Beste Bruno,
Op 10 december is het de internationale dag voor de mensenrechten. In de aanloop naar deze dag besteden wij veel aandacht aan de schendingen van mensenrechten van het Tibetaanse volk. In deze Tibet Journaal lees je meer over de situatie in Tibet en hoe jij kan bijdragen: teken de petitie aan minister Blok!

Tibet Talks Europe: we gaan in gesprek met Tibetanen, Oeigoeren en Amnesty Nederland

Op 10 december, internationale dag van de mensenrechten, herdenken we de adoptie van de Universele Verklaring voor de Rechten van de Mens. Ondanks deze verklaring worden mensenrechten dagelijks en op grote schaal geschonden in Tibet en Oost-Turkestan (Chinees: Xinjiang). De Chinese overheid wil Oeigoeren, Mongoliërs en Tibetanen ‘heropvoeden’ tot Chinese modelburgers. Een eigen cultuur of religie wordt gezien als een bedreiging voor de macht van de Chinese Communistische Partij.

In deze 10de aflevering van Tibet Talks Europe bespreken we de Chinese militaire heropvoedingskampen in Oost-Turkestan en Tibet live op Facebook met Tibetanen, Oeigoeren en Amnesty Nederland.

Stop de Chinese militaire heropvoedingskampen in Tibet!— Help jij mee? Teken de petitie vóór 10 december. 
Samen roepen we minister Blok op om de heropvoedingskampen in Tibet met eigen ogen te bekijken!
Klimaat in Tibet: Natuurgebied wordt opgeofferd voor toeristen— De rijke biodiversiteit maakt het Tibetaanse Plateau een unieke en prachtige plek. Maar China’s roekeloze ontwikkelingsbeleid verwoest Tibets natuur.In een recent artikel van de China Daily wordt beschreven hoe de Yarlung Zangbo Grand Canyon in Tibet “nationale erkenning” krijgt. Wat hier werkelijk wordt bedoeld, is dat een fragiel natuurgebied wordt gekwalificeerd tot premium toeristische attractie, met alle gevolgen van dien. Lees verder op onze website!
‘Our vote, Our future’,
verkiezingen Tibetaans parlement zijn begonnen!— In het voorjaar van 2021 zullen alle Tibetanen in ballingschap een Sikyong (president) en een nieuw Tibetaans parlement kiezen. Deze verkiezingen vinden eens in de vijf jaar plaats. Hier vindt je meer over de verkiezingen.
Chinese regering doet mening VN-mensenrechtenraad af als ‘buitenlandse inmenging’— De Chinese regering heeft de onlangs geuite bezorgdheid van VN-mensenrechtendeskundigen over de “verdwenen” Panchen Lama en de benoeming van Tibetaanse boeddhistische leiders, botweg weerlegd. Lees het hele artikel.
Geurige wierook deze winterdagen— “In onze Shop for Tibet vindt je wierook groot en klein,
deze Sandalwood geur is zo ontzettend fijn!
Geniet van de geur, ayurvedisch en medicinaal,
gemaakt van uitsluitend natuurlijk materiaal.
De wierook verwarmt nu de dagen korter zijn,
en is gemaakt door een non in Kollegal (India), extra fijn!
Op naar de Shop voor Tibet!
Houd op 10 december onze sociale media kanalen in de gaten voor onze actie op de internationale mensenrechten dag!

Dit is prive binnen gekomen.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM