Een gewoon gesprek met bomen

Durf eens een gesprek aan te gaan met een boom of gewoon in de natuur. Nu ga je denken die is echt gek aan het worden. Nee mensen een boom onze natuur kan heel veel vragen oplossen. Het is juist aan jezelf hoe je er tegenover staat. Voor de meeste zal dit even te hoog gegrepen zijn. Bepaalde zullen dan weer het boomknuffelen kennen en de energie die je daarvan mag ontvangen. Net zoals men in de natuur wandelt en nadien je echt voelt dat je energie opgedaan hebt.
Iedere boom is uniek en het is dan ook aan jezelf om een boom aan te voelen. Ook kan je via je horoscoop je boom vinden of hier
Door je gevoel te laten spelen zal je tot een boom aangetrokken voelen. Durf er naar toe te gaan. Let niet op mensen die langs je komen. En een negatief beeld van je krijgen. Ze voor jezelf je gedachten uit. Open je voor het gesprek.
Enkele tips
Als je zelf wilt communiceren met bomen, heb je misschien iets aan deze tips:

  1. Benader elke boom respectvol. Ga er niet vanuit dat elke boom in is voor contact – jij zit ook niet op elke vreemdeling te wachten die een praatje wil maken!
  2. Laat alle vooropgezette ideeën over bomen en communicatie zoveel mogelijk los. Net als bij mensen, kan ook bij bomen schijn bedriegen. Niet elke eik is wijs. Niet elke bloesemboom is frivool. Niet elke taxus is ernstig. Het zijn allemaal unieke individuen. (Ik las ooit een boekje over de traditionele aard van bomensoorten. Een leuk boekje, maar in werkelijkheid was mijn ervaring dat elke boom anders is, en de soort of het uiterlijk niet veel zegt over de aard. Alweer: net als bij mensen.)
  3. Houd er ook rekening mee, dat niet alle bomen goede ervaringen hebben met mensen. Soms moet je eerst hun vertrouwen winnen, of kun je ze beter met rust laten.
  4. Als je je boom hebt uitgekozen: leg je handen zachtjes op de stam en groet de boom in gedachten, een vriendelijk ‘’hallo’’ is genoeg. Maak je hoofd leeg.
  5. Adem rustig door, breng je gevoel en aandacht zoveel mogelijk naar je hart en je handen. Verwacht niets, maar luister gewoon.
  6. Stel vast of je iets voelt,  zeker in het begin zal elke communicatie heel subtiel zijn. Een zacht trillen onder je vingers, een subtiele warmte. Kijk of er iets in je opkomt. Het kan van alles zijn, bomen kunnen je verrassen!
  7. Als je wat meer geoefend hebt, kun je een vraag aan de boom voorleggen. Stel deze in gedachten, en wacht rustig af of er een antwoord in je opkomt. Het kan komen in de vorm van een weten, in een beeld, een gevoel, of zelfs in woorden.
  8. Bedank de boom in gedachten.

De tips heb ik overgenomen van https://www.nieuwetijdskind.com/een-ongewoon-gesprek-met-bomen/.
Het is als mediteren men moet het leren en durven.
Als ik ga wandelen dan kan ik zo genieten van de natuur die toch altijd anders is. Het gevoel hebben dat je er niet alleen bent. Dat men soms antwoorden krijgt op bepaalde vragen.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Aum Shanti,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM PADME HUM MANI