Ziekte.

Onlangs schreef ik bij het citaat over ziek zijn. Ja mensen men kan veel bereiken zonder chemische brol te nemen. Toch zeg ik er altijd bij als het echt niet anders kan dan moet men het nemen. Maar dan nog kan je luisteren naar je lichaam. Met voeding en vitamine natuurlijke producten is veel op te lossen. Bij ziekte is het van belang rust en voldoende te drinken. Het lichaam moet zich ontdoen van alle bacteriën en giftige stoffen. Het is daarom ook niet slecht om jaarlijks je lichaam te ontgiften ook wel detox genoemd. Men vind hierover het nodige op internet. Maar doe alles met een gezond verstand. Ook ziekte als het niet betert na enkele dagen en je kent je lichaam raadpleeg dan een arts. En als deze openstaat voor alternatieve dingen zal deze je er ook doorheen helpen. Ziekte is eigenlijk een zuivering van je lichaam. Natuurlijk zijn er ziektes die door bepaalde behandelingen je nog zieker maken. Maar los van dat kan je als nog de natuurlijke geneeskunde erbij nemen.
Maar in eerste instantie is het belangrijk je lichaam te kennen.
Naar je lichaam te luisteren.
En aan bepaalde dingen toe te geven op zo een moment.
Een ziekte heeft een oorzaak. Nee geen karma maar misschien uitbundig geleefd of gegeten. Teveel alcoholische drank genuttigd. Ach er zijn zoveel punten die men kan opnoemen. En een van de belangrijkste zijn.
Stress.
Vermoeidheid.
Te weinig weerstand.
Als men hiermee te maken krijgt gaat vaak je immuunsysteem ook omlaag en zodoende wordt men ziek.
Nu waar ik zelf op terug val is ayurveda.
Wat houdt dat in.
Het woord “Ayurveda” komt uit het Sanskriet en betekent “wetenschap van het leven”. Deze geneeskunde plaatst de mens centraal. Het principe is dat ieder van ons is samengesteld uit verschillende energieën afkomstig van de 5 basiselementen: water, ruimte, lucht, vuur en aarde.
Maar nogmaals mensen niet iedereen zal kiezen voor de natuurlijke geneeskunde. En liever snel naar de reguliere geneeskunde gaan. Natuurlijk je krijgt medicatie (chemische brol) en op drie vier dagen ben je genezen. Maar het probleem wordt niet aangepakt en als men dat niet doet blijft men altijd ermee rondlopen.
Maar het is ieder zijn keuze en zoals ze zeggen een dokter is goed wanneer hij je snel kan helpen.
Met het natuurlijke moet men geduld hebben en luisteren en voelen naar je lichaam

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Aum Shanti,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM