Een kerst als geen ander.
Nieuwjaar om dit jaar snel te vergeten

Lichten, Kerstmis Armaturen, S Nachts, Donker

Vieren doen we het allemaal graag. Maar dit jaar zal het toch even anders zijn. Familie allemaal lekker samen zal er niet bij zijn. Delen van cadeautjes het samen zijn zal op een creatieve manier moeten gebeuren. En dan nog. Laat ons ook eens stil staan bij de mensen die het niet meer kunnen vieren. Die spijtig genoeg het leven hebben beëindigd dit jaar. Door het virus. Dan de ouderen die geïsoleerd werden van de buitenwereld. De zorgsector die niet meer wisten wie ze eerst moesten verzorgen. En soms harde keuzes moesten maken. Die ze nog nooit hoefde te maken. Laat ons daar eens bij stil staan dit jaar. Dan mogen we toch blij zijn dat we het nog kunnen vieren. En dat we even op momenten onze gedachten naar deze mensen laten gaan. En hen danken voor wat ze gedaan hebben. Laat ons zeker al de anderen niet vergeten die in deze periode hun werk hebben moeten verder zetten. En aan deze die verplicht hun deuren moesten sluiten. Het zal allemaal een kostenplaatje kennen. En misschien voor bepaalde die echt de deuren dicht moeten houden. Ja mensen laat ons daar eens aan denken. Dan te denken waar je volgend jaar op vakantie kan gaan. Of hoeveel mensen je op het dineer gaat uitnodigen als je maar met twee mag zijn. Ach ja zulke mensen heb je ook. Die denken alleen aan zichzelf en niet even stil staan bij deze die geen woord meer kunnen vertellen.
Het is een jaar van leren geweest. En wie hier geen lessen uit getrokken heeft zal het nog heel moeilijk krijgen. Denk maar aan sociaal contact. Men zegt iedereen heeft dit nodig. Nee men kan het knuffelcontact ook op een andere manier aanvoelen. Daarvoor moet je openstellen. En dat is heel moeilijk. Natuurlijk wij mensen zijn niet gewoon om kerst op zo een manier te moeten vieren. Maar juist kan dit even een teken zijn om tot jezelf te komen. Tot jezelf of met je partner. Al blijkt dat velen het niet meer zien zitten toch zal men door deze zure appel door moeten bijten. Het jaar heeft vele lessen gebracht ook emotioneel. Denk maar aan de mensen die gestorven zijn. Maar denk ook eens aan mensen die het moeilijk kregen. Thuis werk, werk verloren. Van een mooie loon naar veel minder. Wel ook dat is een les. Ja dat is een les dat je tevreden mag zijn met wat je hebt en wat je kan. Zo zie je dan maar weer dat geld niet altijd gelukkig maakt. En al zeker niet voor deze die het goed hadden en gelijk in een andere wereld terecht komen. Een wereld waar ze het met veel minder moeten doen.
Maar de kerst net als de overgang naar 2021 mag dit niet bederven. Men kan dit jaar afsluiten en snel achter ons laten. En voor jezelf zeggen er komen nog mooie tijden aan maar misschien op een andere manier zoals men gekend heeft.
Over dit jaar 2020 zal nog veel gesproken worden. En zal ook gegrift in ons geheugen blijven zitten.

Sparkler, Vuurwerk, Hand, Fourth Of July, Vakantie

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM