Meer en meer mensen zijn met hun schoonheid bezig

Meer mensen maken een afspraak bij een cosmetische chirurg. Want ze willen er mooi blijven uitzien. Velen denken nog steeds dat schoonheid het leven bepaalde. Dat in bepaalde gevallen wel zo zal zijn. Maar wie raak je ermee de gewone persoon die zichzelf blijft. Alles draait vaak om een goede baan een luxe leventje. Spijtig genoeg zijn mooie mensen niet altijd mooi vanbinnen. En kan het wel eens tegenslagen als men deze daadwerkelijk leert kennen. Velen laten zich vangen door internet en de boekjes. Volle lippen grote borsten en alle andere correcties die ze laten doen om er maar mooier en jonger uit te zien. Uiterlijke schoonheid maar van een mooie tafel blijf je niet alleen eten en die slijt ook op momenten.
Ja schoonheid is te koop en voor veel geld soms. Maar de meeste vergeten dat de ware ik blijft.
Dus ja velen zien toch nog alleen naar het uiterlijk. Niet naar het totaal plaatje. En kunnen wel eens bedrogen uitkomen.
Niet alleen vrouwen zijn ermee bezig ook mannen. Alhoewel het bij een vrouw meer opvalt dan bij een man. Uiterlijk en kleding speelt dus een belangrijke rol in deze maatschappij.
Toch is het van belang om je eigen ik te behouden. Ieder jaar worden we iets ouder en dat heeft ook zo zijn charmes. Als men dan niet kan accepteren dan ken je ook geen zelfliefde. En zal je nooit tevreden zijn met jezelf. Dat soms te maken heeft met hoe men vroeger behandeld is en naar je gekeken is.


Dus laat je niet vangen aan mensen die afgebeeld staan in een boekje of op tv maar wees blijf en liefdevol moet je eigen lichaam.

Dit stukje heb ik overgenomen uit de krant.

4 Tips om lookism te doorbreken

1. Bewustzijn
Schoonheid is niet zo’n goede bron van informatie over ­iemand. Hou die gedachte vast als je iemand voor het eerst ontmoet. Een kwestie van jezelf erop te blijven wijzen. (Kuipers)

2. Vechtlust
Bedenk, bijvoorbeeld bij een sollicitatiegesprek of andere selectiemomenten, dat minder aantrekkelijke en even gekwalificeerde mensen vaak meer hobbels hebben overwonnen dan hun knappe(re) concurrent, wat mogelijk kan wijzen op meer veerkracht en vechtlust. Als leidinggevende werd ik daar destijds op getraind. (Kuipers)

3. Opvoeding
Probeer als ouder tijdens de opvoeding van je kind om niet te veel de nadruk te leggen op uiterlijke schoonheid en weg te blijven van de clichés daarover. ­(Vandebroeck)

4. Leesvoer
Je bent al mooi: ‘De schoonheid van ­imperfectie’ van ­Liesbeth Woertman en ‘More Than a Woman’ van Caitlin Moran zijn aanraders om te lezen. (Kuipers)

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Aum Shanti,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM