Jonge vrouw verliest haar been door kanker, maar geeft haar droom om model te worden niet op

Jonge vrouw verliest haar been door kanker, maar geeft haar droom om model te worden niet op
Foto: Instagram

Hoewel Jessica Quinn kanker overwon en haar rechterbeen verloor, barst haar pagina op Instagram van het zelfvertrouwen en de prachtige foto’s. Ze gaf haar droom om model te worden niet op en is heel populair op sociale media.

“Ik verloor mijn been toen ik negen was”, vertelt Jessica Quinn uit Nieuw-Zeeland aan sport- en bodywebsite Shape. “Ik had botkanker en na chemo werd ook mijn been geamputeerd.”

Jessica Quinn overwon de ziekte en koos al heel snel voor een prothese. “Mijn puberteit was lastig”, vertelt Jessica. “Ik droeg nooit korte rokjes of shorts en schaamde me voor mijn plastieken been. Ik herinner me nog exact het moment dat het begon te keren. Ik zat met mijn vrienden bij het zwembad en smolt bijna weg in mijn lange broek en schoenen. Een van mijn vrienden probeerde me te overtuigen een short aan te trekken. Ik heb het gedaan. Mijn vrienden letten niet echt op mijn handicap en ik begon me eindelijk comfortabel te voelen. Op dat moment was het alsof er een gigantische last van mijn schouders viel.”

Ondertussen gebruikt Jess Quinn Instagram om te tonen wie ze echt is: een jonge vrouw die graag sport, in de zon zit en een prothese heeft.

“Ik had eens een foto gepost van een testshoot die ik had gedaan om een modellencontract in de wacht te slepen, en die ging viraal. Vanaf dan begonnen mensen me ook hun eigen verhaal te vertellen. Dat voelde goed en ik was blij dat ik mensen kon helpen. En nu post ik alles. Ook dingen die enkel mijn beste vrienden te zien krijgen, zoals foto’s zonder mijn prothese.”

“Ik ben open omdat ik taboes wil doorbreken en omdat ik hoop dat het andere mensen zal helpen die ook onzeker zijn over iets. Misschien niet over een plastieken been maar over iets waar ze mee zitten of niet gelukkig over zijn.”

Jessica Quinn heeft ondertussen meer dan 161.000 volgers.

Instagram: https://www.instagram.com/jessicaemilyquinn/?utm_source=ig_embed&action=profilevisit

BRON: https://www.gva.be/cnt/dmf20180309_03399404/jonge-vrouw-verliest-haar-been-door-kanker-en-wordt-toch-model

Het is niet omdat je een bepaalde ziekte geen droom meer waar kan maken. Je blijft altijd dezelfde persoon. Toch zijn er die er niets van moeten weten en je als persoon gelijk laten vallen in het leven en bepaalde contacten. Maar durven doorzetten is in zo een situatie van belang.

Afbeeldingsresultaat voor handicap en een droom

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM