Let op: verzet vanavond de klok!

Goed nieuws voor (te) drukke mensen! Vind jij ook altijd dat er te weinig tijd in een dag zit? Koppie erbij dan, even opletten. Want vandaag duurt precies één seconde langer dat alle andere dagen van dit jaar. Om 23:59:59 uur verspringt de tijd niet naar 00:00:00 uur zoals we gewend zijn, maar voor deze ene dag zal de klok 23:59:60 uur aangeven.

Hè?! Hoe dan?!
Het zit zo: de aarde draait niet precies in 24 uur om zijn as. Hij doet er nét een tikkie langer over. Om dat te compenseren is sinds 1972 de schrikkelseconde (een woord dat niet eens door de spellingscontrole wordt erkend, gezien de rode streep die onder het woord verschijnt) ingevoerd. Als die schrikkelseconde niet wordt uitgevoerd zou over een tijd het verschil tussen de tijd die wij op de klok zien en de echte tijd op een verschil van een minuut komen. Die minuut wordt op een gegeven moment een uur (al zal dit pas honderden jaren na nu merkbaar zijn) tot op een gegeven moment van de hele kalender geen snars meer klopt.

En de risico’s?
Die schrikkelseconde lijkt weinig invloedrijk. MAAR, de laatste keer toen hij werd ingezet hing er wel degelijk een risico aan. Computers raken in de war van die extra seconde wat merkbaar was bij grote sites als LinkedIn en Foresquare. Ook computertransacties kunnen gestoord worden door deze seconde en op de beurs knijpen ze ook de billetjes bij elkaar in de hoop dat ze geen last zullen hebben van die extra seconde.

BRON: http://www.vrouwen.nl/view/123562/Let+op%3A+verzet+vanavond+de+klok!

Nu moet je allemaal niet massaal de klok gaan verzetten deze nacht. Maar als je even berekend kan het op termijn wel op bepaalde dingen een verschil gaan maken. Men staat er niet bij stil natuurlijk en je voelt het niet echt. Maar als men jaren verder is dan veranderd de tijd toch noemenswaardig.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM