Jasmijn, mijn favoriete lievelingsolie 

Mijn lievelingsolie is jasmijn. Zodra ik deze geur ruik, word ik enorm blij. Ook prettig om te weten is dat jasmijn een zeer krachtig hulpmiddel is bij de spirituele ontwikkeling. Deze olie versterkt je aantrekkingskracht en is dus een zeer goede olie voor het versterken van je zelfvertrouwen.

jasmijn

De jasmijn is een klimplant, maar kan ook als struik worden gehouden, of eventueel in een pot. De witte bloemen hebben een sterke aangename geur. Spiritueel gezien wordt jasmijn geassocieerd met de maan en ontvangt daaruit de kracht. De olie bezit de macht de lichamelijke liefde boven zichzelf te doen uitstijgen. Deze olie werkt in op het basischakra, zonnevlecht & hartchakra. Jasmijnbloemen worden geofferd aan de Indiase goden Shiva en Ganesha.Jasmijn is een zeer genezende olie voor vrouwen. Het helpt bij emotionele problemen en dan vooral problemen binnen de relatiesfeer of van seksuele aard. Jasmijn is zeer intuïtie bevorderend.

jasmijnthee

Jasmijn als wierook schept een paradijselijk en erotische stemming. Bovendien schenkt het vergetelheid. De geur geeft je het gevoel van vrede met jezelf te hebben, bij jezelf thuis te zijn. Voor mij een reden om naast de olie ook een wierookversie te hebben. Om het compleet te maken, heb ik er ook een theevariant van. Jasmijnthee is niet alleen lekker, maar is ook nog eens geneeskrachtig. De blaadjes van de jasmijn, zorgt voor een kalmerende werking en versterkt het immuun systeem. Jasmijnthee kan worden gemaakt van groene of van witte thee. Witte thee is reinigend en groene thee helpt de spijsvertering en met name de afbraak van vetten. Let ook op hoe de thee is gemaakt. De thee wordt namelijk bitter van teveel  jasmijnblaadjes. Als de thee goed is gemaakt, wisselen ze theeblaadjes af met jasmijn om zo de geur en smaak van jasmijn in de theeblaadjes te krijgen.

BRON: http://paranormaal.blog.nl/general/2014/06/26/jasmijn-mijn-favoriete-lievelingsolie

Met jasmijn kan je heel wat doen. Thee maken, in je bad of een lekkere massage. De geur kan je heel ver weg brengen en dat maakt dat je er rustig van wordt. Ongeachte door welke zintuigen ze worden opgenomen. 
Jasmijn is een zachte liefdesgeur dat je helemaal doet smelten. 

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM