PRATEN IN JE SLAAP.

Praten in je slaap of parasomnie.
Parasomnie betekent verkeerde slaap.

Het valt onder slaapstoornissen en kan soms beangstigend zijn. Niet alleen voor jezelf maar ook voor je bed partner. Er zijn mensen die hele gesprekken voeren en daar nadien ook niets meer van weten. Ook zijn de gesprekken van korte duur maar men kan het soms goed begrijpen en verstaan wat de persoon zegt. Het kan gaan van wat gekke onzin tot toch iets bepaalds waar de persoon mee bezig is, of deze bezig houdt. De persoon die ernaast ligt kan het soms goed begrijpen soms is het echt brabbeltaal dat eruit komt. Het komt eigenlijk in iedere slaapcyclus voor maar tijdens de lichte slaap is het ook het beste verstaanbaar. Ook mogen we niet vergeten dat dit los staat van een droom. Zelfs is de kans groot dat iemand die droomt niet zal praten. Dus als de persoon die naast je ligt te praten is zeker niet aan het dromen.
Soms kan men de prater gaan uitvragen en zal men er ook antwoord op krijgen. Maar het is niet altijd mogelijk. Want het is zo dat je eigenlijk niet weet over wat het gaat en ga je dan vragen stellen die daar geen betrekking op hebben zal je ook geen antwoord moeten verwachten. Ook kan er boosheid ontstaan zonder dat de persoon het weet. Daarom is het beter geen vragen te stellen het houd vanzelf wel op.
Wel kan je het de volgende dag het erover hebben, en dan zal je merken dat de persoon het niet meer weet.
Er is niet echt een behandeling voor. Alleen moet de persoon wel zien dat deze de rust heeft. Wat men wel kan doen is op regelmatige tijden naar bed te gaan, je slaapkamer rustgevend inrichten, geen stress hebben, zware inspanningen voor het slapen gaan, computer of tv kan ook praten opwekken.
Wat kan helpen is ontspanningsoefeningen te doen voor je gaat slapen. Proberen van lichaam en geest even tot rust te brengen.

En het kan soms zo leuk zijn als iemand praat in de slaap. Sommige doen hele gesprekken of gaan zelfs in een vreemde taal praten. Echt wel leuk om het te horen, en nadien kan je er ook nog mee lachen.
Natuurlijk als iemand namen gaat noemen en je hebt een jaloerse partner kan dat de volgende dag weleens tot een zwaar gesprek leiden. Hou daar dan ook wel rekening mee. Al komt dat gewoon en is het aan jezelf hoe ermee om te gaan.

https://shivatje.wordpress.com/2015/03/14/waarom-praten-we-in-onze-slaap/

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO

Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM