Als mediteren niet echt iets voor je is.

Eigenlijk door bepaalde activiteiten in huis te doen, doe je ook aan een vorm van meditatie of mindfulness.
Denk hierbij aan stofzuigen strijken kuisen. Als men dit doet kan men dit in alle rust doen. Het is gewoon van belang om je focus te leggen op je ademhaling. Doe bepaalde klusjes in rust. Zie het ook niet als een verplichting. Want men is niet alleen bezig met het te doen maar ook maak je iets schoon. Denk eens aan de geur als je de was aan het opvouwen bent. Het voelen van de stof en het resultaat als het opgevouwen in de kast wordt gelegd.
Je zintuigen spelen een belangrijke rol en richt je aandacht op dat wat je aan het doen bent.
Zo zie je dat je eigenlijk kan mediteren met dagelijkse dingen die men allemaal toch moet doen.
Nog een voorbeeld is. Boodschappen doen. Focus je op de producten op het rijden met het karretje het nemen van een product en het in je karretje deponeren. Denk aan je ademhaling en kijk niet rond naar anderen leg de focus bij jezelf.
Ga eens voor de raam staan enkele minuten en staar gewoon naar buiten. Bekijk de vogels of iets anders. Hierbij kunnen misschien gevoelens ontstaan laat die ook komen aanvaard ze.
Durf thuis ook eens even de gek uithangen. Zet een muziek je op dans in het wilde weg. Ook dat kan rust brengen in je lichaam.
Mediteren hoeft niet perse gaan zitten in lotus houding ogen dicht en weg van deze wereld. Nee mediteren is voor jezelf rustmomenten inlassen of met wat je bezig bent dat ook intens voelen.
Koken bijvoorbeeld is ook zo een moment van rust. Men is bezig met aardse producten men is bezig met kruiden geuren komen vrij. En als het op het bord komt mag je tevreden zijn dat het allemaal naar wens is.
Zo zie je dat je eigenlijk (on)bewust veel kan mediteren.
Je zintuigen gebruiken.
Je gedachten komen of gaan.
En misschien krijg je bepaalde inzichten of antwoorden door die dagelijkse handelingen.
Ik ken bepaalde schrijvers schrijfsters die op van die momenten juist de ingevingen krijgen om hun boek verder te zetten.
IEDERE HANDELING DIE MEN IN HET HUIS UITVOERT KAN MEN ZIEN ALS EEN VORM VAN MEDITEREN

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Aum Shanti,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM PADME HUM MANI

Advertentie