XI JINPING BEZOEKT TIBETAANSE GEBIEDEN

Deze week bezocht de Chinese president Xi Jinping Tibetaanse gebieden in het westen van China. Hij riep op tot nationale eenheid en vroeg de Tibetanen om religieuze, sociale en etnische harmonie te bevorderen. Ook drong hij aan op ondersteuning van de modernisering van China.
Xi bezocht dinsdag de Golog Middle School, een kostschool voor jonge Tibetanen. Ook bezocht hij de Tibetaans boeddhistische Hongjue Tempel in Xining, de hoofdstad van de provincie Qinghai.
Tibet-watchers zijn van mening dat Xi’s bezoek vooral bedoeld was om de Tibetaanse identiteit, cultuur en taal meer Chinees te maken. Sangay Kyap, een Tibetaanse rechtsanalist, noemde het bezoek een ‘misleidende vertoning’ om internationale zorgen over mensenrechten in Tibet te sussen.
Sinds hij leider van de Chinese Communistische Partij is, heeft Xi Tibet drie keer bezocht. De door Beijing benoemde Panchen Lama heeft ook meerdere keren een bezoek gebracht. Maar volgens Dawa Tsering, directeur van het Tibetan Policy Institute in Dharamsala, worden Tibetanen tijdens deze bezoeken streng gecontroleerd en beperkt, zonder enige verbetering in hun situatie.
Tibetanen in Xining waren bezorgd toen autoriteiten van 17-19 juni abrupt alle straten afsloten en een parkeerplaats ontruimden. “We hoorden alleen via het nieuws over het bezoek van Xi Jinping aan de stad”, zei een Tibetaan, die anoniem wilde blijven uit angst voor represailles. Ook kreeg het Rode Kruis Ziekenhuis de opdracht hun ramen gesloten te houden en werden voedsel bestellingen in de stad verboden tijdens Xi’s bezoek.

BRON: https://savetibet.nl/nieuwsartikel/xi-jinping-bezoekt-tibetaanse-gebieden/

Ik stel me nu de vraag wat zit hier achter.
Dit bezoek zal maar hebben dan dat we kunnen denken. Het zal altijd te nadelen zijn van Tibet.
Xi Jingping als men deze ziet dan voelt men gewoon de dictator in hem.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Aum Shanti,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM