1 op 5 koppels slaapt apart

© thinkstock.

Eén op de vijf Vlaamse koppels slaapt elke dag apart. Dat blijkt uit een enquête onder iets meer dan duizend mensen ter gelegenheid van de Internationale Dag van de Slaap. In Brussel kiest al 27,3 procent van de koppels voor nachtrust in een apart bed. In Vlaanderen gaat het om 21,6 procent, in Wallonië slaapt 13,3 procen apart.

 “De trend was eerder al gesignaleerd in het Verenigd Koninklijk, nu stellen we hem voor het eerst ook vast in België”, zegt Bram Smets van het communicatiebureau Ketchum Brussels. Het gesnurk van de partner niet verdragen wordt vaak nog gezien als liefde die tekortschiet. Het lijkt er echter op dat wie alleen slaapt, beter slaapt. Hij of zij zal beter reageren op de kleine dagelijkse problemen, en zich voluit aan de partner kunnen wijden.

“Apart slapen kan zelfs werken als afrodisiacum”, meent trendwatcher Herman Konings. “Het zou de begeerte immers kunnen aanwakkeren.” Al in het oude Rome was het huwelijksbed overigens vooral bedoeld voor seksuele esbattementen, en niét om samen te slapen.

Of koppels het bed nu delen of niet, in hun dromen gaan ze toch hun eigen gang, zo blijkt ook uit het onderzoek. Vlaamse mannen dromen graag over Véronique De Kock, in dromen van Vlaamse vrouwen mogen Koen Wauters en Vincent Kompany opduiken. De romantische droom zou dan weer omslaan in een nachtmerrie als Jean-Luc Dehaene, koningin Fabiola en Maggie De Block erin opduiken.

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/35/Seks-Relaties/article/detail/1811556/2014/03/14/1-op-5-koppels-slaapt-apart.dhtml

Het heeft toch heel wat voordelen, zeker dat iemand ziek is. Ook als iemand onrustig slaapt is het soms beter om apart te slapen. Zo kan iedereen genieten van zijn nachtrust. Ook is er nooit ruzie over het dekbed of dat iemand te weinig plaats heeft.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM