De wereld verbeteren

De wereld verbeteren begint bij jezelf. En bij deze die er geen geld mee willen verdienen. Spiritueel gezien is de wereld stuk aan het lopen doordat mensen meer en meer willen. Natuurlijk zijn er ook die opkomen om ze te verbeteren maar doen zelf bepaalde dingen die de wereld of de aarde vervuilen.
Op reis gaan.
Bepaalde dingen weg gooien. Die een tweede leven kunnen hebben.
Bouwen. Teveel beton.
En zo kan men zeker nog heel wat opsommen.
Als men bij zichzelf begint dan weet men ook wat je echt nodig hebt. En dat is geen luxe. Alhoewel velen houden van luxe. Wij mensen zijn op aarde gekomen naakt met totaal niets. We moesten ons overgeven aan de armen die ons omringde onze ouders. En hopen op een goede jeugd en toekomst. Want daar zit heel veel in. Wat we meekrijgen van thuis uit. En niet iedere thuis is een mooie thuis. Maar dan nog kan je op een moment jouw deel bewijzen in de wereld. Men kan alleen maar de wereld verbeteren als men begint bij jezelf. Juist doordat te doen gaat men merken dat er ook mensen zijn die jou laten vallen. De jou niet meer begrijpen. Die zelfs misschien gaan denken is die zot geworden. Ook ga je merken dat praten niet altijd zal helpen bij deze mensen. Ook heb ik het hier niet over extreme zoals een milieuactivist. Maar gewoon de mens van vandaag die toch iets wilt bijdragen aan een betere wereld.
Als men spiritueel naar de wereld kijkt zie je heel veel dingen terugkomen. En zolang er bepaalde zo een macht hebben en alleen in geld denken zal heel wat van natuur en dier verloren gaan. En zolang deze macht hebben zal het moeilijk zijn om iets te willen veranderen.
Een klein voorbeeld.
Jonge mensen willen graag een huisje kopen. Maar als het niet voldoet aan de opgelegde normen dan kan het niet betaald worden. En als men het kan en men werkt het af naar de normen dan heeft men er zoveel geld ingestopt dan men het nooit met winst kan verkopen. Dus ze jagen de mensen op kosten.
Ben jij iemand die probeert om de wereld een handje te helpen. Zodat het leefbaar blijft voor alles wat ademt.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Aum Shanti,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM