LEVENSREIS

Ons leven bestaat eigenlijk uit een reis. Een levensreis. Die reis begint op het moment dat we zelf beseffen dat men leven mag. Dat men moet vertrouwen op jezelf. Dat men weet dat jij alleen die reis kan volbrengen. Soms kan die reis hard zijn maar dat zijn onze lessen. En dit noemt men dan weer onze levenslessen. Die alleen geleerd kunnen worden als men zichzelf goed kent. Dat men niet naar links rechts of achterom moet kijken om te kijken of iemand je begeleid. Al krijgen we allemaal een onzichtbare begeleiding. Maar daar moet men zich dan weer voor openstellen.
Onze reis begin voornamelijk als onze ouders ons loslaten. Als we onze vleugels kunnen spreiden en weg kunnen vliegen. En zoals een vogel moet men dat leren en aangeleerd krijgen. Dan strekt men de vleugels en vliegt men uit. Wel men moet weten dat men altijd kan ten rade gaan bij iemand maar de vlucht maak jezelf. Met vallen en opstaan. Met dingen te doen om ervan te leren.
De eerst reis is jezelf leren kennen. Zoals je donkere kant (schaduwkant) en je zuivere kant. Allemaal hebben we onze donkere kant die men liever niet laat zien. Maar als er iets gebeurd kan deze kant naar boven komen met alle gevolgen van dien. Daarom ook deze moet je voor jezelf leren plaatsen. De tweede hard les jezelf liefde kunnen en durven geven. En daar komt een woord bij kijken op je reis. NEE is nee dus leren grenzen te stellen en aan te geven. De belangrijkste in dit proces is dus zelf liefde. Niet iedereen kan zeggen ik heb liefde gekend in mijn jeugdige jaren. Deze hebben het dan ook moeilijker om zelf liefde echt te geven aan zichzelf. En als men het niet aan jezelf kan geven kan men het dus ook niet delen. Liefde is een gevoel en dat kan men overbrengen. Mensen het gaan niet over iets seksueels of sensueel. Liefde kan men ook aanvoelen in een vriendschap of naar dieren de natuur jouw sociale contacten. Vergeet nooit alles bestaat eigenlijk uit liefde. Zo zijn wij en vele andere dingen te wereld gekomen. En wordt verondersteld dat we ook zo door het leven kunnen en mogen gaan. Eens men dat besef heeft dan leef je ook anders of ga je anders door het leven. Men maakt van iets negatiefs snel iets positiefs.
Zou jij op dit moment je levensreis kunnen beschrijven.
En zie je voor jezelf dan ook dingen die je hebt kunnen veranderen.
Ook is het nuttig om af en toe stil te staan bij jezelf en te zeggen ik heb het toch maar mooie verwezenlijkt. Al is het niet altijd gegaan zoals men het zou willen maar als je leeft vanuit jezelf dan bereikt men heel veel.
Het is jouw kompas.
Jouw unieke weg.
Jouw eigen doelstellingen.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Aum Shanti,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM