Leuke manieren om je immuunsysteem te versterken

massage

Om zo fit en gezond mogelijk de winter door te komen, is het altijd handig om je immuunsysteem extra te versterken. Daarom hebben een overzichtje gemaakt van manieren waarmee je hier op een plezierige manier voor kunt zorgen.


Stress betekent een aanslag op je immuunsysteem, het is dus best dat je nu ontspannen blijft. Ben je overspannen probeer dan yoga om te relaxen.

Massage
Een lymfemassage is een geweldige manier om toxines en andere schadelijke stoffen sneller uit je lichaam te krijgen.

Luister naar muziek
Een onderzoek bewees de positieve effecten van muziek op het immuunsysteem van zwangerevrouwen.

Lachen
Blijf gezond door meer grappen te vertellen. Door te lachen sterk je namelijk je immuunsysteem door je stressniveau te verlagen. Daarnaast verzacht het gespannen spieren en verhoogt het de opname van zuurstof.

Slapen
Door acht uur per nacht te slapen kan je wonderen verrichten voor je immuunsysteem. Slaaptekort kan ook de stresshormonen verhogen die je gezondheid verzwakken.

Sport
Lichaamsbeweging stimuleert de productie van hormonen die goed zijn voor je gezondheid. Daarnaast is het een perfecte uitlaatklep voor frustraties.

Gezonde voeding
Zware mensen hebben het moeilijker om infecties te bevechten, daarom is het belangrijk om een gezond gewicht na te streven. Een dieet rijk aan fruit en groenten is  noodzakelijk om alle belangrijke vitamines en mineralen op te nemen die je lichaam nodig heeft.

Water drinken
Voldoende water drinken is essentieel voor een gezonde huid en dit is de eerste verdediging van je lichaam tegen virussen en bacteriën.

BRON: http://www.happynews.nl/2014/12/12/leuke-manieren-om-je-immuunsysteem-te-versterken/#.VI8RayuG-T8

Zeker in de winter is het van belang naar je lichaam te luisteren en de nodige zorg aan te geven. Het is dan ook minder zon en dat maakt dat Vitamine D lager kan komen te staan zonder dat je het weet. Je lichaam eens lekker laten verwennen of zelfs even zelf verwennen kan heerlijk zijn. Een geurtje kan al wonderen doen.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM