GENIET VANAF JE OPSTAAT

Kan men er een moment op kleven wanneer het beter is om aan je yogasessie te beginnen. Eigenlijk niet. Want de zonnegroet kan je ook ’s avond doen. Het kan wel helpen om je in de dag beter te voelen als men ’s morgens enkele oefeningen doet. In de ochtend bouw je dan energie op en doe je ’s avonds oefeningen dan ontspant men zich weer.
Yoga kan je op gelijk welk moment van de dag doen. zelfs achter je bureau. Men doet aan yoga om je fysiek en mentaal te ondersteunen. Iedere oefeningen heeft met ons lichaam te maken. Dat maakt dat men het dus ook gewoon in de dag kan doen. Sommigen zullen een voorkeur hebben anderen doen het gewoon wanneer het nodig is.
Het grote verschil tussen yoga in de ochtend en de avond zit hem in het effect op je lichaam en geest op het bewuste moment dat je yoga doet. In de ochtend ben je net wakker en ligt de dag nog voor je. Een yogasessie zorgt op dat moment voor een flexibeler lichaam, een goede doorbloeding van je lijf en een portie energie en positiviteit om de dag te trotseren. Je zou zeggen dat je met deze uitwerking een stuk minder kans maakt om gestrest thuis te komen waardoor een yogasessie in de avond overbodig is. In dit geval kunnen we zeggen: voorkomen is beter dan genezen.
Yoga is als mediteren. Al ben je met mediteren niet met een lichamelijke oefening bezig maar mentaal. Ook hangt veel af van welke yoga men beoefend. Gaat men voor een ontspannende rustige yoga kan je leren om de rust heel de dag in je te voelen. Gaat men voor een power dan is dit toch iets om niet in de ochtend te doen. Belangrijk van al is je er toe aan te zetten er een dagelijkse routine van te maken.
Om een dag rustig te beginnen als men uit bed komt.

Nee niet gelijk je gsm in je handen.
Strek je even helemaal uit.
Adem diep in en uit.
Doe de ramen open en adem frisse lucht in. Dus gordijnen open en de ramen.
Zet een kopje thee of neem een glas water.
Neem je rust door even te mediteren of enkele yoga oefeningen te doen. Zoals de zonnegroet.
Kleed je aan en probeer je energie in je lichaam te behouden gans de dag.
Ik wens je een fijne dag toe.      

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM

Advertentie