Tien dingen die je genezing ondersteunen

Stel je eens voor dat ziekte eerder een kwestie is van energie, dan van genen? En dat bewustzijn de belangrijkste factor is voor je genezing? Het zou onder meer betekenen dat niet de arts het laatste woord heeft over je gezondheid, maar jijzelf. En dat je tijdens je ziekteproces een heleboel voor jezelf kan doen! Wat? In dit artikel tien aanwijzingen.

In Nederland krijgt een op de drie mensen kanker, een op de vijf een depressie, een op de zes heeft een burn-out en vijftig procent heeft één of meer chronische aandoeningen. Het betekent dus dat vrijwel iedereen vroeg of laat te maken krijgt met ziekte. Gelukkig ben je niet meer uitsluitend afhankelijk van een arts. Steeds meer mensen (met een ziekte, maar ook wetenschappers) ontdekken dat bewustzijn een belangrijke factor is bij genezing. Je kunt jezelf gezonder maken!

1. Neem eigenaarschap over je ziekte

Allereerst: een diagnose is belangrijk. Om te weten wat je wel of niet voor jezelf kunt doen, moet je ook weten wat je hebt, wat de ernst is van de symptomen en welke opties het ziekenhuis geeft. Informeer jezelf goed. Als er geen acuut levensgevaar is, zorg dan dat je tijd krijgt om afwegingen te maken. Is er sprake van ziektes zoals kanker, dan zul je vaak geconfronteerd worden met angst, zowel van je omgeving als van artsen, en met de druk om snel te handelen. Neem eigenaarschap over je ziekte, weeg af wat je wel of niet wilt en in welk tempo. Vertrouw erop dat je lichaam een zelfgenezend vermogen heeft dat je kunt activeren, met behulp van dieet, supplementen, allerlei therapieën, en bovenal: je eigen bewustzijn. In het ziekenhuis zullen ze dat meestal niet stimuleren, dus daarin zal je je eigen weg moeten vinden.

2. Combineer regulier en complementair

Het grootste verschil tussen heling en genezing is dat heling van binnenuit komt en kan plaatsvinden op alle niveaus van je energiesysteem (van ziel tot emoties tot lijf). Genezing kan door anderen tot stand gebracht worden én richt zich puur op fysieke symptomen. Heling is meestal een langdurig proces en als je symptomen ernstig zijn, heb je niet altijd de tijd om alleen op complementaire methoden te vertrouwen. Operaties of chemo geven je die tijd. Aan de andere kant is het belangrijk om te kijken naar de oorzaak onder de symptomen. De reguliere geneeskunde doet dat niet, complementaire therapieën altijd. Beide vormen van genezing serieus nemen en toepassen is aan te raden.

3. Gebruik bewustzijn als factor voor heling

De meeste artsen zijn gefocust op materie en fysieke behandelingen. Ze gaan uit van ratio en werken met percentages en statistieken. Hun uitgangspunten stroken echter vaak niet meer met de stand van de huidige wetenschap, waarin energie en de body/mind-connectie inmiddels realiteit zijn. Vorm je eigen perspectief, laat je niet overweldigen door het medische paradigma, durf groter te kijken en verschuif je aandacht van de angst naar de mogelijkheden. Ook van kanker kun je genezen en levensverwachtingen zeggen niets over jouw specifieke situatie. Heling is altijd mogelijk (ook als volledige, fysieke genezing niet tot stand komt) en je eigen bewustzijn is daarbij de belangrijkste factor. Bovendien zijn er duizenden verhalen van mensen die bewijzen dat ‘wonderen’ mogelijk zijn.

4. Zet steeds een stap

Genezing is een proces. Je kunt het stap voor stap doen. In elke fase weer kun je keuzes maken en bijsturen. Neem de tijd om je te informeren, om te voelen, om te ontdekken wat je nodig hebt op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Ga op reis, naar de oorzaak onder de symptomen, en kijk naar die vier aspecten. De oorzaak kan van alles zijn, maar onverwerkt trauma, isolement, stress, gebrek aan zingeving en verlies van zelf zijn een aantal belangrijke. Dé oorzaak zal je waarschijnlijk niet vinden, althans, niet op het niveau van mentaal begrijpen. Het zal veeleer een ontdekking zijn van delen van jezelf die je was vergeten. Luister goed naar je lijf en intuïtie en dan ben je aan het eind van het proces een ander mens.

5. Ontwikkel je bewustzijn

In ons taalgebruik is vaak sprake van een ‘strijd’ tegen ziekte. Maar wat nou als kanker geen ‘rotbeest’ is dat je moet verslaan? Als een tumor een deel is van jezelf dat zijn oorsprong – liefde – is vergeten? Of als een auto-immuun ziekte een reactie is van je energiesysteem, waarbij een onbewust deel van jou in gevecht is met een ander deel? Of als een depressie diepe, onderdrukte gevoelens zijn die zoeken naar de uitgang? Dan kun je al die dingen die onder de oppervlakte leven in het licht brengen. En dat is de essentie van heling: met behulp van je bewustzijn de energie die is vastgezet, en uiteindelijk is uitgemond in symptomen, weer in beweging brengen. Als je nagaat dat 95 procent van ons bewustzijn onderbewust is, valt er een boel op te ruimen, te openen en te activeren.

6. Veroordeel niet

Ziekte is geen straf. Je hebt niets fout gedaan. Je bent geen slachtoffer van je karma of het universum. Probeer je genezingsproces met zoveel gratie als mogelijk te doorlopen. En dat betekent vooral verantwoordelijkheid nemen voor je eigen leven en gezondheid. Dat is alles wat er op dit moment van je gevraagd wordt. Heb respect voor jezelf en de weg die je gaat en zie onder ogen wat gezien moet worden, maar zonder oordeel op je ziekte, de traagheid van genezing, of wat je verkeerd doet. Je doet het goed.

7. Voel alles

Als je geconfronteerd wordt met fysieke symptomen is het vrijwel onmogelijk om altijd positief te zijn. Natuurlijk wil je je cellen een zo gezond en liefdevol mogelijk milieu bieden om in te veranderen, maar positief zijn kan ook een ‘spirituele bypass’ zijn, die je weg houdt van de intense gevoelens die een ziekte nu eenmaal oproepen én die misschien ook wel aan de oorsprong ervan raken. Je bent mens, met emoties én liefde. Er is niets dat er niet bij hoort.

8. Zorg voor een support team

Als het gaat over energie en herstellen van gezondheid, dan is omgeving alles; we resoneren immers mee met de energie om ons heen. Voor je herstel is het uiterst belangrijk je verbonden en geliefd te voelen. Bouw daarom aan een support team. Omring je met mensen die positief zijn, humor hebben, en die vertrouwen hebben in je proces en je kracht, ook als je zelf de hoop verliest. Kijk daarnaast welke professionals je nodig hebt om je te adviseren en begeleiden op medisch gebied en op gebied van voeding, emotionele verwerking, energie, spirituele connectie, etc.

9. Laat los

Als je ziek wordt, heb je al je energie nodig voor herstel. Sommige mensen zullen desondanks vasthouden aan werk of dingen die gedaan moeten worden. Dit is niet de tijd om anderen voorrang te geven. Stel jezelf centraal, laat los wat je belast en richt je op nog maar één ding: je eigen energiehuishouding. Doe dingen die goed en voedend zijn, push jezelf niet om snel beter te worden en laat je daartoe ook niet onder druk zetten. Ga terug naar de basis: wat heb jij nodig? Maak keuzes die daarmee in overeenstemming zijn. Het is niet eenvoudig, maar voor herstel echt noodzakelijk.

10. Werk met je energie

Je kunt jezelf ondersteunen door met je energie te werken. Ga mediteren, maak contact met je lijf en gebruik je verbeeldingskracht. Maak een connectie met het diepste van de aarde en vraag een helende energie op (een kleur of gevoel), en laat die, via je wortelchakra, door je lichaam stromen. Maak dan contact met de kosmos en doe hetzelfde. Laat helende energie door je kruin je lichaam en energieveld in stromen en laad ze op. Je kunt ook contact maken met zieke organen en ze baden in licht en liefde (zorg dat je dat niet alleen voor je ziet, maar ook voelt!). Je kan je medicatie voorzien van woorden als ‘liefde’ of ‘dankbaarheid’ om daarmee het genezend vermogen te versterken. Wees creatief. Energie is echt, maar vooral als je daar ook van uitgaat.

BRON: https://www.nieuwetijdskind.com/tien-dingen-die-je-genezing-ondersteunen/

Gelijk bij welke ziekte is het van belang om aan jezelf te denken. Al gaat het om een simpel verkoudheid. Het is van belang om dan je energie voor jezelf naar een hoger niveau te plaatsen. Dat doe je door je rust te nemen. Als jezelf je lichaam goed kent kan je ook energie nog een bepaald lichaamsdeel of orgaan sturen met hand oplegging. Of deze die Reiki kennen kunnen zo zichzelf helpen.
In de reguliere geneeskunde gaat men de ziekte bekijken. Maar een ziekte heeft een oorzaak en dat wordt vaak niet gezien. Juist doordat mee te nemen kan een ziekteproces een goede afloop kennen. We moeten ook eerlijk zijn niet iedere ziekte is te genezen. En spijtig genoeg komt daar ook de dood bij kijken. Daarom in ons leven heb je ziekte lijden en sterven centraal staan. Daar kunnen we niet onder uit. Maar ook er vrede mee kunnen nemen dat dit op je pad komt kan helpen om je lichaam tot rust te brengen.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Aum Shanti,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM PADME HUM MANI

Advertentie