Leef nu geniet nu en verzet je er niet tegen.

Als we het zouden kunnen om vrede te nemen met hoe we nu leven. Dan laat je het leven in je stromen. We kennen allemaal onze tegenslagen ons lijden en pijn. Maar als we zouden proberen om er vrede mee te nemen dat verzet men zich er niet tegen en ga je merken dat men vooruit wilt. Dat zeker niet altijd even makkelijk is. Aanvaarden en accepteren wat er is. Dat kan zo helpen. Het is van belang om te aanvaarden wat er is. Als men dat kan kan men er vrede mee nemen en kan men alsnog het nodige uit het leven van alle dag halen.
Denk maar eens aan een boom.

Een boom groeit moeiteloos en is er een obstakel dan zal ook de boom er gewoon omheen groeien.
Wel dat kunnen wij ook als we niet gaan denken maar dat we doorzetten. Spijtig genoeg ervaren wij meer onprettige gevoelens. Dat maakt dat we bij de pakken blijven zitten. Dat we soms donkere gedachten krijgen. Dit kan je alleen omzetten als je positief kan blijven denken. Door positief te denken gaan ook je gevoelens positief worden. En ga je merken dat je nog veel kan doen nu. Want nu leef je morgen weet men niet wat er komen gaat. Ons lichaam geeft ons signalen af en daar moet men naar luisteren. Als iets niet gaat neem er vrede mee misschien kan het nadien wel. Wat te moeilijk is kan men zoeken naar oplossingen om het makkelijker te maken. Zodat het leven aangenaam wordt. Het leven aangenaam maken is jezelf geen pijn doen met ons zelf te gaan veroordelen. Zo maakt men het leven niet aangenaam.

Denk eens aan de Dalai Lama die in 1959 Tibet in alle stilte is moeten verlaten. Met pijn in zijn hart trok hij weg. Maar zijn hart blijft in Tibet en zal hij alles doen voor zijn medemens daar.
Ik wel hiermee laten zien het leven gaat voort en soms moet men keuzes maken. Of men blijft in een negatieve cirkel zitten of men trek zich eruit en men gaat verder. Voor alles zijn er oplossingen te vinden. Maar men moet het zelf willen. Die wil is de wet van het universum. Van jezelf. Dan pas haalt men vreugde uit het leven. Dan pas kan men nog genieten van het nu in het leven. Hoe moeilijk het misschien ook is maar men geeft geen weerstand om niet te genieten. Men accepteert wat er is en men zoekt naar oplossingen.
Een mooi voorbeeld is. Iemand die spijtig genoeg zijn/haar onderste ledematen kwijt is kan zich nog bewegen met een rolstoel en kan zo alsnog genieten van het leven. Zo kan je nog meer voorbeelden nemen. Die echt niet blijven hangen in het negatieve maar alles positief zien en daar ook oplossingen voor zoeken.

We willen allemaal genieten in het nu.
We willen allemaal het goede voor ons en de medemens.
We willen gewoon het leven in zijn geheel omarmen.
En dankbaar zijn voor wat we hebben en kunnen nu.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Aum Shanti,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM