Net als de Zweden: daarom moeten je schoenen uit in huis

In Zweden is het vanzelfsprekend dat je in huis je schoenen uittrekt, maar wij doen daar vaak niet aan mee. Wij sommen 5 redenen op waarom je beter ook je schoenen uitdoet binnenshuis.

1. Ze kunnen je vloer verpesten
Harde schoenen of hakken zijn een stuk agressiever dan sokken of slippers. De zolen maken krassen op je vloer en kleine steentjes en andere harde dingen zorgen er dan weer voor dat je tapijten geruΓ―neerd raken, zeker tapijten die niet van natuurlijke stoffen gemaakt zijn, zijn hier gevoelig voor.

2. Ze bevatten giftige stoffen die de lucht in huis vervuilen
Onderzoek heeft aangetoond dat giftige stoffen waarmee grasvelden of bijvoorbeeld asfalt behandeld worden, aan je schoenen blijven plakken. Wie zijn schoenen in huis draagt, neemt die stoffen dus gewoon mee naar binnen. Pantoffels in plaats van schoenen dragen is een makkelijke manier om je gezondheid te beschermen.

3. Ze zijn gewoon heel vuil
Natuurlijk is niet alles buiten giftig, maar bijna alles is wΓ©l vuil. Wil je echt het vuil uit bijvoorbeeld openbare toiletten en cafΓ©s overal verspreiden in je huis? Natuurlijk is het te begrijpen dat je niet al je gasten wilt verplichten hun schoenen uit te trekken. Maar leg dan tenminste een deurmat, en stofzuig die ook wekelijks.

4. Ze zijn een broedplek voor bacteriΓ«n
Uit een onderzoek van de universiteit van Arizona blijkt dat schoenen een broedplaats voor bacteriΓ«n zijn. Onder meer het E. coli bacterie werd veelvuldig aangetroffen op schoenzolen. Voor wie niet thuis is in de wereld van bacteriΓ«n; E.Coli kan onder andere een blaasontsteking en zelfs buikvliesontsteking veroorzaken…

5. Het is slecht voor je voeten
Zonder schoenen door het huis lopen is gezond voor je voeten. Niet alleen voor die van jou, maar ook voor die van je kinderen. Kinderen die van jongs af aan op regelmatige basis blootsvoets (of met sokken aan) gaan, krijgen sterkere, meer flexibele voeten en zullen minder snel kans maken op het krijgen van platvoeten.

BRON:Β http://www.goedgevoel.be/gg/nl/311/Hygiene/article/detail/2695581/2016/12/16/Net-als-de-Zweden-daarom-moeten-je-schoenen-uit-in-huis.dhtml

Je schoenen uit doen doe je niet alleen voor deze redes, maar ook voor respect naar de mensen toe. Al is het soms heel moeilijk om tegen een huisarts te zeggen kom binnen maar doe je schoenen uit. Nu niet alleen in Zweden is dit zo ook en bepaalde Oosterse landen kom je niet binnen met gedragen schoenen van buiten. En zijn er mensen die echt niet op blote voeten lopen, kan je altijd pantoffels aanschaffen in alle maten πŸ™‚

Afbeeldingsresultaat voor blote voeten thuis

Afbeeldingsresultaat voor blote voeten thuis

Gerelateerde afbeelding

AUM NAMASTEΒ BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

Β 

AUM MANI PADME HUM