Toeriste dagenlang vastgehouden in Sri Lanka wegens foute tattoo

Toeriste dagenlang vastgehouden in Sri Lanka wegens foute tattoo
Naomi Coleman. Foto: AFP

Een Britse vrouw is op Sri Lanka gearresteerd, dagenlang vastgehouden en vervolgens het land uitgezet wegens een ‘beledigende’ tattoo.

Naomi Coleman uit het Britse Coventry, die een tatoeage van Boeddha op haar arm heeft, reisde in april 2014 naar Sri Lanka. Maar daar konden ze niet lachen met de tattoo. Ze werd gearresteerd op de luchthaven in de hoofdstad Colombo en vier dagen lang opgesloten. De vrouw vertelde de politie dat ze boeddhistisch was en meditatieworkshops volgde in Thailand, India, Cambodja en Nepal, maar daar hadden ze geen oren naar. Uiteindelijk werd de verpleegster het land uitgezet.

Toeriste dagenlang vastgehouden in Sri Lanka wegens foute tattoo
Foto: AFP

Autoriteiten treden streng op tegen wat zij beschouwen als beledigingen van het boeddhisme, de religie van het merendeel van de bevolking. Maar er is geen wet die tatoeages van Boeddha verbiedt.

Terug in het Verenigd Koninkrijk ondernam Coleman juridische actie. Haar advocaat zei dat haar deportatie indruiste tegen de migratiewetten. De vrouw heeft nu een schadevergoeding van ruim 4.000 euro gekregen.

Volgens de rechtbank was er geen legale basis voor haar arrestatie en werd ze bovendien onwaardig behandeld door agenten en een cipier. Politieagenten dwongen haar om hen geld te geven; de cipier maakte obscene opmerkingen van een seksueel expliciete aard. De rechtbank zei dat haar behandeling “schandalig” en “vreselijk” was.

Ze vertelde de BBC dat ze emotioneel was toen ze het nieuws hoorde. “Eindelijk heeft de rechtbank ingezien dat ik niets verkeerd gedaan heb.” Ze zei dat de opsluiting haar “heel bang” had gemaakt en dat ze waarschijnlijk nooit meer zou terugkeren naar Sri Lanka.

BRON: http://www.gva.be/cnt/dmf20171116_03189401/toeriste-dagenlang-vastgehouden-in-sri-lanka-wegens-foute-tattoo

Altijd goed weten wat je op je lichaam laat plaatsen. Zeker met religieuze tekens of beelden moet men uitkijken. Als je dan nog graag reist en je hebt een tattoo gerelateerd aan een religie bedek deze dan. Het kan echt zware problemen opleven en dat wil je liever missen op reis. Ook bepaalde symbolen kunnen een probleem geven. Dat heb ik ooit ook zelf ondervonden maar dan wel in de goede zin als ik het symbool verklaarde.

Gerelateerde afbeelding

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM