Welke connectie heb jij met je partner? “Je kan meerdere soulmates hebben. Maar je hebt maar één twin flame”

Soulmates kennen we, maar ken je ook het concept ‘twin flame’? Alicia Keys en Megan Fox zweren dat zij de hunne gevonden hebben in hun partner. Maar het hoeft niet altijd om een romantische relatie te gaan. De term is trouwens niet te verwarren met een soulmate, die je op een andere manier herkent. “Er zijn een aantal belangrijke verschillen tussen ‘twin flames’ en soulmates.”

“Ik wist meteen dat hij mijn ‘twin flame’ was”, vertelde Megan Fox (36) over haar vriend Machine Gun Kelly (32). “Een ‘twin flame’ is eigenlijk een ziel die spiritueel ver genoeg gevorderd is om zich op hetzelfde moment in twee lichamen te bevinden. We zijn dus eigenlijk twee helften van dezelfde ziel, denk ik. En ik zei dat bijna meteen tegen hem, omdat ik het meteen voelde.” Kortom: volgens de definitie van Megan Fox waren zij en haar ‘twin flame’ MGK ooit één, maar werden ze gesplitst.

Wat is een ‘twin flame’?

Op het internet wordt de term veelvuldig gebruikt als Instagram-caption onder foto’s met partners en beste vrienden. Een sterke emotionele connectie lijkt dus een eerste voorwaarde, wil je iemand je ‘twin flame’ noemen, maar volgens Urban Dictionary gaat het verder dan dat. Je zou namelijk echt iets kunnen leren van je ‘twin flame’. De website definieert het als volgt: “Tweelingvlammen zijn twee helften van één ziel. Zij zijn de persoon die jou compleet maakt en ook onze meest perfecte spiegel, omdat zij ons zijn in een ander lichaam. Ze zijn de enigen die ons een eerlijke reflectie geven van wie we zijn en hoe we in het leven staan. Je wéét gewoon: als je naar de ander kijkt, voelt het alsof je in de spiegel kijkt.”
De uitleg gaat verder, voor wie het geloven wil: “Niet alleen weerspiegelt je ‘twin flame’ alles in jou wat goed is, hij of zij weerspiegelt ook alle angsten of zwaktes die je voelt. Zodat beide ‘twins’ er samen aan kunnen werken. Van onze tweelingvlam houden voelt soms alsof we van ‘onszelf’ houden … omdat we dat technisch gezien ook doen. Ze zijn onze andere helft.”
Volgens de theorie hoeft zo’n ‘twin flame’ niet iemand te zijn met wie je een romantische verhouding hebt, al kan dat wel. Belangrijker is dat je een diepe connectie deelt met de persoon.

Wat is dan een soulmate?

“‘Twin flames’ worden vaak verward met de term ‘soulmate’”, kan je nog lezen in Urban Dictionary. Op het online woordenboek voor internetjargon staat dat een soulmate eerder een soort metgezel is bij wie je je altijd op je gemak voelt. Jullie hebben mogelijk dezelfde gevoelens, overtuigingen en ervaringen, al hoeft dat niet.
Soulmates zijn mensen die je ziel of geest op een bepaalde manier geraakt hebben tijdens je leven. Er zijn geen vaste regels voor hoe de band met zo’n soulmate zou moeten voelen, wel is er altijd sprake van een magnetische aantrekkingskracht tussen jullie. Het voelt vaak vanaf de eerste ontmoeting alsof jullie elkaar al lang kennen.

Hoe verschillen soulmates en ‘twin flames’?

Het grootste verschil is dat je meerdere soulmates kan hebben en maar één ‘twin flame’. Wie erin gelooft, gaat ervan uit dat een ‘twin flame’ je iets leert over jezelf, terwijl een soulmate je steunt als vriend, geliefde of vertrouweling. Een ‘twin flame’ zou een deel van je ziel zijn, een soulmate iemand bij wie je je thuis voelt.
Volgens aanhangers bestaat ook de kans dat je je ‘twin flame’ niet eens kent of ooit tegenkomt. Of je komt de persoon wel tegen, maar een van jullie twee is niet in staat om jullie diepe connectie te erkennen en aan te gaan. Jullie staan dan op spiritueel en persoonlijk vlak nog te ver van elkaar, zo klinkt de uitleg.

BRON: https://www.hln.be/seks-en-liefde/welke-connectie-heb-jij-met-je-partner-je-kan-meerdere-soulmates-hebben-maar-je-hebt-maar-een-twin-flame~aa78f9f5/

Een soulmates kent iedereen maar als het goed over een twin flame dat is toch heel wat anders. Zoals je kan lezen is het een ziel die in de helft gedaan is. Die op aarde terug komt in een ander lichaam. Dus het kan in een mannelijk lichaam zijn of in een vrouwelijk lichaam. Ga er zeker niet opzoek naar want de kans is gewoon klein dat men een twin flame vind of tegenkomt. Maar het waait weer over van Amerikaanse bekende. Die denken ze gevonden te hebben. Maar goed dat is hun idee zeg ik dan maar.
Men is er spiritueel ook niet zeker van of men dit wel vind of dat het bestaat. Hier kan je er nog meer over lezen.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Aum Shanti,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM PADME HUM MANI

Advertentie