Koffietje? Belgen bij Europa’s grootste koffieconsumenten

Met die 6,8 kilogram per persoon staan we op de achtste plaats in het Europese klassement, dus je kan wel stellen dat onze liefde voor koffie groot is. Maar wat betekent die kop koffie precies voor de gemiddelde Belg? Dat is precies wat Panos zich afvroeg.

Gezellig koffietje

Uit een bevraging nabij 3.500 consumenten blijkt dat koffie toch wel gelijkstaat aan gezelligheid en ontspanning. Voor 56 % van de Belgen is een koffietje drinken een feelgood-moment, vooral in de herfst en de winter. Koffie drinken met een ander doen we ook graag, want voor 49 % van de Belgen is het hét moment om even bij te babbelen met vrienden en collega’s. Ten slotte blijkt uit de studie dat we heuse zoetekauwen zijn: 79 % van de ondervraagden gaf aan een zwak te hebben voor een kop koffie met een stukje chocolade of een andere zoetigheid. Laat die winterse desserts maar komen!

BRON: https://www.msn.com/nl-be/nieuws/overig/koffietje-belgen-bij-europa-s-grootste-koffieconsumenten/ar-AA12zcw3?cvid=fc6a7502ca404ddfbd74592a0004f36d

Net als alle andere drank kan een kopje koffie even gezellig zijn. Het is dan nog heerlijker als men het in een gespecialiseerd koffiehuis gaat nuttigen. Daar krijgt een koffie toch iets meerwaarde. Of men kan kiezen voor een verwenkoffie.
En men merkt het een Belg drinkt dus ook graag zijn zwart goud want zo wordt het ook wel eens benoemd.

Advertentie