Muziek

Allemaal luisteren we naar muziek. Allemaal hebben we ons eigen muziekgenre. De ene zal van klassiek houden de ander van pop of alternatieve muziek. Muziek kan veel doen met iemand. Gevoelsmatig maar ook emotioneel kan het veel naar boven brengen. Ook zal een keuze gemaakt worden van muziek hoe men zich voelt. De meeste mensen kunnen dan ook gevoelsmatig diep mee gaan in de muziek. Zelf zo diep dan men in een vorm van trance kan komen. Denk maar aan geluiden van een klankschaal sjamanendrum of zelfs aum muziek. https://www.youtube.com/watch?v=UiSkMxltu00
Maar ook zullen er dan weer zijn die er niet tegen kunnen en zelfs een gevoel van stress van krijgen. Muziek kan je alle richtingen uit laten gaan. Van een lach tot tranen. Het speelt op ons gevoel. Het speelt ook wel eens op ons verleden. Dan een herinnering kan zijn maar ook iets dat je niet meer wilt voelen. dan is het weer een teken dat iets nog niet verwerkt is.
Wat men soms merkt als men bepaalde muziek beluisterd dat het pijn kan verzachten en spanningen en angst weg kan nemen. Ook kan bepaalde muziek ingezet worden om beter in te slapen. Zo zou eigenlijk in een kliniek ook bepaalde muziek moeten gespeeld worden. Of waar de patiënt een keuze aan kan maken om naar te luisteren. Dit kan het ziekteproces helpen.
Muziek is er voor iedereen. En iedereen zal er naar luisteren. Muziek is een trilling dat dus gewoonweg op ons gevoel werkt.

Zo heb je geluiden voor baby’s om ze rustig te houden. https://www.youtube.com/watch?v=mFG2FmH38DY
En dan zie je dat muziek en geluiden voor alle leeftijden zijn.
Dus ja muziek kan hallucinerend werken je in trance brengen.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM

Advertentie