De natuur

Het bied ons niet alleen een pracht aan bloemen planten en bomen. De natuur met alle moois aan kleuren in gelijk welk seizoen. Het geeft ons ook energie. En kracht. Dat maakt dat het heilzaam is voor ons lichaam en onze geestelijke gezondheid. Men kan er wandelen gewoon op een bankje zitten en tot rust komen ja zelfs sporten kan men en mediteren. In de natuur kan men ook veel loslaten. Je kan er roepen emoties tonen niemand die het hoort of ziet. Dat maakt voor ons dat men er helemaal tot rust kan komen. Het is niet voor niets dat ze tegen mensen zeggen met veel stress of zwaar beroep ga geregeld in een bos wandelen. Minsten iedere dag een uurtje. Ook mensen die in een groene omgeving wonen hebben minder last van depressief zijn angststoornissen astma.
Als men gaat wandelen ben je al een vorm van meditatie aan het doen. Zo heeft zenmeester Thich Nhat Hanh er goede oefeningen voor. Zie hier
Velen van ons zijn vergeten dat de aarde ons veel te geven heeft. Het belangrijkste kruiden. Die ons genezen. Maar ook de aarde heeft ons als mens nodig. Groen moet blijven en als mensen er geld in zien zetten ze er appartementen of woningen op.
Nu terug naar de natuur en wij als mens.
Als men gaat wandelen stel jezelf eens een bepaalde bloem voor een kleur en geur. Zo ga je merken dat je eigenlijk tijdens je wandeling aan het visualiseren bent. Dat je even je gedachten op iets anders kan zetten. Die gedachten zijn dan gericht op jezelf. Soms kan het nuttig zijn om je even tegen een boom te zetten. Je ogen te sluiten en voel. Voel wat het met je doet.
Soms zit je met een probleem een vraag. Visualiseer je op die vraag en wie weet krijg je de ingeving wat je kan doen. De natuur geeft ons zoveel en spijtig genoeg waren er tijden waar de mens te hard verbonden was met de natuur die op de brandstapel belanden.
Mensen we mogen niet vergeten.
Bomen hebben we nodig. Energie en zuurstof.
Planten hebben we nodig.
Groen hebben we nodig.
Als mensen dat niet gaan beseffen zal nog meer de aarde zich gaan verzetten. Ooit stonden we nauw verbonden met de natuur. En gebruikte we alles wat er te vinden was om te overleven. Zelfs baby’s werden in de natuur geboren.
Dus als men gaan wandelen bedankt de natuur voor dat wat je gratis krijgt. Energie en zuurstof.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Aum Shanti,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM PADME HUM MANI