Val jij moeilijk in slaap ’s avonds? Probeer dan dit trucje

Niets zo vervelend als ’s avonds maar niet in slaap geraken wetende dat je morgen een drukke dag voor de boeg hebt. Uit pure wanhoop besluit je dan maar schaapjes te tellen. Maar wie snel in dromenland wil belanden, pakt dat probleem best op een andere manier aan.

Wanneer je niet in slaap geraakt, heb je vaak de neiging om jezelf erop te wijzen dat je ‘nu Γ©cht moet in slapen moet vallen’. Helaas is dat makkelijker gezegd dan gedaan. En in plaats van deze mantra continu te herhalen, is het effectiever om jezelf op te leggen om wakker te blijven, zo blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Glasgow.Psycholoog Richard Wiseman legt uit dat het succes van deze truc te verklaren valt aan de hand van omgekeerde psychologie. Val je maar niet in slaap? Denk dan eens ‘Ik mag niet in slaap vallen.” in plaats van “Ik moet nu Γ©cht in slaap vallen.” Houd hierbij je ogen open (knipperen mag natuurlijk) en vecht tegen het verlangen om je telefoon of laptop er nog even bij te pakken. Je zal merken dat jezelf wakker houden best wel vermoeiend is.

Sterker nog, uit het onderzoek blijkt dat mensen die zichzelf op deze manier dwingen om wakker te blijven sneller slaap vatten dan zij die met hun ogen toe wachten tot Klaas Vaak passeert.

Een simpel maar vermoeiend trucje waarmee je zo in dromenland belandt.

BRON:Β http://www.hln.be/hln/nl/33/Health/article/detail/3230891/2017/08/11/Val-jij-moeilijk-in-slaap-s-avonds-Probeer-dan-dit-trucje.dhtml

Soms je denken even anders zetten kan toch misschien helpen. In plaats van ik wil slapen, ik wil niet slapen in gedachten houden. Alleen hier speelt wel een ding in mee en dat is. De reden van niet in slaap kunnen komen. Het hangt van bepaalde factoren af, een daarvan is zelfs te moe zijn. Ja als je te moe bent zal je ook moeilijker in slaap komen.

Afbeeldingsresultaat voor in slapen

 

AUM NAMASTEΒ BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

https://shivatje.wordpress.com/

Β 

AUM MANI PADME HUM