Verslaving,

 

Even het woord algemeen genomen. Is een persoon die fysiek en/of mentaal van een gewoonte of een stof afhankelijk is.

Zodat deze het heel moeilijk kan los laten. Het gedrag van de persoon zal dan ook inspelen op het niet kunnen krijgen van dat, of zal niet gewoon kunnen handelen.

Wat kan onder de noemer vallen van verslaving.

**GOKVERSLAVING

**CHATVERSLAVING

**INTERNETVERSLAVING

**DRUGVERSLAVING

**SEKSVERSLAVING

**WORKAHOLISME

**SMSVERSLAVING

**KOOPVERSLAVING

**EETVERSLAVING OF STOORNIS DAT TOT VERSLANVING LIJDEN KAN

**EEN VERSLAVING OM IEMAND TE DOMINEREN OF MANIPULEREN.

Ik denk dat ik hier zowat de voornaamste op geschreven heb.

 

Een persoon gaat aan iets beginnen en voelt op zeker moment een drang. Op dat moment zou men kunnen gaan kijken of het al geen lichte vorm van verslaving is. Want als hij opstaat heeft hij een drang om dat tot zich te nemen of te krijgen.

–Voorbeeld

Een drug gebruiker zal als hij opstaat proberen zo snel mogelijk iets tot zich te nemen om het gevoel in zijn fysiek lichaam niet te moeten aanvoelen.

–Nu nog een voorbeeld

Iemand die aan seks denkt om zich goed te voelen zal het haar/hem zelf geven op ieder moment of laten geven tot zelfs gebruiken. Maar het fysiek lichaam vraagt erom en de gedachten ook maar niet het gevoel toch zullen deze het nodige doen om aan hun behoefte van verslaving te komen.

 

Nu is het zo dat je geestelijke en lichamelijke verslaving hebt.

Een lichamelijke verslaving houd in dat het lichaam gewend is geraakt aan de stof of aan het gebruik van iet. Het lichaam heeft zich aangepast aan dat.

Een geestelijke verslaving is iemand die denkt het nodig te hebben. Of zelfs denkt niet meer zonder te kunnen. De gedachten zullen dan naar dat gaan waar de persoon van denkt het nodig te hebben.

 

Het is dan ook zo dat in vele medicatie en benzodiazepinen een angst gaat om verslaaft aan te worden, want men denkt het nodig te hebben of men zegt ik neem het ander kan ik niet fungeren.

 

Als we gaan kijken naar de persoon die een verslaving heeft of een begin ervan. Heeft het soms te maken om ergens bij te horen om bepaalde dingen voor zichzelf niet te zien of aan te voelen. Dat maakt dat hij/zij naar iets gaat grijpen om zowel geestelijk of lichamelijk zich beter te voelen. Maar na uitwerking of na een tijd is het er toch terug. En zal deze terug naar dat stukje grijpen. Dan spreekt men van een verslaving dat men echt niet meer zonder iets kan.

Als een persoon niet echt zichzelf kan zijn of dat deze door omstandigheden even aan lager wal raakt liggen verleidingen op de loer. Het zijn juist die verleidingen die een aanzet kunnen zijn.

 

Ieder mens is verantwoordelijk voor zijn eigen lichaam en geest. Als men vanuit zichzelf het lichaam of de geest wilt verzieken dan is dat ten koste van hem/haar zelf.

Wanneer nu de persoon anderen in zijn problemen gaat gooien dan pas spreekt men van mee werking aan.

 

Nu wil ik ook het woord behoefte erin mee leggen.

Want sommige gaan hun behoefte niet in de hand hebben en kan er een verslaving van ontstaan.

We hebben allemaal onze behoeftes en als men deze in de hand kan houden dan ga je merken dat je deze ook nodig hebt. Maar genoeg is genoeg.

Wat schrijft het boeddhisme nu je mag alles maar overdaad schaad. En als iets je eigen lichaam of geest schaad moet je voor jezelf eraan werken. Soms is het dan nuttig om er hulp bij te zoeken. Nu hulp is mooi maar het met klikken en een vertrouwen moet gelegd worden. Dan is het ook nog zo dat je altijd op eigen benen staat als de hulp klaar is. Dat is juist het moeilijkste. Want vele gaan soms terug door weel dat een niet te moeten voelen.

**LEEGTE

**NIET GEZIEN WORDEN

**DENKEN VAN ZICHZELF DAT HIJ/ZIJ NIETS BETEKENT.

Als je dan terug zou gaan naar het verleden ga je ook dieper en harder vallen, waar bijna nooit een uitweg is.

 

Vooral is het ook van belang het verleden te gaan bekijken. Want veel zal ook afhangen van het ouderlijk huis of van de aanhang op jeugdige leeftijd. Het aangeleerd of het gezien hebben van. Dat maakt dat de persoon ook zich gaat mengen in die milieus of mensen. Tot deze op anderen valt waar hij/zij zich ook goed bij voelt. Maar dan kan het nog altijd zijn dat het achteruitkijken erin zit om terug te gaan.

Gevoelsmatig missen ze iets en het is juist die drang te durven in te zien dat men niets mist dat het lichaam schaad.

Want de gevolgen zijn altijd groter dan eraan te beginnen.

 

Dit stukje komt voort uit een heen en weer schrijven tussen mij en een Suus.

 

Met dit wil ik dan ook laten zien dat teveel het lichaam soms heel veel pijn krijgt en waar je dan niet snel van afkomt, want je wilt het lichaam geen pijnen laten voelen en dan ga je naar iets grijpen.

 

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

 

AUM MANI PADME HUM