Waarom je deze mensen gewoon moet unfrienden/unfollowen

© thinkstock.

Iedereen kent wel van die mensen die je niet kan zien of horen of je geraakt meteen geïrriteerd. Daarom probeer je zoveel mogelijk afstand van hen te nemen. Vreemd genoeg blijken we dit online vaak niet te doen. Blijkbaar omringen we ons op sociale media wel met mensen die het bloed van onder onze nagels halen. Maar waarom je energie en tijd verspillen aan zulke mensen? Volgens Huffington Post moet je met de grote borstel door je vriendenlijst gaan en de volgende irritante mensen durven ‘unfrienden’ en ‘unfollowen’.

© thinkstock
© thinkstock
© thinkstock

Dat ene meisje met haar irritante gezicht
Dat ene meisje dat de hele tijd foto’s van zichzelf plaatst zodat je hele tijdlijn volstaat met enkel haar irritante gezicht en haar belachelijke hoeveelheid hashtags? Waarom op haar gezicht blijven kijken?

Die ene kerel waar je toch alle respect voor hebt verloren
Die ene jongen die iets heeft gedaan in het verleden waardoor je hem totaal niet meer serieus neemt? En waarbij zijn foto’s en statusupdates enkel een bevestiging vormen voor het verlies van jouw respect? Zeg hem vaarwel.

Die ene persoon die alleen saaie dingen deelt.
Het type mensen dat laat weten dat ze hoofdpijn hebben of dat ze honger hebben? Weg ermee. Je bent dan misschien wel samen naar school geweest of je hebt die ene gemeenschappelijke vriend, je hoeft je tijd echt niet te verspelen aan het lezen van hun saaie statussen. Maak plaats voor iemand die werkelijk iets toevoegt aan je leven.

De vrouw die enkel nog schrijft over de kinderen
Die ene vriendin wiens profiel enkel bestaat uit babyfoto’s en babyverhalen en voor de rest totaal geen leven meer lijkt te hebben? Laten gaan.

Die ene die enkel politieke betogen schrijft
Die ene persoon die alleen maar – en meestal ongenuanceerde en domme – politieke betogen schrijft en blijkbaar denkt dat hij of zij daar iets mee zal bereiken? Die doet alleen maar je geloof in de mensheid verliezen.

Dat ene meisje dat enkel verkondigt hoe geweldig haar leven is
Van die mensen die de hele tijd gefilterde en gecropte foto’s posten met teksten die hun oh zo geweldige leven beschrijven? Dumpen! Als hun leven echt zo geweldig is, waarom moeten ze de pret dan onderbreken om alles op de sociale media te plaatsen? Jij begint te denken dat je eigen leven niet veel voorstelt, terwijl het meestal net omgekeerd is.

Die enge kerel die alles liket en deelt wat jij deelt
Griezelig niet? Het is flatterend dat er altijd wel iemand is die je statusupdate liket en deelt, maar als je deze persoon niet of amper kent is het vooral eng. Je hoeft je energie niet te verspillen aan één of andere griezelige kerel.

Kortom, durf sommige mensen ook online gewoon te mijden, stelt Huffington Post. Je zou het in het echte leven toch ook doen, niet?

BRON: http://www.goedgevoel.be/gg/nl/10/Seks-en-Relaties/article/detail/2194154/2015/01/25/Waarom-je-deze-mensen-gewoon-moet-unfrienden-unfollowen.dhtml

Sommige mensen kan je nu eenmaal beter hebben dan anderen. Maar om ze gelijk te verbannen uit je leven, of er een afstand voor te maken is niet altijd nodig. Het is juist ook er leren mee omgaan, soms is het een les of kan het juist een les zijn voor die andere. Want als niemand er tegen ingaat dan weet die persoon ook niet dat ze irritant overkomt. En ja in het dagelijks leven ga je er misschien anders mee om dan op internet. En toch kan dat ook juist goed zijn om de persoon erop te wijzen of dat je dan voor jezelf eens moet gaan bekijken van de vrienden die in je lijst staan daadwerkelijk vrienden zijn.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM