Slecht geslapen? Met deze routine kom je de dag door

© thinkstock.

Afgelopen nacht toch niet zo goed geslapen als je eigenlijk wou? Verlang je al naar de tijd dat je rustig in de zetel kan zitten of op tijd terug in je bed kan kruipen, maar wacht er nog een hele (werk)dag met allerlei taken? Met deze tips en routine kom je hopelijk op een vlotte manier de dag door.

© thinkstock.

7 uur
Voor deze stap is het waarschijnlijk iets te laat, maar kan je de volgende keer misschien van pas komen: sta op wanneer je wekker afgaat. Wie langer blijft liggen dan normaal, ontregelt zijn of haar biologische klok waardoor het probleem erger wordt. Zo zal je het ’s avonds moeilijker hebben om meteen slaap te vatten.

7.10 uur
Het eerste natuurlijke licht van de ochtend zorgt ervoor dat je interne klok juist wordt afgesteld. Felle zonnestralen zijn hiervoor het best, maar soms moeilijk te vinden in België. Probeer toch om kunstmatige lichtbronnen even te vermijden en haal een frisse neus op je balkon of in de tuin.

7.30 uur
Kies bij je ontbijt voor een warme kop koffie. Het is algemeen geweten dat cafeïne de vermoeidheid (tijdelijk) te lijf gaat waardoor je je opgepept zal voelen. Wie geen koffie lust, kan gewoonweg aan een tas ruiken. Dit zou ongeveer hetzelfde effect hebben.

8 uur
Aangekomen op het werk? Zet dan meteen een fles water naast je. Zelfs na die enkele uurtjes slaap is je lichaam erg gedehydrateerd, waardoor je je vaak moe voelt.

10 uur
Wie een eerste (of tweede) klopje voelt aankomen, kan overwegen om nog een tas koffie in te schenken. Zorg er wel voor dat je niet te veel cafeïne binnenkrijgt per dag: je zal er alleen maar nerveuzer en geïrriteerder door worden. Er wordt aangeraden niet meer dan 500 milligram cafeïne per dag in te nemen.

© thinkstock.
Middag
In het ideale scenario zou je nu een halfuurtje vrij hebben om een powernap te doen. Echter heb je op je werk waarschijnlijk geen bed beschikbaar en zal je baas het hoogstwaarschijnlijk ook niet appreciëren. Zorg er daarom voor dat je tijdens je lunch voedingswaren eet die je in je energiebehoefte voorzien. Kies voor aardappelen of een pasta of eet na je maaltijd een banaan.

14.30 uur

Nog enkele uurtjes doorbijten en de werkdag zit er misschien al op voor jou. Om die laatste uren monter door te brengen, ga je best even naar buiten om een frisse neus te halen. Volgens verschillende onderzoeken zorgt een pauze van vijf à tien minuten in de buitenlucht ervoor dat je weer wat verder kan.

17-18 uur
Betekent dit uur het einde van je werkdag? Gelukkig! Wel moet je nog heel thuis raken. Volgens dokters is autorijden erg gevaarlijk wanneer je je wat suf voelt en wakkert het je slaapgevoelens ook nog eens aan. Wees daarom extra aandachtig tijdens het rijden door je raam open te zetten of luide muziek te laten weerklinken.

20 uur
Meestal krijgen we enkele uren voor het bedtijd is een extra dip. Het heeft geen zin meer om je energie op dit moment nog op te peppen dus probeer lekker te relaxen.

Bedtijd
Ga een halfuur vroeger slapen dan normaal, die extra minuten zullen je morgenvroeg deugd doen.

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/33/Fit-Gezond/article/detail/2044886/2014/09/09/Slecht-geslapen-Met-deze-routine-kom-je-de-dag-door.dhtml

Toch een nachtje slecht geslapen dan zijn er oplossingen om de dag goed door te brengen. Begin met een lekkere douche en een goed ontbijt en je gaat merken de dag kan niet meer stuk. 

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM