VERGEET DE CHINESE KOSTSCHOLEN IN TIBET NIET

Dit jaar staat de Internationale Dag van het Onderwijs in het teken van een sterke politieke mobilisatie rond onderwijs. Kinderen zijn onze toekomst en het is dus normaal dat toegang tot onderwijs een fundamenteel mensenrecht is.
Als een vorm van zijn onderdrukking en bereidheid om de Tibetaanse cultuur uit te roeien, hebben de autoriteiten van de CCP meerdere beleidsmaatregelen uitgevoerd om Tibetaanse kinderen van hun achtergrond te beroven. In december 2021 onthulde het Tibet Action Institute aan het publiek het bestaan van een door de CCP geëxploiteerde koloniale kostschool. Ongeveer 75% van de Tibetaanse kinderen, zo jong als 4 jaar oud, wordt bij hun familie weggehaald en in dergelijke “scholen” geplaatst. Daar worden Tibetaanse kinderen gedwongen Mandarijn te leren en politieke indoctrinatie te ondergaan om trouw aan China te verzekeren.

Als gevolg van de duidelijke schending van meerdere mensenrechten en de bereidheid van de CCP om jonge Tibetanen van hun wortels te scheiden, hebben vier speciale rapporteurs van de VN hun ernstige bezorgdheid geuit over deze koloniale kostscholen. Wij vragen de Nederlandse regering druk uit te oefenen op de Chinese autoriteiten om een einde te maken aan deze schending van de mensenrechten.

BRON: https://savetibet.nl/nieuwsartikel/vergeet-de-chinese-kostscholen-in-tibet-niet/

Is dit niet erg dat ze kinderen verplichten om maderijn te leren. Dat ze weggenomen worden uit het ouderlijk huis. Alleen maar om druk te verhogen en te laten zien wie hier de macht heeft. Het Tibetaans kind kan nooit zijn wie ze echt zijn. Want men verplicht en wie niet luistert wordt met harde hand gestraft.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Aum Shanti,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM PADME HUM MANI