Corrigerende tik bij kinderen leidt mogelijk tot psychische klachten

Kinderen die van hun ouders een corrigerende tik krijgen, hebben vaker last van psychische problemen en anti-sociaal gedrag wanneer ze opgroeien.

Onderzoekers van de Universiteit van Texas en Michigan hebben een meta-analyse gedaan onder meer dan 160.000 kinderen. De studie werd gepubliceerd in het Journal of Family Psychology.

De term ‘slaan’ werd door de onderzoekers gedefinieerd als “een klap met open hand op de billen of ledematen van een kind”.

Uit de studie blijkt geen verband tussen het uitdelen van een corrigerende tik en het vertonen van gehoorzaamheid, wat ouders vaak wel als doel voor ogen hebben. Het slaan leidt wel tot meer agressie, meer internaliserende problematiek en een negatievere relatie met de opvoeders. De onderzoekers stellen dat een corrigerende tik een tegenovergesteld effect heeft.

“Het slaan van kinderen om gedrag te corrigeren wordt wereldwijd toegepast. Maar er zou meer discussie moeten komen over de effectiviteit en de geschiktheid van het middel”, aldus de onderzoekers.

Een rapport van UNICEF toonde in 2014 aan dat bijna 80 procent van de ouders wereldwijd hun kinderen weleens geslagen heeft.

BRON: http://www.nu.nl/gezondheid/4253434/corrigerende-tik-bij-kinderen-leidt-mogelijk-psychische-klachten.html

Ik ben er tegen maar oke dat is mijn gedachte over een corrigerende tik. Wat voor de ene een tik is, is voor de andere een slag. Omdat ouderen hun macht niet kennen, en al zeker niet in boosheid. Men kan het kind op een andere manier straffen. Een tik op de billen of op het gezicht of mond is dan nog heel wat anders. Het kind kan zo een angst gaan maken zodat het psychisch een probleem kan worden. En dan zijn er nog die dit toepassen maar het kind niet zeggen voor wat ze een tik gekregen hebben. Hoe kan een kind dan van zijn/haar fouten leren.
Het komt nog vaak voor en dan hoor je ook vaak hier worden ze groot en sterk van, dit is zeker en vast niet zo.

Afbeeldingsresultaat voor corrigerende tik

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM