Durf je al eens je schoenen uit te trekken en blootvoets verder gaan.

Barefoot vertaalt het lopen op blote voeten. Nu bepaalde zullen dit zeker thuis doen. Maar wie durft het aan om op gras of in een park blootvoets te wandelen. Er zijn zelfs bepaalde paden aangelegd om blootvoets te wandelen.


Als men blotevoetenpad in google intoets kom je er heel wat tegen hier alvast twee links
https://www.dewandeldate.nl/tips/top-10-blotevoetenpaden-nederland-en-belgie
https://www.reisroutes.be/blog/belgie/blotevoetenpaden-in-belgie/
Door dit te doen zet je eigenlijk alle zintuigen op scherp. Zeker deze van voelen. Voelen met je voeten je handen. Men mag dan ook niet vergeten. Onze eerste aanraking als we geboren worden is blootvoets. In bepaalde landen kennen echt geen schoenen en doen ze alles op blote voeten.
Door het leven gaan of soms op blote voeten krijg je echt een goed contact met de aarde de vloer of noem maar op. Ook als men zich goed wilt aarden is het echt nuttig om dit op blote voeten te doen. Schoenen zijn er gekomen om onze voeten te beschermen. Maar men doet er in de natuur ook veel door kapot. Als je op blote voeten wandelt is dat zeker niet het geval. Zo toon je ook weer meer respect voor moeder aarde. Ook heeft het zijn nut op heel je lichaam. Want denk maar eens voor jezelf. Wat voel je dagelijks nog echt aan. Buiten dat je iets met je handen vastneemt. En nee het is niet vies want nadien kan je perfect je voeten wassen en zelfs ze een goede voetmassage geven. Het nadeel is dat sommigen soms niet graag hun voeten aanraken nog naar kijken. Ze vinden hun eigen voeten zelfs vies.
Nu in het begin moet men het gewoon worden. En ja dan zijn er ook wat nadelen aan verbonden.
Zoals:
Mensen hebben een mening een oordeel of vooroordeel als men zo gaat wandelen.
Het kan koud aanvoelen dat even niet prettig kan aanvoelen. Maar zet door.
Er ligt teveel troep in een park of bos. Maar vaak niet op zo een blotevoetenpad.
Soms leren om je schoenen niet altijd aan te houden en al zeker thuis niet.
Angst dat je voeten vuil worden.
Ja mensen zullen je misschien aankijken als je schoenen uittrekt om te wandelen. Maar ze zullen minder aandacht geven als je dit doet aan het strand of als je gaat wandelen aan het strand en met je voeten in het water.
De verschillende ondergronden voelen met je voeten kan zo een prettig gevoel geven. Zelfs een belevenis zijn. Ook het kijken met je ogen waar je loopt kan zo aangenaam zijn. Het voelen van het materiaal de kleuren en ga zo maar door is ook echt speciaal op zo een moment. Ook zal je bepaalde zintuigen op scherp zetten om te kijken of je nergens in gaat trappen glas scherp voorwerp. Of dat je ook je teen niet gaat stoten. Zo maak je ook zo een wandeling leuk. Men is met veel meer bezig dan alleen het wandelen zelf.
Zo bestaan er ook barafoot schoenen. Deze zijn vaak met een heel dunne zool. Zodat je toch een goed contact houd met de aarde maar toch ergens je voeten beveiligt tegen scherpe dingen.
Spiritueel zijn er wat religies die blootvoets door het leven gaan. Omdat men van mening is dat men contact moet houden met moeder aarde. Onze bron van ons leven.
Ook mogen we niet vergeten dat onze voeten ons overal brengen en in nauw contact staat men onze hersenen. Wees dan ook zorgzaam voor je voeten en geef ze aandacht. Al loop je niet blootvoets rond als ze lange tijd gekend zitten of voor vrouwen die graag op hoge hakken lopen is het gewenst om je voeten te vertroetelen. Voetbadje massage dat mag dan zeker niet ontbreken.
Weet ook verzorgde voeten laten ook iets van jezelf zien. Net als voor de vrouwen die hun nagels lakken en in de zomer op slippers lopen. Weet dat daar kan naar gekeken worden. Mooie voeten is een persoon met een mooie zien.
Wat je  ook niet mag vergeten voeten kunnen heel sensueel zijn of zelfs meespelen bij intiem zijn.
Durf het dus eens aan.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Aum Shanti,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM