Archive for 28 februari 2011


Hulp- en infolijnen verwerken 500 oproepen per dag

De zeven Vlaamse hulp- en infolijnen hebben vorig jaar 184.815 oproepen ontvangen. Dat komt neer op een gemiddelde van 506 per dag. Dat blijkt uit cijfers van het Overlegplatform Hulp- en Informatielijnen (OHIL), dat voor het eerst de optelsom maakte om het werk van hun anonieme vrijwilligers in de kijker te zetten.

De Drugslijn, Holebifoon, Kinder- en Jongerentelefoon, Opvoedingslijn, Tele-Onthaal, Veilig Vrijenlijn en de Zelfmoordlijn zijn verenigd in het OHIL. In 2010 beantwoordden hun 868 vrijwilligers samen 184.815 hulpvragen tijdens 67.460 permanentie-uren. “Dat betekent dat zij dagelijks meer dan vijfhonderd keer klaarstaan om mensen met uiteenlopende vragen en problemen te helpen: telefonisch, per chat, per mail of op een forum”, verduidelijkt Mieke Stessens van Cavaria.

Vrijwilliger
Naar aanleiding van de Week van de Vrijwilliger, van 28 februari tot en met 6 maart, vragen de hulp- en infolijnen extra aandacht en waardering voor hun vrijwilligers. “Vrijwilligers van telefonische en online hulplijnen zijn anoniem. Die anonimiteit verlaagt de drempel om te bellen en bevordert de vertrouwelijkheid tijdens het gesprek. Bovendien wordt de privacy van de vrijwilligers door de anonimiteit beschermd.”

Onzichtbaar
De vrijwilligers kunnen niet met hun familie of vrienden over hun vrijwilligersengagement praten en ze treden niet op in reportages in de media. “Hun werk blijft daardoor meestal onzichtbaar. Toch is het werk dat ze doen heel belangrijk. Ze bieden een luisterend oor of geven correcte informatie aan wie daar nood aan heeft”, aldus Stessens. (belga/tma)

Bron: http://www.demorgen.be/dm/nl/989/Binnenland/article/detail/1229130/2011/02/28/Hulp–en-infolijnen-verwerken-500-oproepen-per-dag.dhtml

Je merkt het ze zijn echt nodig de mensen die zich dag en nacht inzetten om anderen aan te horen. Soms met een leuk gesprek soms heel zwaar waar je dan toch de nodige zorg aan moet geven om de persoon door te verwijzen of tot rust te brengen.

Bedankt om aan deze mensen te denken die klaarstaan voor anderen.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM

DROMEN

Het (on)zinnige van dromen

Iedereen droomt. Het aantal dromen en de duur ervan verschilt echter per persoon, en ook waar de persoon over droomt. Vanuit dit oogpunt zijn dromen ongrijpbaar te noemen, wat valt er dus eigenlijk allemaal over te zeggen?

Toen ik jonger was heb ik een tijdje een droomdagboek bijgehouden. Voordat de droom kon vervagen, greep ik steevast bij het ontwaken naar de pen en het boekje die naast mijn bed lagen. De resultaten verschilden nogal, van dromen waarin ik mij met reuzensprongen uit de voeten maakte voor een oude man met een duivels gezicht, tot dromen over mijn huisdieren waar ik vrolijk mee praatte. Ik schreef het grootste deel af als onzin, maar toch zat er ook weleens een droom tussen waarin ik een gesprek voerde, die ik vervolgens drie dagen later in de ‘real world’ voerde. Wat zijn dromen nu eigenlijk precies, en welke vormen zijn ervan?

Wanneer we naar de definitie van het woord ‘dromen’ kijken, kunnen we stellen dat dromen een reeks van beelden, gedachten, gevoelens en gewaarwordingen zijn die een persoon ervaart wanneer hij of zij slaapt. Deze dromen komen vooral voor in de remslaap, de slaapfase waarin de hersenactiviteit het grootste is. Alles leuk en wel, maar nu weten wij nog steeds niet wat dromen nu ECHT zijn.

Er bestaan veel theorieën over dromen, hier de populairste op een rijtje:

  • Volgens Freud zijn droombeelden vermomde uitingen van verdrongen complexen uit het onderbewuste. In de slaap valt de weerstand van het bewustzijn deels weg, waardoor deze verdrongen complexen vermomd als dromen langs de gebruikelijke ‘wachtposten’ kunnen komen. Wanneer deze beelden op de juiste manier uitgelegd worden, kunnen zij de persoon in kwestie veel leren.
  • De activatiesynthesetheorie gaat er in het kort gezegd vanuit dat de ruwe informatiestroom, die wordt opgeroepen door de geactiveerde hersendelen tijdens de Remslaap, door gebrek aan structuur en tijd door het rationele brein worden samengevoegd tot dromen.
  • Dromen zijn vormen van verwerking, waarbij de persoon onverwerkte gebeurtenissen van die dag, week of maand verwerkt.
  • Tenslotte zijn dromen ook een belangrijke peiler in de wereld van het paranormale, waar droombeelden worden uitgelegd als symbolen voor gebeurtenissen in het huidige en toekomstige leven van een persoon.

Genoeg invalshoeken dus, maar niet één bevredigend antwoord. Zelf herken ik in bijna iedere theorie wel wat. Ik heb zelf in het verleden op belangrijke momenten in mijn leven latente dromen gehad, dromen waarbij ik wist dat ik droomde, en de droom als het ware kon beheersen. Dit heeft leuke momenten opgeleverd, zoals het incasseren van stokslagen van een gevreesde leraar door doorzichtig te worden, tot het verslaan van een boosaardige man door middel van toverkracht (en nee, dit was niet Freddy Krueger). Deze dromen liepen synchroon met mijn ‘coming out’ periode, waarbij ik eerst nog wegvluchtte voor boze mannen in mijn dromen, en ze daarna in een rechtstreekse confrontatie versloeg. Volgens een vriendin van mij had dit te maken met het wegvluchten van mezelf, en vervolgens de confrontatie aangaan (de coming-out).

Verder herken ik ook zeker de verwerkingsdromen, ik denk dat iedereen die een verbroken relatie heeft meegemaakt deze wel herkent. Dromen waarbij langzaam afscheid wordt genomen van de ex-partner, en waarbij men standaard met een rotgevoel wakker wordt.

Anyway, wat zijn jullie ervaringen met dromen? Hebben jullie standaard dromen waar geen touw aan vast te knopen is, of hebben jullie ook wel eens iets ‘raars’ meegemaakt wat dromen betreft?

Bron: http://www.ze.nl/lezen/Het-on-zinnige-van-dromen/3114/

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM

Helft kinderen van gescheiden ouders heeft leerproblemen

Een echtscheiding heeft een grote impact op de schoolresultaten van de kinderen. Dat blijkt uit een onderzoek van de KU Leuven. Ongeveer een op de twee kinderen van gescheiden ouders moet minstens een schooljaar overdoen of zakt af naar een makkelijker richting. De gezinssituatie bepaalt ook de kans op het behalen van een hoger diploma. Terwijl bijna de helft van de kinderen uit intacte gezinnen daarin slaagt, is dat bij kinderen uit eenoudergezinnen slechts bij 24 procent onder hen het geval.

Vooral het pendelen tussen twee woonplaatsen zou tieners zuur opbreken. Het Gemeenschapsonderwijs (GO) komt met een nieuwe campagne om het schoolleven van kinderen van gescheiden ouders makkelijker te maken.

Gescheiden ouders maken jongeren niet alleen agressiever (DM 25/2), ze hebben ook een grote impact op de schoolse resultaten. Dat blijkt uit een studie van professor Koen Matthijs van het Centrum voor bevolkings- en gezinsonderzoek aan de KU Leuven. Het rapport maakt deel uit van een grootschalig onderzoek naar echtscheidingen in Vlaanderen. Voor het luik over de relatie tussen school en scheiden bekeek het team van Matthijs de schoolsituatie van 1.256 tieners.

Al vanaf de start van het secundair onderwijs blijkt er een verschil te zijn. Zo’n 64 procent van de jongens wier mama en papa nog samen zijn, start in het aso. Bij eenoudergezinnen is dat 10 procent minder. Bij meisjes is er een soortgelijk verschil: 75 versus 68 procent. Ook de verdere schoolcarrière is problematischer. Bijna dubbel zoveel dochters van gescheiden ouders moeten minstens een jaar overdoen. Bij jongens ligt dat percentage eveneens hoger. Tegelijkertijd zakken de kinderen vaker af naar makkelijkere studierichtingen.

Nieuwe mama of papa helpt niet
Opvallend: een mama of papa die opnieuw gaat samenwonen beperkt de schade niet, integendeel. Nog niet eens een vijfde van de kinderen uit nieuw samengestelde gezinnen rondt uiteindelijk de hogeschool of universiteit succesvol af. Bij eenoudergezinnen bedraagt dat aantal 24 procent, bij standaardgezinnen 45,6 procent. “Wij hadden gedacht dat het herstellen van een klassieke gezinssituatie ook de toestand op school weer zou normaliseren,” zegt Matthijs, “maar dat blijkt niet het geval te zijn. Ik kan mij voorstellen dat nieuwe partners de toestand niet altijd vergemakkelijken.”

Bron: http://www.demorgen.be/dm/nl/1344/Binnenland/article/detail/1228884/2011/02/28/Helft-kinderen-van-gescheiden-ouders-heeft-leerproblemen.dhtml

Nuttige links:
http://www.kjt.org/
http://www.jac.be/

Zo ziet men dan weer dat een scheiding veel inpakt heeft op het kind. Het zal het niet altijd laten zien of erover praten maar het is aanwezig. Zo krijgt het kind dan ook soms nog meer problemen dan alleen een verwerking van de scheiding.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM

الصحة والجمال

Teaching, guiding, and providing recipes and information

Essentially Ellie (My Heart's Tales)

Poetry, Musings and Memoirs - My Inner Thoughts and Observations

astrology

Everything about astrology

LIVE BY CHOICE NOT BY CHANCE!!!!

POEMS, ARTICLES, QUOTES, TRAVEL, LEGAL WORLD

masks and tales

bunch of atoms, with a bunch of masks and tales

Sweet & Nice things

Blog over: lifestyle,beauty,fashion en meer!

Bloem's blog

alles komt altijd goed

hetallesomvattendegeschenk

Ik ben het licht, ik ben de liefde, ik ben de waarheid

Endless dreams and boundless imaginations!

We only live once. Hence, let's not stop dreaming

mylovefairy.com

this love fairy fell in love with her ghost

Just_Yvon

Making memories

fashion mom blog

Lifestyle. Fashion. Art.

ATFK

𝖠𝗇𝗈𝗍𝗁𝖾𝗋 𝖶𝗈𝗋𝖽𝖯𝗋𝖾𝗌𝗌.𝖼𝗈𝗆 𝗌𝗂𝗍𝖾.

Trektweloptimist

Positiviteit & Tips

Sparks in Shar

Sharmine Amparo's Personal Blog

Deborah Hamar

Just me . . .

ALOYA IDEAS

Ideas, opinion, tips, advice, inspiration, and motivation of daily life.

Jet van Tessel

ter lering en vermaak.

aardemeisje916141755.wordpress.com/

Terug naar onze eigen natuur

Kiran ✨

Reading And Writing is the best Investment of Time ✨ ( Motivational Thoughts) "LIFE IS A JOURNEY"

Ms. C. Loves

If music be the food of love, play on✨

Multidimensional_Art

L'illusione, la realtà oltre lo specchio.

Denise Blogt

Blogs, Reviews, Edelstenen

Leven met Endo

Laten we samen endometriose overwinnen

Pensieri Parole e Poesie

Sono una donna libera. Nel mio blog farete un viaggio lungo e profondo nei pensieri della mente del cuore e dell anima.

Anita's Perspectives on Life

Sharing is Learning

zinderen

op weg naar authentiek leven

Nadia wandelt

Wandelblog

Tiernnadrui

Dans in de regen

Myrela

Art, health, civilizations, photography, nature, books, recipes, etc.

Levenslange blog

levenslessen