles wat we op de website doen, doen we ons uiterste best om kloven te voorkomen of om mensen in een slachtofferrol te plaatsen, simpelweg omdat we weten waar dat toe leidt. Daarom winden we er geen doekjes om en schrijven we over de kernoorzaak van ons menselijk leed en wat eraan kunnen doen. We dagen ons allemaal uit, ongeacht je achtergrond, om onze uitdagingen niet te bekijken in het licht van hoe anderen het voor ons verpesten of ons verdrietig maken, maar hoe we onszelf sterk kunnen maken. Want dat is de enige manier waarop we echte kracht bezitten, zowel individueel als collectief.
Een korte overdenking die ik de moeite waard vond om te delen, omdat we allemaal weten hoe het voelt om te worstelen met aspecten van onzekerheid en zelfkritiek.
BRON: https://www.nieuwetijdskind.com/je-vagina-is-mooier-dan-je-denkt/
Het is jouw deel van het lichaam. Het is nooit gelijk aan dat van een ander. Maar het is het mooiste wat je als vrouw mag hebben. Toch zijn er maar weinig die hun eigen vagina mooi vinden en ze zelfs ooit zelfs gezien hebben.
Aum Shanthi