Kan een vrouw een man verkrachten? Het antwoord is JA 

Zeg nou zelf: als we de termen aanranding en verkrachting horen, denken we altijd aan een mannelijke dader en een vrouwelijk slachtoffer.

OK, er zal wellicht eens een vrouw seksueel over de schreef gaan, maar dat wordt 9 van de 10 x weggelachen.

Des te verwonderlijker is het het dat veel mannen weleens tegen hun zin in seks hebben gehad met een vrouw…….

Zo blijkt uit onderzoek van Bryana H. French van de University of Missouri onder 284 personen, waarover is gepubliceerd in het vakblad Psychology of Men and Masculinity.

43% van de mannen had weleens seks tegen zijn wil en in 95% van de gevallen was de agressor een vrouw.

18% van de mannen ondervond daarbij ook geweld aan den lijve en bij 31% was sprake van verbaal seksueel geweld.

Dat resulteerde bij 10% in seks tegen zijn wil en bij 40% in zoenen en strelen tegen zijn wil in.

Er heerst veel schaamte rond deze zaken. Mannelijke slachtoffers weigeren ook de details te beschrijven, maar wanneer de onderzoekster aan hen vroeg of het echt gebeurd was, bevestigden ze dat wel.

Of daarbij sprake was van een erectie of niet, doet niet zo ter zake, zegt French. Want net als bij vrouwen, kunnen mannen lichamelijk ook anders reageren als ze van binnen voelen.

“Dit is een bijna onbesproken probleem”, zegt klinisch psychologe Dr. Barbara Greenberg in The Daily Beast. “Mannen en tienerjongens hebben ook tedere gevoelens en wanneer dit op seks aankomt, worden die heel vaak genegeerd.”

Dat vrouwen geen seksuele agressors zouden kunnen zijn, heeft ook te maken met spraakverwarring. Zo is afgedwongen seks (wat bij mannelijke slachtoffers vaak het geval is) voor mensen vaak iets anders als gewelddadige of geforceerde seks, terwijl het in alle gevallen tegen zijn respectievelijk haar zin in is.

Omdat dit onderzoek onder 284 mannen nog te kleinschalig is voor harde conclusies, zal onderzoekster French het binnenkort herhalen bij een grotere groep jongens en mannen. Maar zelf is ze vrij zeker van haar bevindingen.

”De vaak aangehaalde stelling dat mannen niet verkracht kunnen worden door vrouwen is dus onwaar. Het is belangrijk om mannen als slachtoffer van seksueel geweld niet te negeren, maar serieus te nemen.”

BRON: http://seks.blog.nl/gevaarlijke-gekken/2014/03/28/kan-een-vrouw-een-man-verkrachten-het-antwoord-ja

Eigenlijk niet leuk maar voor mezelf wel. Want ik heb er al over geschreven en nu krijg ik een feed-back. Mannen kunnen ook het slachtoffer worden van aanranding en verkrachting. Alleen die durven het meestal niet te zeggen. Seks tegen de zin in is verkrachting. Dit gebeurd het meeste in een relatie maar ook de laatste tijd in vriendschapskringen. Mannen durf er over te praten durf iemand in vertrouwen te nemen. Net zoals met partnergeweld is het ook niet alleen de vrouw maar de man die ook het slachtoffer daar kan van zijn.
Zet je angsten echt weg want je draagt het heel je leven bij, en zo ga je eigen een dikke grote muur rond je bouwen.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM