Wetenschappelijk onderzoek toont aan: als je sterft, weet je dat je dood bent

Wetenschappelijk onderzoek toont aan: als je sterft, weet je dat je dood bent
Foto: ss

Mensen die gestorven zijn, zijn zich bewust van het feit dat ze dood zijn. Hun bewustzijn blijft nog even werken nadat hun lichaam gestopt is met het vertonen van tekenen van leven. Dat hebben Amerikaanse wetenschappers geconcludeerd na een grootschalig onderzoek.

Dokter Sam Parnia – hoofd van het onderzoeksteam in New York City – omschrijft de dood als het moment waarop het hart stopt met slaan en er niet langer bloed naar de hersenen gaat.

“Technisch gezien is dat de manier waarop wij bepalen dat iemand overleden is”, zegt hij. “Het is allemaal gebaseerd op het moment waarop het hart stopt met slaan. Eenmaal dat gebeurt, kan het bloed ook naar langer naar de hersenen circuleren. Daardoor stopt het brein bijna meteen met werken.”

Maar in 2013 kon een studie voor het eerst aantonen dat de hersenactiviteit niet meteen stopt. Wetenschappers aan de universiteit van Michigan bestudeerden toen de hersenen van ratten die een hartaanval hadden gekregen. Daarin zagen ze in de korte periode na de klinische dood een “status van zeer grote alertheid” in de hersenen.

Samen met zijn team onderzocht dr. Sam Parnia hoe dat precies is bij mensen. Hij onderzocht en ondervroeg mensen die een hartstilstand hadden gekregen en alsnog gereanimeerd konden worden. Het gaat om de grootste studie op dat gebied ooit.

Sommige patiënten getuigden dat ze zich volledig bewust waren van conversaties en gebeurtenissen die zich rondom hen afspeelden. Ze hadden zelfs gehoord dat ze doodverklaard waren. De inhoud van de gesprekken die ze naar eigen zeggen gehoord hadden, kon later bevestigd worden door het aanwezige medische personeel.

“Wij proberen nu verder te begrijpen wat mensen precies ervaren wanneer ze doodgaan”, aldus Parnia. “Het zal ons helpen om inzicht te krijgen in een algemene ervaring. Een ervaring die iedereen ooit zal meemaken.”

BRON: http://www.gva.be/cnt/dmf20171019_03141019/wetenschappelijk-onderzoek-toont-aan-als-je-sterft-weet-je-dat-je-dood-bent

Misschien dat we hier toch eens met zijn alle kunnen over nadenken en meningen delen.
Want als men bewust is van de dood dan is het toch een teken dat de persoon enkele tijd na de dood ten ruste gelegd wordt. Als men een BDE heeft dan voelt men zichzelf uit het lichaam gaan en het verladen. Dus heb ik het vermoeden dat dit ook met een medische dood zo is dat men het weet dat je het lichaam verlaat.
Veel mensen hebben een angst voor de dood, maar het hoort bij ons leven. En spiritueel kan men stellen is de dood het einde nee. Want men gaat naar een andere dimensie. Waar wij mensen nog niet echt weten wat er te zien of te beleven is.
Ik zelf geloof in het mooi wat ik daar mag tegenkomen.

Afbeeldingsresultaat voor dood vaststellen

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM