DE INTERNATIONALE DAG VAN HET KIND

De internationale dag van het kind is een jaarlijkse dag gewijd aan kinderen, ter herdenking van de goedkeuring van het Verdrag inzake de Rechten van het Kind. Op deze dag wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor kinderrechten, omdat de rechten van kinderen op veel plekken nog steeds worden geschonden. Een schrijnend voorbeeld daarvan is de situatie van één miljoen Tibetaanse kinderen die gedwongen worden om in kostscholen van de Chinese overheid te wonen.
Deze kinderen worden van hun families gescheiden, moeten Chinees spreken en hebben geen toegang tot hun eigen taal en cultuur. De families worden gedwongen hun kinderen naar deze scholen te sturen door dreigementen en een gebrek aan alternatieven. Leerlingen wonen ver van hun families en krijgen gepolitiseerd onderwijs in het Chinees. Deze scholen worden gepresenteerd als een manier om onderwijs te bieden aan afgelegen gemeenschappen, maar dienen eigenlijk om de Tibetaanse cultuur te verdringen. Dit beleid, gesteund door president Xi Jinping, is bedoeld om etnische verschillen weg te nemen en de controle van de Chinese Communistische Partij te versterken.
De gevolgen van deze kostschool ervaringen zijn ernstig en veroorzaken psychologische en emotionele trauma’s bij de Tibetaanse kinderen en hun families. Het is van groot belang dat de Verenigde Naties en andere regeringen China oproepen om te stoppen met dit systeem in Tibet.

BRON: https://savetibet.nl/nieuwsartikel/de-internationale-dag-van-het-kind/

Laat een Tibetaans kind zijn roets kennen en leren kennen. Als China zich daarmee gaan bemoeien dan kan dit kind zijn eigen land niet kennen en kan het kind ook zichzelf niet leren kennen.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Aum Shanti,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM