9 geniale deodorant tips die je moet weten

Dank de mensheid voor het uitvinden van deodorant! Je hebt ze in allerlei soorten en maten: spray, stick, roller, crème… Heb jij jouw perfecte deodorant al gevonden? Gelukkig kun je kiezen uit honderden soorten! Wist je dat je deodorant ook op andere manieren kunt gebruiken? Lees snel verder en ontdek hoe deodorant jou uit de brand kan helpen.

De eerste moderne deodorant (een crème met zink die groei van bacteriën stopt) kwam in 1888 op de markt. Sinds de jaren ’60 bestaat de deodorant spray. De oude Egyptenaren gebruikten water met een aluinkristallen om hun zweetlucht te verbergen en de oude Grieken gebruikten geitenvet met houtskool als deodorant. Gelukkig hoeven wij niet meer met geitenvet en kristallen in de weer en kunnen wij kiezen uit honderden soorten deodorant. Lees hieronder wat je nog meer doen met deodorant.

♥ Insectenbeten
Gebeten worden door een insect is vreselijk vervelend. Ten eerste kan het hartstikke pijn kan doen en ten tweede kan het gaan jeuken! Wedden dat jij nou net die insectencrème niet bij je hebt tijdens het picknicken? Heb je wel een deodorantroller of deodorantstick in je tas zitten? Smeer wat deodorant op de bijtplek en de jeuk zal minder worden.

♥ Voeten
Je hebt vast wel eens gehoord dat mensen deodorant op hun voeten gebruiken. Ze hebben last van zweetvoeten. Hun voeten worden erg heet of ze gebruiken deodorant op hun voeten tijdens het sporten. Wil jij dit ook eens proberen? Smeer een laagje deodorant op de onderkant van je voeten. Het stopt je natuurlijk niet van zweten, maar het kan helpen tegen die ‘zweetpoten lucht’. Spray wat deodorant in je (sport)schoenen als je vindt dat ze stinken.

♥ Kledingkast
Vind je dat jouw kleding een beetje muf ruikt omdat het lang in de kast ligt of hangt? Leg eens een deodorant in je kast die kan zorgen voor een frisse en lekkere geur. Ken je die heerlijke geurtjes (van deodorants, zeepjes, bruisballen) van Lush? Als je deze in jouw ondergoedlade of sokkenmand stopt, ruiken jouw kleren heerlijk fris!

♥ Strakke skinny jeans
Je kent het vast wel: je favoriete broek komt uit de was en je krijgt hem moeilijk aan. Smeer van tevoren wat deodorant op je benen en zo gaat het aantrekken van je broek wat soepeler. Bodylotion kan natuurlijk ook helpen, maar mocht je alleen deodorant in de buurt hebben, kan dit ook een lifesaver zijn!

♥ Borst zweet
Heb jij flinke borsten? Als je het warm hebt kan het zijn dat het onder en tussen je borsten gaat zweten. Probeer eens wat deodorant op deze plekken. Misschien helpt het tegen het overmatig zweten. Een lekker geurtje tussen je borsten is ook niet te veel gevraagd toch?

♥ Wrijving
Als je huid tegen elkaar aankomt en er wrijving ontstaat, bijvoorbeeld omdat je een rokje draagt en je benen tegen elkaar aanschuren tijdens het lopen, kun je rode branderige plekken krijgen. Als je een beetje deodorant smeert op plekken waar je huid tegen elkaar schuurt, kan het helpen tegen die pijnlijke plekken.

♥ Watervaste stift
Heb je per ongeluk watervaste stift op je kleding gekregen? Je kunt deze vlek eruit krijgen door er deodorant op te sprayen. Het werkt alleen met een spray, niet met een roller of een stick.

♥ Blaren
Heb je snel last van blaren bij je hiel? Zijn je pleisters op? Smeer wat deodorant op de achterkant van je hiel. Dit kan voorkomen dat je een blaar krijgt! Heb je net een nieuw paar schoenen en wil je ze inlopen? Doe van tevoren even wat deodorant op je hiel en de binnenkant van de schoen zodat je minder kans hebt op blaren.

♥ Piepende deur
Word je helemaal gek van die piepende deur? Heb je even geen olie bij de hand? Spray wat deodorant op de scharnieren van de deur en je zult merken dat de deur niet meer piept.

BRON: http://www.girlscene.nl/p/15995/9_geniale_deodorant_tips_die_je_moet_weten

Dit wist ik ook niet dat je ook daar je deodorant voor kon gebruiken. Wel voor op je voeten te spuiten of te smeren of in je schoenen.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM