TIBETAANSE LAND PROTESTEN IN MARKHAM

In april hebben Tibetaanse inwoners van de regio Markham in Tibet geprotesteerd tegen de illegale verkoop van hun landgoed door de Chinese autoriteiten. De verkoop vond plaats zonder hun medeweten, en toen de nieuwe eigenaren van hun landgoed probeerden het land te ontruimen, zijn er protesten uitgebroken. Vier Tibetanen werden gearresteerd en, hoewel ze later werden vrijgelaten, meldden zij mishandeling tijdens hun detentie.
De Tibetaanse bevolking van deze regio heeft vaak te maken met soortgelijke belemmeringen. De Chinese autoriteiten negeren regelmatig de klachten van de inwoners over landonteigening en mijnbouwactiviteiten. Na meerdere klachten en de protesten hebben de Tibetaanse inwoners een schrale vergoeding van 3.000 yuan (ongeveer €385) aangeboden gekregen. Dit vonden zij een te laag bedrag voor hun waardevolle land.
Als reactie op de protesten hebben Chinese autoriteiten uitgebreide politieke educatie campagnes opgezet. Meer dan 30 ambtenaren uit verschillende departementen werden naar de regio gestuurd om deze educatieve sessies te geven. Deze sessies hadden als doel om de Tibetaanse bevolking te overtuigen dat hun protesten politiek gemotiveerd waren en dat het delen van informatie met buitenstaanders de nationale waardigheid zou schaden. Daarnaast zijn er ook politieagenten ingezet om de activiteiten in de regio dag en nacht in de gaten te houden. Dit verhindert hen om in hoger beroep te gaan bij de autoriteiten in Chamdo voor een eerlijke compensatie. De lokale bevolking wordt door deze maatregelen geïsoleerd en hun strijd voor rechtvaardigheid wordt hierdoor steeds moeilijker gemaakt.

Bekijk de hieronder de beelden over wat er heeft plaatsgevonden!

BRON: https://savetibet.nl/nieuwsartikel/tibetaanse-land-protesten-in-markham/

Klik de link aan om meet te weten over Markham https://nl.wikipedia.org/wiki/Markham_(arrondissement)
Toch erg dat er in zoveel werelddelen conflicten zijn.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Aum Shanti,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM