Een serenade van onze kleding en de kleur ervan.

We staan er niet bij stil maar als we nu eens kijken hoe we dagelijks ons lichaam inpakken is het soms wel eens leuk om dit vanuit een andere kant te gaan bekijken. Ook de kleuren die we dragen dat toch soms een belangrijke rol speelt in ons dagelijks leven.
We kennen het allemaal wel seizoensgebonden kleding.
Herfst
Winter
Lente
Zomer.
In al deze tijden gaan heel veel mensen hun ook anders kleden dat ook normaal is. We moeten ons tenslotte tegen bepaalde weersomstandigheden ons lichaam beschermen. Maar ook kiezen we onze kleding naar gelang wat we gaan doen.
Vrijetijdskleding
Uitgaanskleding
Sportkleding
Avondkleding
Nachtkleding.
In onze kleerkast gaan we dan ook (on)bewust kleding selecteren of zo leggen dat het onze aandacht trekt. Ook zullen bepaalde kledingsstukken en stukjes zelfs een speciale plaats krijgen. Zodat ze genomen en aangedaan worden met speciale gelegenheden. Raar eigenlijk maar zo zie je dat ook kleding een dagelijks onderdeel van ons leven en van hun bestaan is.
’s morgens staan we op en zoeken we kleding uit dat begint al met een setje van lingerie of een slipje en bh, dan naar gelang het weer gaan we ons lichaam proberen warm te houden of gaan we dat aantrekken waar we een goed gevoel bij hebben. Dan hebben we de kleur die toch ook een belangrijke rol speelt in dragen van kleding. Waar ik al bepaalde teksten van op mijn blog gezet heb. Dat komt het aankleden zelf. Soms gaan we snel te werk met ons aan te kleden, maar soms kan het gewoon al gevoelsmatig iets laten aanvoelen.
Ik begin bij de vrouw met aankleden. Dames of heren mocht ik verkeerd of iets vergeten zijn aarzel niet om het gewoon te schrijven.
Het setje van lingerie of slipje en bh gaat aan
Dan worden er panty’s aangetrokken of sokjes
De broek of de rok
Topje met bloes, of hemdje met trui.
En bekijken ze zich in de spiegel of alles naar wens is.
Bij de mannen.
De boxershort gaat aan
De broek gaat aan
Een onderhemdje soms
Trui of hemd
Ze bekijken zich eens en oke.
Men merkt een vrouw legt al aandacht met de kleding te kiezen en aan te trekken. De man kiest en zal zich kleden.
Dan is het ook zo dat bepaalde kledingstukken een leven leiden als ze aan het lichaam zitten. Neem nu een slipje onder een rok. Het zit als gegoten maar het moet toch wat verduren. Het kijken telkens naar de grond als de persoon een stap zet. Als deze naar het wc gaat wordt het uit en aangetrokken het moet nogal wat leiden hoor, en we staan er niet bij stil. Het vocht dat ze moeten opvangen soms en heel soms krijgen ze dan nog eens van alles erbij dat niet altijd aangenaam blijft zitten. Zo zie je het moet leiden dat ene kledingstukje. Dan komt er nog eens bij dat sommige een voorkeursbehandeling krijgen als ze gewassen worden, maar meestal beland het slipje bij de andere stinkende was waar het dan moet wachten om terug gedragen te worden. Zodat het na het wassen terug bij zijn lotgenoten kan liggen in de kast. Zo is het dus ook met panty’s of sokken heel de dag zitten ze al geklemd soms en schoenen dan mogen ze eruit en als ze wat geluk hebben en dan voornamelijk voor de panty’s gaan ze niet de vuilbak in maar de was. Als het bij het eerste komt is het doordat er weer een ongelukje is gebeurd een hakje erin en hopla daar gaat de rits die niet te herstellen is. Dan nog maar te zwijgen van hoe het soms komt he. Ze gaan naar het wc zijn wat te brut met het uittrekken tot op de knie of het aan te trekken en lap daar gaat de rits. Of er is een tweede persoon in het spel die gewoon geen geduld heeft en ze scheurt. Waar leven wij voor denk je. Maar de persoon die ons draagt staat er niet bij stil he. Dan hebben we heel de dag rond die benen gehangen komt er een moment dat het uitgedaan wordt nog even een schopje er tegen geven om plaats en daar liggen we dan om na het bad bij die vuil was te komen. Dat gebeurd er dus met ondergoed. Dan krijgen we de kleding, daar wordt met twee maten en gewichten gewerkt. Want je hebt kleding om te gaan werken en dan heb je kleding om uit te gaan of bij speciale gelegenheden. Maar we mogen niet vergeten ons ondergoed heeft dat ook eigenlijk hoor dat er wordt gekeken als er een speciale gelegenheid is zal het allerbeste naar boven komen. Maar zoals je merkt en zelf weet wij worden praktisch nooit gezien al het ander wordt gezien. En worden we dan gezien zijn alle ogen natuurlijk gericht op dat tussen de benen niet meer zichtbaar wordt. Waar kijken we dan weer naar?
Zo zie je alles heeft zijn leven in ons dagelijks bestaan. En toch eens leuk om erover na te denken.
Net zoals we naar bed gaan heb je al eens bedacht hoeveel kracht je nachtkleding te verduren krijgt hoeveel zweet het moet opvangen en soms dat getrek en sleur werk van anderen handen. Dan nog niet te spreken dat we half gevouwen worden om die snelle wip he waar natuurlijk ook dat slipje dan de dub van is. Het wordt gewoon opzij gelegd en hopla daar maar het alles maar zien en voelen om na enkele minuten dan dat allemaal tegen te houden zodat de benen niet nat worden en dat de nachtkleding terug omlaag kan om te ademen. Hebben ze kompassie met ons denk het niet.
Maar goed we hebben de kleding behandeld waar je zeker van genoten hebt en nog je fantasie hebt kunnen inleggen om er nog meer over te schrijven. Komen we nu aan de kleur dat toch ook een rol spelt in ons dagelijks leven. De kleuren zullen ons laten zien hoe we ons voelen. Maar ook zal het een kleurenpallet soms zijn om gezien te worden. Zo heb je setjes van alle kleuren van de regenboog dan nog met kant aan maar die worden niet zomaar gedragen. De kleur wordt ook zorgvuldig gekozen op het moment van, waar het moet voor dienen. Het is alleen het dragen op de persoon zijn lichaam zal er minder aandacht aan gegeven worden. Zal er iets gezien worden voorbeeld bij een bezoek bij de dokter zal er al een ander kleurtje genomen worden. Dan het allerbelangrijkste als het voor een date of partner is dan zal het juist dat zacht rood zijn of dat hevig wit met kant dat de kast uit mag komen. Zo zie je kleur is ook het leven aan ons lichaam. Wat nu de laatste tijd hard inkomt is dat de mooiste setjes niet gekocht worden voor de partner maar om aan te trekken als ze gaan stappen. Ook dat is dan zo met de kleur. Velen gaan de kleur rood, zwart en met kant nemen om gewoon aan te trekken als ze een avond gaan stappen, als ze thuis bij de partner blijven zal het een gewoon kleurtje zijn en mogen de anderen blijven rusten in de kast.

Zo de serenade van een kledingstuk. Maar toch als men goed gelezen heeft zit er meer in dan in dat stukje stof of de kleding. Alleen kan men nu een andere kijk krijgen als men een kledingstuk gaat aantrekken hoe het soms moet afzien of hoe gezellig het kan hebben. Dus nu maar bij ieder stukje kleding eraan denken.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden
http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM