Voor het slapen gaan in het donker je tanden poetsen, helpt om sneller in slaap te vallen.

Dat zegt neurowetenschapper van Oxford, Russell Foster.

De wetenschapper beweert dat het felle licht in de meeste badkamers het lichaam wekt, terwijl het dan juist zou moeten rusten. Tandenpoetsen in het donker kan helpen om die ‘ruststand’ te behouden, waardoor je sneller in slaap valt.

“Als het donker is, krijgt je lichaam signalen dat het bedtijd is. Plotseling het licht in de badkamer aanzetten is erg verstorend”, aldus de Foster tijdens een lezing in Londen. “Eigenlijk moet er een badkamerlicht komen met aparte instellingen voor de avond.”

Slaapgebrek

“Gemiddeld brengen wij 36 procent van ons leven slapend door. Slaapgebrek kan leiden tot een verslechterd immuunsysteem en hoger risico op obesitas en geestesziekten”, licht Foster toe. ” Daarom is het zo belangrijk om op je biologische klok te letten en je natuurlijke ritme zo min mogelijk te verstoren.”

BRON: http://www.nu.nl/gezondheid/4156539/tandenpoetsen-in-donker-zorgt-beter-slaappatroon.html

Zou niet kunnen zeggen of het werkt. Wat wel zo is dat je best alle lichten uitdoet en in het donker naar je bed gaat of met een nachtlampje aan op verschillende plaatsen dit dan nog het liefst met een rustige kleur. Zo gaan je hersenen al reageren op een rustpatroon, dat ook te zien is aan de pupillen. Teveel en sterk licht voor het slapen gaan kan je doen wakker liggen de eerste momenten.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM