Vrouwelijke seks-delinquenten handelen niet op hun eentje

Zedendelicten plegen, dat doet een vrouw niet. Dat denken we intuïtief.

Helaas zijn vrouwen wel degelijk ook daders, maar zij doen dit bijna nooit op hun eentje en ook niet vanuit een seksuele abberatie……..

Dit blijkt uit onderzoek van Miriam Wijkman, waarop zij vandaag promoveert aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de VU.

Ze onderzocht de kenmerken van vrouwelijke zedendelinquenten in strafdossiers en strafbladen in de periode 1994-2008.

Naast het samen plegen ontdekte de promovenda dat vrouwelijke zedendaders bijna nooit seksuele motieven hebben. Bij 98% werd geen seksuele stoornis vastgesteld, zoals pedofilie.

Opmerkelijk, want vrouwelijke daders maken wel degelijk minderjarige slachtoffers.

“De seksuele voorkeur van de mannelijke mededader kan meespelen”, aldus Wijkman. “Hij zou bijvoorbeeld een voorkeur kunnen hebben voor jonge kinderen. Ook is het lastig om seksuele stoornissen en pedofiele interesses vast te stellen bij vrouwen. ”

Wijkman geeft voor het eerst een overzicht van de kenmerken van deze misdadige vrouwen. Haar bevindingen zijn van belang voor de praktijk van recherche en behandeling.

“Je zou behandeling van dit soort daders juist niet op het seksuele aspect van de delinquentie moeten richten, maar meer op de algemene psychosociale problemen van de dader.”

BRON: http://seks.blog.nl/gevaarlijke-gekken/2014/12/15/vrouwelijke-seks-delinquenten-handelen-nooit-op-hun-eentje

Ik ben misschien verkeerd, maar de vrouwen die jongeren tot seks dwingen zelfs in een school werken toch alleen. En ook dat onlangs te lezen was van een kuisvrouw die de bij bepaalde gezinnen de jonge domineerde en zo tot seks verplichte. Ook zei handelde alleen. Ik heb het vermoeden dat men echt naar de achtergrond van zo iemand moet gaan kijken. Ook hoe het ooit thuis gesteld was of is. Want ook daar kan een raakvlak zitten. Als iemand zelf met deze problemen in contact geweest is, en er niet over heeft kunnen praten en nog niet los gelaten heeft kan de vrouwelijke persoon dit als normaal gaan zien.
Opmerkelijk is dat men hier schrijft dat een vrouwelijk zedendelinquenten niet alleen zou kunnen werken.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM