Als men het moeilijk heeft met vrienden te maken.

Allemaal hebben we iemand nodig. Een vriendschap een partner. Dat laat veel voelen in ons. Een vriendschap kan bestaan uit man-man, vrouw-vrouw, man-vrouw. Maar spijtig genoeg zijn er soms die dit niet mogen kennen. Dan kan het nuttig zijn om even terug in de tijd te gaan. Heb je als baby kind wel de nodige vriendschap van je ouders gekend. Soms heeft het te maken met verllatingsangst, of om verstikt te worden. Dat ze teveel verwachten van je.
Wanneer je dus vanuit je jeugd geen gevoel gekend hebt van liefde. Is het moeilijk om op een moment dit toe te staan. Ook doordat je de angst in je draagt om verlaten te worden of om een bepaalde pijn te voelen. Eigenlijk is het een basisbehoefte die men leert tijdens de opvoeding. Een gevoel van iets met elkaar te delen. Maar als men dit delen niet kent. Dan is het ook heel moeilijk om dit in je leven te doen. Ook kan het zijn dat men streng opgevoed is. Waardoor de ouders het kind niet los konden laten. Angst dat dan overgebracht wordt van de ouders op het kind. Het dus niet kunnen loslaten zodat het kind kan leren wat vriendjes zijn. Ook hoor je soms dat kinderen geen vriendjes thuis mogen uitnodigen om bepaalde redenen. Dan zit ook de kans erin dat men ouder wordt dit ook niet in hun dagelijks toelaten.
Ons pad zou ons moeten leren dat we van ieder levend wezen kunnen leren. Dat erop ons pad mensen zullen komen en gaan. Spijtig genoeg. Ook daar moet men leren mee omgaan. Het leven is in eerste instantie liefde kennen naar jezelf toe. Dat kan men leren net zoals men kan leren om een vriendschap te sluiten. Alleen is het spijtig als iemand met het andere geslacht vriendschap legt al snel aan iets anders gedacht wordt. Daar dan soms vriendschappen door verbroken worden. Juist omdat men zich op zo een moment laat leiden door anderen. Door hun gedachten.
Nu door slechte ervaringen partner of in vriendschap kan men zich er ook gaan voor afsluiten. Men laat bijna niemand mee toe. Op zo een moment is het om te kijken naar jezelf. Wil je nog wel iets beginnen. Wil je nog wel iets delen. En ja er zijn mensen die zeggen ik heb veel vrienden. Vergeet niet echte vriendschap kan men op een hand tellen en heb je zelfs de vijf vingers niet voor nodig.
Men kan het bekijken als een goede:
Ouder kind relatie.
Een echte vriendschap oordeelt niet of veroordeelt niet maar ken ook geen vooroordelen.
Partner zou je alles mee moeten kunnen delen liefde leed maar ook gewone gesprekken.
En lezers op vriendschap of zelfs een relatie staat geen geslacht met wie je het deelt.
Wat men dus niet mag vergeten.
De eerste levensjaren zijn eigenlijk belangrijk in ons leven en om iets op te bouwen.

Wat is verlatingsangst lees hier.
Wat is bindingsangst lees hier.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Aum Shanti,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM PADME HUM MANI

Advertentie