Bewezen: één appel per dag houdt echt de dokter weg

Door elke dag een appel of peer te eten kun je je risico op een beroerte halveren. Dit zou door het bestanddeel quercetine komen.

Vorsers aan de universiteit van Wageningen bestudeerden 20.000 volwassenen, daaruit blijkt wie veel fruit en groenten met wit vruchtvlees eet, minder kans loopt op een beroerte. Dat risico daalde met 9 procent voor elke 25 gram appel of peer je per dag consumeert. Een gemiddelde stuk fruit weegt tussen de 100 en de 125 gram, dat betekent dat je risico tussen de 36 en de 45 procent afneemt. Als het bestanddeel quercetine de oorzaak is van deze beschermende factor, dan kun je ook je risico beperken met frambozen, tomaten, rode druiven en broccoli, maar ook uien zijn een goede bron van deze stof. 

Evenwichtige
Professor Heike Wersching: “Dit resultaat kan ook een gevolg zijn van een gezondere levensstijl van mensen die veel fruit en groenten eten.” Professor Sharlin Ahmed: “Alle soorten fruit zijn goed voor je gezondheid, dit is belangrijk voor een evenwichtige voeding. Er is nog meer onderzoek nodig voor we enkel op basis van kleur kunnen bepalen welke gezondheidsvoordelen fruitsoorten hebben. Je kunt je risico ook beperken door weinig verzadigde vetten en zout te eten, regelmatig te sporten en te zorgen dat je bloeddruk stabiel blijft.”

BRON: http://www.goedgevoel.be/gg/nl/707/Fruit/article/detail/1319864/2011/09/16/Bewezen-een-appel-per-dag-houdt-echt-de-dokter-weg.dhtml

Zo zie je maar dat in fruit en groeten heel veel goede stoffen zitten.
natuurlijk is het zo dat mijn ook een gezonde levensstijl er moet op nahouden. Ga je leven verwaarlozen verwaarloos je ook je innerlijk lichaam. Mensen staan soms niet stil dat voeding belangrijk is maar dan men niet een hoeveelheid aan voeding moet nemen. Soms neem ik de woorden van de Dalai Lama wel eens teveel is teveel luister naar je lichaam. Het is soms belangrijker om 6 voedingen in kleine porties te nemen dan een groot die niet meer verteert. Zo is het ook met fruit, gewoon dagelijks een stukje fruit in plaats van kilo’s fluit op een dag te eten. Veel heeft dan ook te maken met je eigen levensstijl.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/