Een houvast vinden in je leven en op je pad.

Kompas, Hand, Vasthouden, Buitenshuis, Avontuur, Reizen

Allemaal kennen we de woorden die vaak gezegd worden tegen ons neem je rust. Maar eigenlijk hebben we allemaal duidelijkheid nodig. En kan soms juist dat woord onduidelijk overkomen. Zodat je met de vraag blijft zitten. Voor wat moet ik rust nemen. Toch kan dit een houvast zijn om een goed gevoel te geven je even te laten herinneren van he denk aan jezelf. We leven al in een hectisch ritme. Als men daar dan geen structuur en rust in kan vinden komt dit ten koste van. We hebben een basis nodig om een houvast te hebben en te ontwikkelen. Dat krijgt men niet als hectisch door het leven gaat of vol stres. Dan verlies je op een moment jezelf. Heb je geen controle meer. Heb je  houvast meer over je dagelijks leven over jezelf. Sommigen houden zich vast aan vaste patronen en rituelen. Een gewoonte voor hen hun houvast hun veilig gevoel. Maar als er dan iets tussen komt krijgen ze een gevoel van angst over hen. Ze voelen het veilig gevoel weg ebben. Men voelt dat men de controle aan het verliezen is. Denk hier bij mensen met autisme. Of mensen die autistische trekken hebben. Dit zijn mensen die een houvast nodig hebben. Die structuur nodig hebben in hun leven. Maar iedereen zoekt naar een houvast. Houvast heeft dus te maken met een goede balans te hebben. Als die onderuit gehaald wordt door omstandigheden dan voel je niet goed je verliest je jezelf je houvast. Men kan zich soms zelfs onveilig voelen. Dan kan je maar een ding doen. opzoek gaan en terug je controle vinden over jezelf en je leven.
Soms moet je ook jezelf eens de vraag stellen. Waarin je houvast in zoekt.
Dat kan je werk zijn.

Sport
Sociaal leven vrienden familie.
Sociale media.
Dagelijkse routine.

Geloof of religie.
Relatie of geliefde.
Maar wat als er iets tussenkomt. Dan kan het ook zijn dat je houvast zoekt buiten jezelf. Juist in dat wat je denkt je houvast te zijn. Soms komt het dan erop aan om iets te gaan bekijken en los te laten. Om het vertrouwen in je eigen handen te leggen. Zodat je vanuit jezelf je houvast kan vinden.
De lessen die we meekregen van onze ouders school en anderen zijn vaak onze houvast in het leven. Het geeft een gevoel van veiligheid. Omdat men erop vertrouwd dat het waarheid is. Tot je andere inzichten krijgt. Zo maak je vanuit jezelf verbinding met je hart dat nodig is om jouw gevoel van houvast aan te voelen. Waardoor je ook niet meer of minder onveilig zal voelen. Men trekt zich op aan de eigen lessen.
Als baby en als kind zoek je een houvast bij je ouders. Soms is dit niet altijd in de positieve zin en krijg je af te rekenen met bepaalde problemen. Op een moment laat je die los en ga je voor jezelf opzoek naar een stabiel leven. Je eigen leven dat jou houvast bied.

Als je dit vind ga je bewuster reageren op situaties. Men laat zich niet snel uit het loodje slagen. Juist omdat je reageert vanuit jouw overzicht. Dit komt omdat men vanuit eigen liefde gaat leven. Men voelt zich zuiverder en iedere stap die je neemt komt vanuit jezelf.
Allemaal hebben nood aan een houvast in ons leven.
Allemaal weten we ook dat dit niet altijd makkelijk is om vast te houden.
Allemaal moeten we door omstandigheden onze houvast soms terug vinden.
Maar weet dat die houvast een zuiver gevoel geeft.
Jouw kompas in jouw leven.

Vrouw, Azië, Mooi, Cambodja, Vrolijk, Cultuur, Kneep

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM