Archive for juni, 2024


JOUW LICHAAM

ALS MEN GOED LUISTERT NAAR JE LICHAAM KAN JE WEL VEEL AAN
MAAR GA NOOIT OVER JE GRENS

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Aum Shanti,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM

VERWEZENLIJKEN

MEN KAN HEEL WAT VERWEZENLIJKEN ALS MEN MAAR DURFT

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Aum Shanti,
spiritueel en
het aardse moet men kunnen verbinden


AUM MANI PADME HUM


NIEUW

IEDERE DAG BRENGT JE WEL IETS NIEUWS MISSCHIEN

Aum Shanti

SAMENLOOP

ONS LEVEN IS EEN SAMENLOOP VAN HEEL WAT FACTOREN DIE MEN OP EEN MOMENT ZELF KAN INVULLEN.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Aum Shanti,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM

RIJK – ARM

RIJKEN WILLEN MAAR RIJKER WORDEN. DOOR DE ANDERE GELD AF TE NEMEN.
DAT IS DE MAATSCHAPPIJ NU.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Aum Shanti,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM

AMERIKAANSE DELEGATIE BEZOEKT ZIJNE HEILIGHEID DE DALAI LAMA

Dharamshala – Een delegatie uit de Verenigde Staten heeft gisteren de Centrale Tibetaanse Administratie (CTA) bezocht en ontmoetingen gehad met de Tibetaanse leiders, vlak voor hun langverwachte ontmoeting met Zijne Heiligheid de Dalai Lama.
De delegatie werd geleid door Michael McCaul, voorzitter van de Commissie Buitenlandse Zaken van het Huis van Afgevaardigden. Hij zei: “De Chinese Communistische Partij blijft de vrijheid van het Tibetaanse volk bedreigen, en ze hebben zelfs geprobeerd zich te mengen in de opvolging van de Dalai Lama, maar dat zullen wij niet laten gebeuren.”. Ook Nancy Pelosi, voormalig voorzitter van het Huis, was aanwezig. Andere leden waren onder meer Mariannette Miller-Meeks, Gregory Meeks, Nicole Malliotakis, Jim McGovern en Ami Bera. Tencho Gyatso, president van de International Campaign for Tibet, was in Dharamsala en vergezelde de delegatie.
China reageerde fel op het bezoek en beschuldigde de delegatie ervan “de wereld het verkeerde signaal te geven”. Volgens Peking is de Dalai Lama niet alleen een religieus leider, maar voert hij ook “anti-Chinese separatistische activiteiten” uit. China had de delegatie vooraf gewaarschuwd om weg te blijven, maar McCaul verklaarde dat ze zich niet laten intimideren.
Het bezoek van de Amerikaanse delegatie is een oproep aan China om de dialoog met de Dalai Lama te hervatten, die sinds 2010 is verbroken. China beschouwt deze oproepen als inmenging in binnenlandse aangelegenheden en benadrukt dat Tibet al eeuwenlang deel uitmaakt van China. China ligt al jaren onder vuur vanwege het onderdrukken van de Tibetanen, waarbij vrijheid van meningsuiting en religieuze expressie sterk beperkt zijn.

BRON: https://savetibet.nl/nieuwsartikel/amerikaanse-delegatie-bezoekt-zijne-heiligheid-de-dalai-lama/

VLUCHTELINGVERHAAL VAN DE DALAI LAMA

Op 31 maart 1959 stak de 14e Dalai Lama van Tibet de Indiase grens over bij Khenzimane aan de oever van de Namjiang Chu (rivier) in Tawang. Een paar dagen eerder, in Lhuntse Dzong in Zuid-Tibet, stuurde de Dalai Lama een bericht naar de Indiase premier. Hij vertelde dat China de Tibetaanse regering onder druk zette en dat de situatie gevaarlijk werd. Op 17 maart 1959 schoten Chinese soldaten twee granaten richting zijn huis. Ze konden niet veel schade aanrichten. Omdat zijn leven in gevaar was, slaagde hij en een paar vertrouwelingen erin om dezelfde avond te ontsnappen.
Op 27 maart 1959 kreeg TS Murty, een Indiase ambtenaar in Tawang, te horen dat de Dalai Lama mogelijk India wilde binnenkomen. Murty ging naar de grens om de Dalai Lama te ontvangen en hem te begeleiden naar Tawang, Bomdila en Tezpur. Toen de Dalai Lama in India aankwam, werd hij door de Indiase autoriteiten beschermd en begeleid.
Zijn aankomst in India was een belangrijk moment. De Dalai Lama begon aan een lange reis naar Assam, omringd door journalisten en juichende mensen. Enkele weken later werd hij officieel welkom geheten door de Indiase premier Nehru. De komst van de Dalai Lama zorgde ervoor dat duizenden Tibetanen ook naar India vluchtten. In de jaren daarna vonden meer dan 85.000 Tibetanen een nieuw thuis in India.

Tibetan refugees
Vluchtelingenkinderen worden geholpen door een Tibetaanse functionaris

De Dalai Lama vestigde zich uiteindelijk in McLeod Ganj, bij Dharamsala. Daar richtte hij een regering in ballingschap op en bleef hij vechten voor de rechten van de Tibetanen. Zijn vlucht en leven in ballingschap zijn symbolen van de Tibetaanse strijd tegen de Chinese overheersing en de zoektocht naar vrijheid voor Tibet.

BRON: https://savetibet.nl/nieuwsartikel/vluchtelingverhaal-van-de-dalai-lama/

Met pijn in zijn hart heeft hij zijn land zijn mensen de rug moeten keren. Wou hij overleven. Nu hij in ballingschap leeft doet hij nog veel voor zijn land en mensen. Maar spijtig genoeg houden de Chinese overheid nog veel tegen.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Aum Shanti,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM

GEVEN

DAT WAT MEN GEEFT HOEFT MEN NIET ALTIJD TERUG TE KRIJGEN.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Aum Shanti,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM

Hack je lichaam als vrouw. Zo houd je rekening met je menstruele cyclus: “In deze fase eet je best rood vlees”

Wist je dat je als vrouw op een bepaald moment in de maand meer calorieën móét eten? Door je voeding op je menstruele cyclus af te stemmen, voorkom je typisch vrouwelijke kwaaltjes. Van acne tot een opgeblazen gevoel of eetbuien, menstrueel experte Morgane Leten deelt praktische voedingstips die je eraan helpen ontsnappen: “In deze fase eet je best zoete aardappel en wilde rijst.”

“Als je naar de gynaecoloog gaat met een hormonale stoornis, word je niet echt verder geholpen. ‘Kom maar terug als je aan kinderen wil beginnen’, is het standaardadvies dat je te horen krijgt.” Aan het woord is Morgane Leten van het platform Guudwoman, dat vrouwen wil informeren over hun hormonale gezondheid. Enkele jaren geleden kreeg ze, net als veel vrouwen, de diagnose van PCOS.

Wat we op school leren over menstrueren, klopt niet

“Mijn regels bleven uit, ik had last van acne en moodswings. En toch kreeg ik niet de volle aandacht van dokters omdat ik nog geen kinderwens had. Aangezien de klassieke geneeskunde mij niet kon helpen, nam ik mijn gezondheid in eigen handen. Ik schoolde mijzelf bij over voeding en vruchtbaarheid en er ging een hele wereld voor mij open. Als vrouw mis je zoveel informatie. Op school leren we dat onze cyclus gemiddeld achtentwintig dagen duurt en dat onze ovulatie plaatsvindt op dag veertien. In feite is dat bijna nooit het geval: elke vrouw en elke cyclus is anders.”
Ondertussen is Morgane expert in hormonale gezondheid, en recent publiceerde ze ‘Het Cyclus Kookboek’. Daarin legt ze uit wat je best eet tijdens de verschillende fases van je cyclus. “Sinds ik mijn eigen cyclus ken en specifieke groenten, fruit, noten en zaden toevoeg naargelang de fase waarin ik zit, voel ik dat mijn lichaam me beter kan ondersteunen.”

Vrouwen leven volgens de cyclus van de man

“Er zijn twee belangrijke geslachtshormonen die een rol spelen in de cyclus: oestrogeen en progesteron. Tijdens je cyclus fluctueren die hormonen, waardoor je lichaam in elke fase andere noden heeft. Als je te veel pieken hebt van oestrogeen en te weinig progesteron, dan ontstaat er een hormonale disbalans. Daardoor kunnen er allerlei klachten ontstaan, zoals hevige krampen en bloedingen, stemmingswisselingen, hoofdpijn, … Terwijl je die makkelijk kan vermijden of minimaliseren”, zegt Morgane.
“Wij vrouwen leven volgens de cyclus van de man, die maar vierentwintig uur duurt. Onze cyclus duurt een maand lang en bestaat uit vier verschillende fases die we graag vergelijken met de seizoenen. Door over je cyclus te leren en te luisteren naar je lichaam, kan je je menstruele gezondheid ondersteunen, eetbuien en andere PMS-symptomen vermijden. De verschillende fases van je cyclus worden zachter en vooral: je zal je beter voelen als vrouw.”
In haar nieuwe boek informeert Morgane vrouwen over de link tussen hun menstruele cyclus en voeding. Wist je bijvoorbeeld dat je voeding je hormonen beïnvloedt? Of dat je in bepaalde fases van je cyclus méér calorieën nodig hebt dan in andere?

Eten volgens de verschillende fases van je cyclus doe je zo: “In deze fase is rood vlees nodig”

1. De menstruatiefase of de winter van je cyclus

“Je cyclus start op de eerste dag dat je menstrueert. Zowel je oestrogeen- als progesterongehalte zijn dan laag, wat zorgt voor een uitgeput gevoel. Net zoals in de winter, blijf je dan graag rustig en gezellig binnen. Je gaat warmte opzoeken, ook met je voeding. Het is belangrijk om te focussen op voedingsstoffen met ijzer, magnesium en zink, aangezien je best wel wat bloed verliest.”
“Eet in deze fase bij voorkeur soepen, stoofpotjes en andere maaltijden die warmte geven. Ik eet niet vaak vlees, maar tijdens mijn maandstonden kies ik vaker voor een stuk rood vlees om voldoende ijzer binnen te krijgen.”

2. De folliculaire fase of de lente van je cyclus

“Na de winter is er de folliculaire fase, waarin je eitjes gaan rijpen, de fase die we vergelijken met de lente. Je oestrogeengehalte stijgt, je voelt je al iets beter en hebt meer energie. Je metabolisme gaat vertragen, waardoor je minder honger hebt. Kies voor voeding rijk aan vitamine B’s, C, omega 3 en zink, bijvoorbeeld vette vis, eieren, bladgroenten en volle Griekse yoghurt. Ga voor lichtere maaltijden met veel groenten en fruit.”

3. De ovulatiefase of de zomer van je cyclus

“Na de lente komt de ovulatiefase of de zomer, waarin je je als vrouw op je best voelt. Het is je vruchtbare fase, waardoor je je aantrekkelijker en zelfzekerder voelt. Zodra je eisprong heeft plaatsgevonden, stijgt je basale lichaamstemperatuur. Kies dus voor frisse gerechten die je lichaam verkoelen. Ga voor voedingsmiddelen die vitamine B, zink en omega 3 bevatten. Vooral zink, dat je terugvindt in peulvruchten, schelpdieren, noten en zaden, is belangrijk om je vruchtbaarheid te ondersteunen.”
“In deze fase bereikt je oestrogeengehalte een piek. Het hormoon moet worden afgebroken in de lever, waarna het via de darmen en stoelgang het lichaam verlaat. Als je op dat moment veel alcohol drinkt, bewerkte voeding of geraffineerde suikers eet, dan geeft je lever voorrang aan het elimineren van die toxische stoffen. Waardoor oestrogeen op de wachtlijst komt te staan en in de bloedbaan blijft. Dan creëer je een oestrogeendominantie die voor klachten kan zorgen in de volgende fase van je cyclus.”

4. De premenstruele fase of de herfst van je cyclus

“Na je ovulatie komt de premenstruele fase of de herfst van je cyclus. Het progesteron stijgt, terwijl het oestrogeen afneemt, maar aanwezig blijft. Die schommelingen in oestrogeen en progesteron kunnen ontstekingsreacties in het lichaam veroorzaken. Dit kan dan weer leiden tot symptomen zoals stemmingswisselingen, gevoelige borsten, opgeblazenheid, hoofdpijn en vermoeidheid, …”
“In deze fase is het dus heel belangrijk om naar je lichaam te luisteren. Doe het rustig aan, ook op vlak van beweging. Als jij het gewend bent om elke dag vijf kilometer te lopen, maar je voelt dat je geen energie hebt, luister daar dan naar. Aangezien je in deze fase gevoeliger bent voor insulineresistentie, kies je best voor een hartig ontbijt zodat je bloedsuikerspiegel niet de lucht inschiet.”
“Tijdens deze fase versnelt je metabolisme en heeft je lichaam honderd tot tweehonderd extra calorieën nodig. Het is dus niet het moment om een streng dieet te volgen, want dat zorgt voor een averechts effect. Het geeft je lichaam juist meer stress. Zorg ervoor dat je drie volwaardige maaltijden consumeert. Ook complexe koolhydraten zijn heel belangrijk om eetbuien of cravings te vermijden. Die vind je terug in volkorenproducten, zoete aardappel, wilde rijst, groenten en peulvruchten.”

Elke klacht van je lichaam kan eraan gelinkt zijn: “Maar kijk 3 maanden in het verleden”

“Aangezien elk lichaam anders is, bestaat er helaas geen kant-en-klare oplossing. Als je rekening houdt met je cyclus en wat je eet in welke fase, zal je je op den duur beter voelen. En ook betere beslissingen nemen, want iedereen is baas over zijn eigen leven. Ikzelf ga mijn sociale agenda bijvoorbeeld nooit volstampen in de week voor mijn maandstonden, terwijl ik tijdens de lente en zomer van mijn cyclus meer aankan”, zegt Morgane.
“Voor de ene heeft stress of drukte een grotere invloed, voor de ander is het voeding. Naar je eigen lichaam luisteren is zo belangrijk. Voel je bijvoorbeeld dat je wél energie hebt in aanloop naar je maandstonden? Ga er dan voor, als je die bootcamp wil doen.”
“Elke klacht van je lichaam, zoals regels die uitblijven of extreme PMS-symptomen, is een signaal dat er iets niet klopt. Als je aanpassingen doet in je levensstijl, hou er dan rekening mee dat het een drietal maanden zal voelen voor je iets van die veranderingen merkt. Ervaar je fellere klachten van je maandstonden? Ga dan kijken wat er drie maanden eerder gebeurde. Had je veel stress op het werk of in je relatie, heb je minder goed geslapen? Dat speelt allemaal mee. Het is belangrijk om te kijken naar het totaalplaatje.”

Zo vermijd je cravings, de hele maand door

• Eet drie volwaardige maaltijden per dag met voedzame snacks tussendoor.
• Zorg dat elke maaltijd voldoende complexe koolhydraten en eiwitten bevat om je bloedsuikerspiegel stabiel te houden.
• Kies voor voedzame snacks zoals noten, fruit en yoghurt in plaats van suikerrijke snacks.
• Drink voldoende water gedurende de dag om uitdroging en valse hongergevoelens te voorkomen.
• Door je cyclus bij te houden weet je wanneer je meer vatbaar bent voor cravings en kan je daar proactief op inspelen.

BRON: https://www.hln.be/gezond-en-gelukkig/hack-je-lichaam-als-vrouw-zo-houd-je-rekening-met-je-menstruele-cyclus-in-deze-fase-eet-je-best-rood-vlees~abc007d6/

Als een vrouw haar lichaam optimaal kent en er onderzoek zelf naar doet kan eten helpen bij uwe cyclus. Vaak krijg je niet het antwoord van een arts dat men zou verwachten. En dan is het zoals deze dame schrijft. Ga opzoek en probeer het nodige uit. Misschien kom je dan wel tot een antwoord. Een menstruele cyclus hangt vaak samen met de maanfases. Een goed boek om mee te beginnen is DOCHTERS VAN DE MAAN. Dan krijgt men misschien al bepaalde inzichten. Men mag ook niet vergeten dat heel wat samenhangt met de vrouwelijke cyclus. En voor jezelf ook het nodige opschrijven kan hierbij een handvat zijn.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Aum Shanti,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM

KEUZE

BEPAALDE DINGEN IN ONS LEVEN DAAR KIES JEZELF VOOR. MEN HEEFT ALTIJD EEN VRIJE KEUZE.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Aum Shanti,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM

الصحة والجمال

Teaching, guiding, and providing recipes and information

Essentially Ellie (My Heart's Tales)

Poetry, Musings and Memoirs - My Inner Thoughts and Observations

astrology

Everything about astrology

LIVE BY CHOICE NOT BY CHANCE!!!!

POEMS, ARTICLES, QUOTES, TRAVEL, LEGAL WORLD

masks and tales

bunch of atoms, with a bunch of masks and tales

Sweet & Nice things

Blog over: lifestyle,beauty,fashion en meer!

Bloem's blog

alles komt altijd goed

hetallesomvattendegeschenk

Ik ben het licht, ik ben de liefde, ik ben de waarheid

Endless dreams and boundless imaginations!

We only live once. Hence, let's not stop dreaming

mylovefairy.com

this love fairy fell in love with her ghost

Just_Yvon

Making memories

fashion mom blog

Lifestyle. Fashion. Art.

ATFK

𝖠𝗇𝗈𝗍𝗁𝖾𝗋 𝖶𝗈𝗋𝖽𝖯𝗋𝖾𝗌𝗌.𝖼𝗈𝗆 𝗌𝗂𝗍𝖾.

Trektweloptimist

Positiviteit & Tips

Sparks in Shar

Sharmine Amparo's Personal Blog

Deborah Hamar

Just me . . .

ALOYA IDEAS

Ideas, opinion, tips, advice, inspiration, and motivation of daily life.

Jet van Tessel

ter lering en vermaak.

aardemeisje916141755.wordpress.com/

Terug naar onze eigen natuur

Kiran ✨

Reading And Writing is the best Investment of Time ✨ ( Motivational Thoughts) "LIFE IS A JOURNEY"

Ms. C. Loves

If music be the food of love, play on✨

Multidimensional_Art

L'illusione, la realtà oltre lo specchio.

Denise Blogt

Blogs, Reviews, Edelstenen

Leven met Endo

Laten we samen endometriose overwinnen

Pensieri Parole e Poesie

Sono una donna libera. Nel mio blog farete un viaggio lungo e profondo nei pensieri della mente del cuore e dell anima.

Anita's Perspectives on Life

Sharing is Learning

zinderen

op weg naar authentiek leven

Nadia wandelt

Wandelblog

Tiernnadrui

Dans in de regen

Myrela

Art, health, civilizations, photography, nature, books, recipes, etc.

Levenslange blog

levenslessen