SOORTEN ZOENEN DIE JE OOIT VAN JE LOVER HEBT GEKREGEN

6 soorten zoenen die je ooit van je lover hebt gekregen

Een zoen voor het slapengaan, een kus als felicitatie of een lekkere smak wanneer jullie elkaar hebben gemist. Jij en je lover zoenen wat af met z’n tweeën. Maar een zoen is natuurlijk niet zomaar een zoen. Er zijn heel wat verschillende kusjes, namelijk…
De eerste zoen
Oh my, je voelt je hart nog kloppen in je keel als je eraan terugdenkt. Jullie eerste zoen kan erg fijn zijn geweest of soms juist een beetje tenenkrommend. Maar het is gewoon iets waar jij en je vriend niet omheen konden. Zoals vaak bij een eerste zoen, ging het een tikkeltje onhandig en had het een iets minder hoog vuurwerkgehalte dan de Disney-films je ooit deden geloven. Maar wat was jullie eerste zoen toch spannend!
De snelle zoen 
Het is die ene zoen die je vriend snel op je wang plant wanneer hij al veel te laat is voor zijn werk. Het is de zoen die hij je geeft wanneer zijn vrienden erbij zijn en hij weet dat hij thuis een flinke vloedgolf aan nare woorden over zich heen krijgt als-ie je er geen geeft. Soms heeft hij zo veel haast met het geven van de zoen, dat-ie terecht komt op je neus. Fijn. We zouden dit type zoen dan ook bijna geen zoen durven noemen; eerder een halve zoen.
De handzoen 
Je kunt ons wel wegslepen wanneer het ons overkomt: de kus op je hand. Wanneer in de vrieskou je tengels er bijna afvriezen en je lover je handen vastpakt, er een kus op plant en zachte lucht over je vingers blaast, smelt je. Of wanneer hij afscheid van je neemt door je een kus op de rug van je hand te geven, dan zijn we helemaal verkocht! Zo romantisch. Helaas gebeurt het dan weer niet zo vaak, maar dat maakt het wel weer extra speciaal.
De zuigzoen 
Oh oh oh, weet je nog toen je net samen was met je vriend en de vonken ervanaf spatten? Tijdens jullie honeymoonfase zaten jullie op de achterste rij in de bioscoop gedurende de hele film te zoenen. Maar je nieuwe boyfriend wilde de spanning eens wat opschroeven en voor je het wist, liep je opeens rond met een knoeperd van een zuigzoen in je nek. Oh hell, hoe ging je die in hemelsnaam verbergen? Gelukkig doet je vriend het niet meer (zo vaak).
De pas-wakkerzoen
De pas-wakkerzoen ontvangen we met gemengde gevoelens. Oké, de kus zelf is altijd fijn. En als deze zoen betekent dat je partner eruit moet en dat jij nog lekker kan blijven liggen, is-ie natuurlijk hartstikke welkom. Maar het kan helaas ook zijn dat je deze zoen van vriendlief krijgt omdat je wakker moet worden en hij je op een niet al te brute manier wil ontwaken. Bummer.
De Eskimozoen
Oké, je krijgt deze zoen niet vaak, maar je hebt ‘m vast weleens gekregen. Af en toe is je vriend in zo’n schattige bui en geeft hij je niet zomaar een kus, maar een ware Eskimozoen. Ja, zo een waarbij hij zijn neus tegen die van jou aanwrijft. Het is misschien iets minder intiem, maar het kan net zo lief zijn als een gewone zoen.
Zoenen is iets wat mensen maar ook dieren veel doen. In een vorm van iemand te groeten of in liefde. Zoenen is dan ook een van de meeste activiteiten die eigenlijk gedaan worden. Een zoen op de wang of op de lippen of op de hand brengt allemaal een ander gevoel met zich mee. En dan is het nog eens hoe men op dat moment ook nog eens aanraakt of hoe lang een zoen duurt. Want in een zoen kan gevoel zitten, en is voor de ene onschuldig voor de ander spreekt het tot meer. Daarom zie je eigenlijk het niet echt veel meer doen bij vrienden. 
Vroeger werd er zelfs aan dezelfde sekse. Zo geven mannen een zoen als groet, dit komt men niet veel meer tegen, dan alleen bij bepaalde volkeren nog. Juist vrouwen zullen elkaar nog altijd of vaak een zoen als groet geven. 
Een zoen is dan ook iets dat bijna het eerste is dat aan een geboren baby gegeven wordt door de moeder. Met opgroeien wordt het aangeleerd, en op een moment komt het dat het ook minder wordt en dan nog het meeste naar de vader toe. 
Nu een zoen zie ik er niet bijstaan een tongzoen. Die is al iets meer sensueel getint en zal dan ook gedaan worden alleen bij geliefde. Hier wekt men nog meer gevoel mee op dat kan leiden tot intiem met elkaar contact te zoeken. Deze zoen zal dan ook altijd op een aangenaam moment plaats vinden en verder gezet worden als beide elkaar gevoelens intiem willen verder zetten. 
Onlangs las ik nog op een blog de eerste zoen. Waar ik op antwoorden dat zou ik niet meer voor de geest kunnen halen. 

Van welke zoen geniet jezelf?
En zouden jullie nog de eerste zoen voor de geest kunnen halen?

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM

1 Comment:

 • Wat deze 14 verschillende kussen zeggen over de gevoelens die erachter zitten

  Er bestaan zoveel verschillende soorten kussen, misschien zelfs meer dan je denkt. En elke kus heeft zo z’n eigen betekenis. Natuurlijk gaat het altijd spontaan en vanzelf, maar onbewust zit er toch een bepaald gevoel achter.

  kussen betekenis relatie

  Tongzoen
  De welbekende tongzoen, ook wel french kiss, heeft geen uitleg nodig. Het is gewoon een zoenpartij tussen twee geliefden (of tussen twee personen die elkaar nog niet kennen, maar waarbij de vonken er vanaf vliegen), bij de een natter dan bij de ander. Het is maar wat je lekker vindt. Pas je wel op voor de ‘wasmachine’? *wink*

  Luchtkus
  De luchtkus is geen romantische begroeting. Deze wordt vaak gegeven aan familie en vrienden en is een zwevende kus op de wang. Je raakt de wang dus niet aan bij een luchtkusje. Een fijne kus voor mensen die niet zoveel hebben met de typische ‘drie kussen’ op verjaardagsfeestjes.

  Snelle, kleine kus
  Hoogstwaarschijnlijk bestond je eerste kus uit een snel, klein kusje. Dit is namelijk gewoon een heel licht kusje op de lippen, zonder dat je mond openstaat. Het voelt alsnog heel intiem, maar niet zo heftig als de tongzoen. Er kan ook weinig misgaan bij deze simpele kus.

  Kus op het voorhoofd
  Een kus op het voorhoofd is misschien wel een van de liefste kusjes ever. Deze kus heeft ook weinig seksuele betekenis. Als je een kus op je voorhoofd krijgt, weet je dat iemand je echt liefheeft en graag voor je zorgt. Ah! Het kan een heel romantische kus zijn, maar vaak ook geven ouders hun kinderen zo’n kus.

  Kus op de hand
  Dit voelt een beetje als een ouderwetse kus. Wie geeft er nou een kus op de hand? Meestal doe je dat alleen bij bijvoorbeeld royals en andere belangrijke mensen. Al kan het in een romantische relatie wel een heel teder gebaar zijn. Je weet dan direct dat je met een ‘echte heer’ (of jonkvrouw) te maken hebt. A keeper!

  Kus in de nek
  Je nek is een heel gevoelige plek. Geen wonder dat mensen dan ook vaak een kus in de nek geven tijdens een flinke zoenpartij. De kus in de nek maakt het allemaal erotischer. Oeh! Grote kans dat je niet veel later samen tussen de lakens ligt.

  Kus op de wang
  Bij een kus op de wang denk je al snel aan een platonische relatie. Het wordt natuurlijk ook veel gegeven aan vrienden en familie, niets mis mee. Toch kan een kus op de wang ook romantisch worden. Eigenlijk is het de perfecte kus om mee te beginnen, als je nog een beetje bang bent voor de échte kus. Plant je lippen wel even iets langer op de wang van je crush, om het romantische gevoel over te brengen. Misschien draait diegene vervolgens zijn/haar hoofd wel naar je toe…

  Bijtende kus
  De bijtende kus kun je geven tijdens een french kiss. Deze sexy move maakt de tongzoen net wat interessanter. Pas wel op dat je niet écht bijt alsof je Edward Cullen bent. Neem gewoon even een klein hapje van je liefje, door voorzichtig op de lip van je partner te bijten.

  Kus op het lichaam
  Een kus op het lichaam ontstaat vaak tijdens een vrijpartij en maakt het wederom meer erotisch. Vaak is het ook onderdeel van het voorspel. Begin bovenin bij de oorlellen (héél gevoelig plekje) en nek en ga zo langzaam richting de armen, of misschien zelfs binnenkant van de knieën.

  Kus op het hoofd
  Nee, dit is niet hetzelfde als de kus op het voorhoofd. In dit geval gaat het echt om een kus bovenop je hoofd. Vaak geven ouders of opa’s en oma’s zo’n kus, maar het kan ook van je partner komen. In dat geval wordt de kus op het hoofd meestal gecombineerd met een knuffel van achteren. Lief! Het geeft je een gevoel van veiligheid.

  Kus op de schouder
  Wanneer lovers knuffelen met elkaar, wordt er weleens een kus op de schouder gegeven. Dit is vaak een uitnodiging voor een zoenpartij of zelfs meer. Het is in ieder geval een intiem en zwoel kusje.

  Angel kiss
  De angel kiss wordt niet heel vaak gegeven. Als dit wel het geval is, dan is het sowieso in een romantische relatie. Het is een lief, zacht kusje op iemands oogleden. Meestal geeft iemand zo’n kus als troost, wanneer de ander net heeft gehuild.

  Kus op de neus
  Een kus op de neus zie je veel tussen familieleden. Het is een vrij vriendschappelijke kus. Al kunnen geliefden ook beide neuzen langs elkaar heen halen. De Inuit-kus (Kunik), weet je wel? In landen met heel koude temperaturen is ‘neusje neusje’ heel normaal. Bij een normale zoen kun je elkaars lippen bevriezen. Niet heel handig!

  Spiderman-kus
  Tot slot een kus die beroemd is geworden dankzij de gelijknamige film. Bij de Spiderman-kus hangt iemand ondersteboven, terwijl diegene de ander kust. Ben je even letterlijk ondersteboven van je lover! En het is een erg romantische en intense kus, waarbij je je partners ademhaling kan horen. Ah!

  BRON: https://www.ze.nl/artikel/251952-kussen-betekenis

  Een lekker of misschien lekker weetje 😜👄

  Aum Shanthi


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

De schaduw voorbij

De blog gaat over dat ik altijd in een schaduw heb geleefd, en er nu langzaam uit aan het krabbelen ben

Pensieri Parole e Poesie

Sono una donna libera. Nel mio blog farete un viaggio lungo e profondo nei pensieri della mente del cuore e dell anima.

zinderen

op weg naar authentiek leven

Nadia wandelt

Wandelblog

Tiernnadrui

Dans in de regen

Myrela

Art, health, civilizations, photography, nature, books, recipes, etc.

Levenslange blog

levenslessen

Tistje

ervaringsblog autisme sinds 2008

Yab Yum

Yab Yum

Vreemde avonturen in een klein dorpje

Met Nonkel Juul, Bieke en tal van anderen

MyView_Point

Right <> correct of the center

Bio-Blogger

Bio-Blogger is an excellent source for collaborations and to explore your businesses & talents.

Regenboogbui

~ Leren, creëren, inspireren ~

saania2806.wordpress.com/

Philosophy is all about being curious, asking basic questions. And it can be fun!

newtoneapblog

A Discarded Plant

Inhale Peace; Exhale Love. Joy will Follow! - RUELHA

As long as there's breath, there will always be HOPE because nothing is pre-written and nothing cannot be re-written!

Looking for cbd supplements?🌿

HEMP up your life! The power of nature🌿

YOUNGREBEL

Blog about life, positivity, selfcare, food and beauty.

Chateau Cherie

Exposing Bullies and Liberating Targets to Make The World a Safer Place for All

bewustZijnenzo

Magazine: Inspiratie voor een gezond gelukkig en bewust leven

Beaunino loopt de Camino

‘Gewoon doorlopen!’

Blog with Shreya

A walk through the blues of life!

Soni's thoughts

No Fear, Express dear

ruhumayolculuk 🦋💗

kendime, ruhun katmanlarına doğru bi keşfe çıktım...🦋🧚‍♀️💫🌠

Ka Sry mala & INZICHT makerij

Inzicht in je eigen licht.

panono panono

STAP VOOR STAP OP ONTDEKKING

Unlocking The Hidden Me

Tranquil notions, melange of sterile musings & a pinch of salt

%d bloggers liken dit: